Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
43v

HÖRNAN #24: Arsenal är inte döda och begravna riktigt än!

TRE TANKAR

(1) Leicester. Tänk hur många som ändå satt och tänkte för några år sedan hur alla stjärnor i Leicester skulle försvinna. Visst, N’golo Kanté försvann och ett år senare försvann även Danny Drinkwater, även om han då längre kanske inte kunde räknas som någon stjärna. Men kvar i klubben finns ändå fixstjärnorna som Jamie Vardy, Kasper Schmeichel och Riyad Mahrez, och trots ständiga rykten om att de skulle vara på väg att lämna, framför allt Mahrez, är de kvar och fortsätter lyfta Leicester. Den här omgången upp på sjunde plats, bäst av resten med andra ord. Där många såg dem efter ligavinsten. Claude Puel har gjort ett tydligt avtryck på laget.

(2) Burnley. Tredje raka förlusten för Burnley. Sex raka matcher utan vinst, fyra förluster på dessa sex matcher. Den här omgången var första gången på länge som Burnley fick släppa sin status som ”best of the rest” när Leicester till slut passerade dem i tabellen. Många menar att vad som nu går emot Burnley förut gick med dem och att vad vi ser är en återgång till det normala för dem. Ett frestande och till synes intuitivt korrekt påstående. Eller är vi kanske lika mycket för kvicka med att betrakta detta som ”normalt” som vi var att hylla dem för högt när resultaten gick med dem?

(3) Arsenal. Viktigt med en seger för Arsenal mot Crystal Palace, att visa att man i alla fall inte är på väg ned i graven riktigt ännu. Det var nog många som tänkte, egentligen mot all rim och reson, att här kunde kanske Crystal Palace faktiskt ha en rätt vettig chans ändå. Så ska det så klart inte behöva vara, oavsett Arsenals bekymmer. Även om det så klart bara är dumheter att se den här matchen som något slags bevis på att Arsenal inte ”behöver” Alexis Sanchez. Men egot ska självklart ha sitt.

OMGÅNGENS VINNARE: Stoke

Otroligt viktig vinst för Stoke mot Huddersfield, ett viktigt första bevis för att det finns mer i det laget än vad det har visat hittills under säsongen. Ett positivt besked så klart också för Paul Lambert som gjorde sin första match formellt som Stokes nye manager. Givet tidpunkten på säsongen naturligtvis viktigt att få en bra början, särskilt i början av en viktig period av matcher.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Crystal Palace

Efter matchen verkade Roy Hodgson mest lättad över att det såg bättre ut i andra halvlek och över att det inte blev större stryk än det blev. Det är lätt att förstå honom, för den här matchen var tvärdöd redan efter en dryg kvart och även om inget ska tas ifrån Arsenal så satte sig onekligen Crystal Palace själva på pottan med ett mer eller mindre obefintligt försvarsspel.

OMGÅNGENS SPELARE: Eden Hazard, Chelsea

När frågetecknen började hopa sig kring Chelsea och de under en längre tid haft svårt att göra mål så klev Eden Hazard fram och visade att han är en av ligans absolut bästa spelare och varför. Det finns nog en och annan spelare i Brighton som kommer drömma mardrömmar kommande nätter om Eden Hazard som kommer springande mot dem med bollen vid fötterna.

OMGÅNGENS MÅL: Willian, 2-0 Brighton (b)

Två liknande mål slåss om konfekten den här gången, men Willians mål var som jag ser det utfört i snabbare tempo, mot tätare motstånd och på ett mycket mer distinkt sätt än vad som kan sägas om Alexandre Lacazettes mål. Snyggt samspel och Michy Batshuayi visade med sin klackframspelning att han i alla fall inte står Xherdan Shaqiri efter i det avseendet.

OMGÅNGENS ?

En enda engelsk ligamatch under söndagen. Inte bara i Premier League utan hela vägen ned till och med National League. Känns på något sätt unikt och det är inte alldeles lätt att förstå hur det egentligen gick till. Men var sak har sin charm och här blev det ju lite mer av riktad uppbyggnad mot just matchen mellan Southampton och Tottenham.

OMGÅNGENS !

Det uppstod en rolig passus när journalist ska producera sin dagliga dos av Mourinhokritik, den här gången på temat hur han ”förstör spelare”, och syrligt tweetade att Martials elva mål den här säsongen betyder att han måste göra nio mål till för att ha en lika bra säsong som sin första. Vilket så klart bara betyder att så här långt har Martial en lika bra säsong som sin första. Ibland går det lite för fort. Martial avgjorde snyggt mot Burnley och har verkligen tagit stora kliv från den skugga av spelare vi ofta såg förra säsongen.

OMGÅNGENS WTF!

Usch, stackars James McCarthy som drabbades av ett dubbelt benbrott i matchen mellan Everton och West Brom. En skada som riskerar sätta stopp för hans karriär om det vill sig illa. Evertonspelare har varit otursförföljda med sådant här det senaste året. Otur var det också bara den här gången och varma tankar får skickas till både McCarthy och till Salomon Rondón.

OMGÅNGENS LOL!

Varför skulle inte Paul Lambert bli glad när han firar Stokes första mål med honom som tränare, men vad i hela friden var det för märklig pyjamas han valde att ha på sig? Och vilket kapitel ur managementlitteraturen hämtade han den idén från, ”Att leda genom att smälta in och vara en i gänget”?!

OMGÅNGENS BTW…

Bandgalen match på Elland Road där Leeds med tio man vänder 0-2 till 3-2 mot Millwall, innan Millwall i matchens slutminuter vänder matchen tillbaka och vinner med 4-3. Kandidat till säsongens match!

Tre tidigare tränare gjorde sin 100:e Premier League-match mot just Man Utd och vann. Sean Dyche gjorde i helgen sin 100:e Premier League-match mot Man Utd, men vann inte. Sad!

FA utreder just nu misstankar om att Crystal Palace åt lasagne till lunch innan matchen i lördags.

Jürgen Klopp: ”I have nothing to say about the numbers…” – En första gång för allt. Bränt barn skyr elden!

Inte alltför förvånande om Everton snart fattar ett beslut att byta ut Sam Allardyce mot Marco Silva.

Man kan ha olika uppfattningar om att Watford byter managers, men de är onekligen förbaskat bra på det.

Det finns mycket fotboll i Southampton.

Publicerad 2018-01-21 kl 19:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons