Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
41v

HÖRNAN #22: Andy Carroll och Ragnar Klavan omgångens oväntade frälsare

TRE TANKAR

(1) Leicester. Imponerande hemmavinst för Leicester mot ett segt Huddersfield där framför allt Riyad Mahrez ser ut att ha börjat hitta storformen igen. Cynikern skulle kanske säga att det beror på transferfönstret. Det tror inte jag, han har nämligen varit bra mest hela säsongen. Leicester saknade Jamie Vardy i den här matchen men Islam Slimani kom in och gjorde ett bra jobb, ofta ett bra tecken på att en tränares taktik och spelidé sitter fint. Claude Puel har gjort ett bra jobb med Leicester som i och med segern mot Huddersfield slog sig ur något av en formsvacka under julen och kan ta sig an våren med tillförsikt.

(2) Tottenham. Regn- och stormbyar i Wales när Tottenham kom på besök och riktigt tuffa förutsättningar att spela fotboll. Att döma fotboll i också tydligen givet att domarna stod för både det ena och det andra märkliga domslutet, som mycket väl kan ha berott på dålig sikt. Imponerande av Tottenham att vinna den här matchen ändå, med en kraftigt roterad spelartrupp. En sådan här lunkvinst som är så viktiga att få med sig. Mindre imponerande av Mauricio Pochettino att stå på sidlinjen utspökad i täckjacka och ninjamask på grund av lite regn.

(3) Stoke. “Vem skulle kunna göra jobbet bättre än jag?” var den fråga som Mark Hughes ställde retoriskt efter matchen mot Newcastle, en fråga som kanske inte precis doftade av ödmjukhet. Snarare kanske en fråga som kan framstå som lite lätt utmanande till och med för Stokes styrelse sedan Stoke dragit på sig ännu en tung förlust på hemmaplan, tätt i hälarna på att ha förnedrat sig själva borta mot Chelsea med argumentet att det var nästa match som skulle vinnas. En rätt stor möjlighet är att Stokes styrelses svar blir att rätt många skulle kunna göra jobbet bättre. Enda hoppet för Hughes är att ingen av dem är tillgänglig eller intresserad.

OMGÅNGENS VINNARE: Liverpool

”Jag bryr mig inte om vi var värda segern eller ej” menade Jürgen Klopp efter vinsten mot Burnley, vilket får sägas vara ett trendbrott från alla de gånger han knappast brytt sig om något annat när Liverpool inte vunnit matchen. Viktig och dramatisk seger för Liverpool i absoluta slutminuten borta mot Burnley, satte press både på lagen ovanför dem och under dem.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Southampton

Jämt skägg mellan Stoke och Southampton kan tyckas som båda hade så kallade måste-matcher att vinna på hemmaplan den här omgången, som båda förlorade. Extra tungt för Southampton att förlora den här matchen givet att de dessutom tog ledningen hemma på St Mary’s. Southampton ser ut att behöva inrikta sig på nedflyttningsstrid, men frågan är väl om Mauricio Pellegrino får följa med på den resan.

OMGÅNGENS SPELARE: Andy Carroll, West Ham

En märklig spelare Andy Carroll. Presterar halva den här matchen på ett sätt som gör att man omedelbart vill se honom utbytt från matchen, vilket tyvärr lite för ofta är fallet. Men så kan han plötsligt smälla till som i andra halvlek, göra två mål och vinna en väldigt betydelsefull match åt sitt lag. Detta var vad som nu skedde, med 2-1-målet långt in på tilläggstiden.

OMGÅNGENS MÅL: Anthony Martial, 1-0 Everton (b)

En teknisk godbit av Anthony Martial som innehåller flera moment. Först att vara smart nog att söka upp den öppna ytan på kanten till straffområdet, Pogbas intelligens att se den passningen ska inte heller underskattas. Därefter mottagningen och tekniken som krävs att få iväg det skottet med precis den fart och placering som krävdes. Ett mål i mästarklass.

OMGÅNGENS ?

Oroväckande för Everton som inte hade mycket alls att sätta emot mot Man Utd hemma på Goodison Park. Sam Allardyce verkar ha koncentrerat sig på att få lite ordning på Evertons försvarsspel men inte så mycket mer än så. Offensivt hade Everton just ingenting att komma med under matchen. Det rapporteras att Everton är ute efter att värva Cenk Tosun från Besiktas. En rejäl anfallare behövs hur som helst, och en spelare som Yannick Bolasie måste omedelbart återfinna formen.

OMGÅNGENS !

West Brom allt annat än nöjda inför den här omgången med anledning av spelschemat där de spelat match för bara två dygn sedan samtidigt som West Ham kunnat vila en vecka. West Brom tog det till och med så långt att de skickade in en formell protest och en begäran att få matchen framflyttad, en ren symbolhandling naturligtvis. Antalet dagar mellan matcherna är vad det är, och någorlunda lika för alla klubbar i viss utsträckning, men den här gången blev det olyckligt med vissa lag som fick betydligt längre vila än andra.

OMGÅNGENS WTF!

Arsene Wenger har rapporterats till FA för att efter matchen mot West Brom ha uppträtt olämpligt och förolämpande mot domarna samt ifrågasatt domarnas integritet. Långt ifrån första gången på senare tid som Wenger gör sig skyldig till liknande förseelser av det grövre slaget. Det börjar helt enkelt bli dags för FA att ta itu med storsläggan mot detta.

OMGÅNGENS LOL!

Ofta stor underhållning på twitterkontot Crap 1990s Football. Jag har ofta tänkt att det borde väl gå alldeles utmärkt att hitta liknande sekvenser även för 2010-talet. Och mycket riktigt så gav Bournemouth och Brighton oss ett utmärkt exempel på just detta när Bournemouth på något sätt lyckades kvittera till 2-2 i matchens slutskede.

OMGÅNGENS BTW…

Gud så synd det plötsligt blev om Paul Scholes… He’s a big boy!

Kevin De Bruyne tillbaka i spel igen två dagar senare. Tacklingen på honom var kanske inte snygg men reaktionen på densamma minst sagt over the top.

Mesut Özil ”borta” igen… Whatever does it mean?

Pust.

Publicerad 2018-01-02 kl 22:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons