Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #23: Kanske är Liverpool världens bästa medgångslag?

TRE TANKAR

(1) Liverpool. Att vinna stort mot klubbar från Manchester brukar kunna få det att pratas i Liverpool om att vara världens bästa fotbollslag. Det vore kanske precis lika förhastat den här gången som det varit tidigare gånger men vad man ändå måste ge Liverpool är att de mycket väl kan vara världens bästa medgångslag. Vilket inte ska förstås som något negativt precis. Roberto Firminos ledningsmål var inledningen på en stormvind som blåste Man City av planen och avgjorde matchen på mindre än tio minuter. Sedan passade i och för sig Liverpool även på att i matchens slutminuter visa upp varför de lika gärna kan vara ett av de sämsta medgångslagen.

ANNONS

(2) Arsenal. Det finns näppeligen något som längre går att säga om Arsenal som inte redan har sagts om och om igen. Laget fortsätter kännas sårbart även under perioder av skenbar kontroll och när Bournemouth kvitterade under andra halvlek kom ledningsmålet kort därefter inte som någon överraskning alls. Vad vi såg på planen idag var ett Arsenal utan någon riktig idé hur de skulle anfalla, ett lag helt utan självförtroende. Dags att riva skiten och bygga nytt.

(3) Crystal Palace. Bara en vinst på de första åtta matcherna med Roy Hodgson, men därefter bara en enda förlust på de elva följande matcherna, men fem vinster. Med vinsten mot Burnley gick Crystal Palace upp på tolfte plats i tabellen och det är en tämligen enastående räddning av säsongen som Roy Hodgson har svarat för. Ett tydligt tecken på ett lag som fungerar bra är spelare som lyfter sig och blir bättre, vilket Crystal Palace har många av.

OMGÅNGENS VINNARE: West Ham

Det går knappast längre att förneka de framsteg West Ham faktiskt har gjort med David Moyes som manager, även om man inte alltid tycker det ser så väldigt vackert ut. Vinsten mot Huddersfield var väldigt viktig, både för att det gav West Ham fem poäng snarare än två poäng ned till strecket, och för att det fick West Ham att passera bland andra Huddersfield i tabellen.

ANNONS

OMGÅNGENS VINNARE 2: Liverpool

Det var inte bara West Ham som vann stort den här omgången, det gjorde även Liverpool i omgångens stormatch. Naturligtvis ett kanonresultat för dem och en prestigeseger som ger dem en väldigt god grund att stå på inför vårsäsongen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Everton

De senaste omgångarna har sett Everton under Sam Allardyce falla tillbaka till samma typ av svagsinta prestationer som de visade upp under Ronald Koeman och David Unsworth. Mot Tottenham var de långa stunder utspelade och bara delvis för att Tottenham gjorde en riktigt bra match. Det finns absolut ingenting med den här matchen som kan ha övertygat Evertons ägare och klubbledning om att Allardyce bör vara Evertons manager nästa säsong.

OMGÅNGENS SPELARE: Heung-Min Son, Tottenham

Med sitt öppningsmål tangerade Son ett rekord genom att gjort mål i sin femte raka hemmamatch. Jodå, det finns tydligen rekord för allt. Mot Everton var Son fantastisk och låg bakom mer eller mindre allt i offensiv väg under matchen och hade kunnat göra fler mål och assists än de han ändå gjorde. En av spelarna som gjort störst framsteg i Tottenham den här säsongen, håller världsklass.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL: Roberto Firmino, 2-1 Man City (h)

Tusan vet om inte Sadio Mané bara några minuter senare lyckades överträffa det här målet enbart i termer av ren snygghet, men kombinationen av ren styrka, teknik, kyla och precision i Roberto Firminos bollvinst och därefter avslut är svår att blunda för. Dessutom det viktigaste målet vid en tidpunkt när matchen antingen vägde eller möjligen till och med lutade över lite till Man Citys fördel.

OMGÅNGENS !

Mycket de senaste veckorna har handlat om VAR, det vill säga införandet av videodomare, som har varit på prov både i FA-cupen och Ligacupen. Man kan inte hjälpa att känna att systemet inte direkt behjälps av kommentatorer som beskriver tekniken som vore det fråga om en månlandning. System kan alltid förbättras, dess roll och funktion förtydligas, men det är svårt att vara negativ till en teknik som hade inneburit att vi hade sluppit se Abdoulaye Doucourés sena kvittering med handen för Watford mot Southampton. Ett mål som teoretiskt skulle kunna skicka Southampton ut ur Premier League i slutet av säsongen.

ANNONS

OMGÅNGENS WTF!

Darren Ferguson svarade för ett smått enastående domarpåhopp sedan hans Doncaster tappat poäng mot Plymouth. En rejäl bredsida av domarnas låga standard för nivån och deras dåliga fitness avslutades med kommentaren att vad FA borde göra är att skjuta dem. Så klart inget han menar bokstavligt men ändå djupt olämpligt. Arsene Wenger får skicka Ferguson en fin flaska vin då dennes domarpåhopp plötsligt framstår som medelmåttiga, samtidigt som man måste undra hur Wengers attack har bidragit till att flytta fram gränserna för vad som anses rimligt att attackera domarna med.

OMGÅNGENS LOL!

En kille som heter Ken skriver en insändare i Sheffield Star om hur han ser på det här med kvinnor och fotboll i största allmänhet, vilket avslöjar en kvinnosyn som vore de alla Barbie. Sågades och skrattades rätt friskt åt i England under helgen.

OMGÅNGENS BTW…

Snart skottpengar på Richy Sheehy.

Phil Neville tar över engelska damlandslaget? Ryan Giggs som Wales förbundskapten? Class of 92 verkar behöva söka sig till landslagsfotbollen för att få de stora rollerna de letar efter.

ANNONS

Något väldigt Arsenal med den här klassiska filmdialogen.

Det blir några lustiga dagar av att se media slå knut på sig själva för att bekräfta sin egen världskarta efter matchen och resultatet på Anfield.

Hängmatch imorgon kväll, annars FA-cupomspel under veckan.

Publicerad 2018-01-14 kl 19:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto