Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #25: Tottenham visade att de har ligans (näst) högsta högstanivå

TRE TANKAR

(1) Swansea. Sex poäng på sina två senaste ligamatcher, mot Liverpool och Arsenal. Otroligt viktiga och betydelsefulla segrar för Swansea naturligtvis och det är påtagligt vilken bättre stämning det är både i laget bland spelarna och på läktarna. Ett lag som långa stunder under säsongen har sett uppgivet ut och utan tydlig organisation på planen spelar plötsligt med helt ny glädje, energi och fokus. Carlos Carvalhal framstod i Swansea som en tämligen surmulen manager men har med Swansea snarare varit en glad prick. Utan att ha värvat en spelare ser Swansea ut som ett helt nytt lag.

ANNONS

(2) Man Utd. Det är det fjärde transferfönstret i rad som passerar utan att José Mourinho faktiskt har gjort något kraftfullt med sin backlinje. Det har gjorts förstärkningar av yngre och mycket lovande spelare, men det är tydligt för vem som helst som tittar att där saknas en ”Rio”, en ”Vidic”, en ”Pallister” eller en ”Bruce”. Man Utds försvarsspel saknar helt enkelt mästarkvalitet. Jag har påpekat detta flera gånger och under lång tid. Det är ofattbart att detta är något som ännu inte åtgärdats, och tvingar Man Utd att bli mer defensiva som lag i sådana här matcher. Om inte, så går det som ikväll.

(3) Tottenham. Det kan alltid diskuteras vilka lag som mellan varandra är det bästa laget. Det brukar sägas att tabellen aldrig ljuger, vilket är sanningen men kanske inte hela sanningen. Tabellen mäter någon slags medelnivå. Lika intressant är kanske att titta på lagens lägstanivåer respektive högstanivåer, och då går det omedelbart att se en mycket klar skillnad mellan Tottenham och, exempelvis, och apropå ingenting så klart, Man Utd. Tottenham har en skyhögt mycket högre högstanivå än Man Utd, inte minst eftersom de har en betydligt mycket mer genomarbetad kollektiv spelidé.

ANNONS

OMGÅNGENS VINNARE: Bournemouth

Det har funnits skäl att vara orolig för Bournemouth nere i botten av tabellen, ett lag som sakta men säkert sett ut att kunna vara på väg mot sin egen undergång, men vilken fantastisk seger detta ändå är för Bournemouth. Tre oväntade poäng och så klart en seger som måste räknas in bland klubbens främsta, och rejält med råg i ryggen inför fortsättningen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Arsenal

Att förlora är en sak, att bli överkörda en helt annan sak. Arsenals bortafacit den här säsongen är under all kritik men mot Swansea nådde man nya nivåer av kollektiv otillräcklighet. Naiviteten, misstagen, bristen på spelintelligens och på arbetsvilja är oförlåtligt på den här nivån. Detta är ett lag helt utan varje tendens till kollektivt ansvar.

OMGÅNGENS SUE ELLEN: Chelsea

Jag hade redan innan kvällens matcher skrivit stycket till omgångens Cliff Barnes i tron att värre än så kunde det väl liksom inte bli. Chelsea gjorde onekligen sitt allra bästa för att sätta mig på den pottan (liksom Man Utd). Att förlora med 0-3 hemma mot Bournemouth kan bara ses som ett rent säckaresultat för Antonio Conte. Något är fundamentalt fel, igen.

ANNONS

OMGÅNGENS SPELARE: Theo Walcott, Everton

”Varför gjorde jag inte detta tidigare?” kanske Theo Walcott undrar när han i sin allra första match på Goodison Park gör båda målen och avgör för Everton mot Leicester. Väldigt kul för Walcott som alltid har varit en spelare med talang i en dysfunktionell miljö. Kan Walcott bevara den här formen har Everton gjort en kanonvärvning.

OMGÅNGENS MÅL: Christian Eriksen, 1-0 Man Utd (h)

Elva sekunder tog det för Christian Eriksen att göra målet som gav den här matchen en helt annan psykologi och en helt annan profil än vad den annars förmodligen hade fått. Det avgjorde effektivt matchen för Tottenham. Med det målet har nu Tottenham två av Premier League-historiens tre snabbaste mål, det snabbaste av dem alla gjorde Ledley King efter tio sekunder.

OMGÅNGENS ?

Vad i hela häcklefjäll har egentligen hänt med Huddersfield? Ett lag som såg så fullt ut av energi under stora delar av säsongens första halva ser nu mer eller mindre helt livlöst ut. Fyra raka förluster nu och inte en vinst sedan innan jul och med ett nedflyttningsstreck som rusar upp mot dem från avgrunden. Håller Huddersfield verkligen huvudena kalla under våren gällande David Wagner?

ANNONS

OMGÅNGENS !

”Don’t ever give up on your club. Keep supporting it, it’s your club and trust me, one day you will get your club back and it will be everything you wanted it to be. Newcastle United is bigger than anyone. It hurts I know, but just keep going. He is only one man, we are a city, a whole population. Trust me.” Trodde först det var filmat från Emirates men det var alltså Newcastle där Gallowgate End var minst sagt tydliga i sin protest mot Mike Ashley. Minst sagt magstarkt. Om Ashley ville göra Newcastle till ’Arsenal on the Tyne’ verkar han onekligen ha lyckats.

OMGÅNGENS WTF!

Elände jämrade sig Liverpools supportrar när det blev klart att Daniel Sturridge lånades ut till West Brom. En spelare som knappt alls längre spelar i klubben och som definitivt inte var tänkt att få spela mycket mer heller. Obegripligt, även om allt så klart handlar om ångesten över att ha blivit av med Philippe Coutinho och begäret efter en ”ersättare”. Jürgen Klopp visar kanske inte prov på good politics men desto mer på good policy när han vägrar att gå ut och värva ”bara för att” när det i själva verket är så att ersättarna redan finns i Liverpools spelartrupp.

ANNONS

OMGÅNGENS LOL!

På tal om elände är det kanske något man bara får skratta åt gällande deadline day. Det blir på något sätt absurt att ha mer eller mindre hel Premier League-omgång samtidigt som den här dagen. Det skapar exempelvis en situation där Leicester ikväll alltså får spela en match mot Everton, vilket teoretiskt hade kunnat vara en väldigt viktig match, utan sin bäste spelare. Det är så klart inte Man Citys fel, som några dårar fått för sig att påstå, men det är olyckligt och något som borde gå att åtgärda rätt enkelt.

OMGÅNGENS BTW…

Mesut Özil tycker så illa om närkamper att han till och med flyr undan det egna lagets målfiranden.

Oldham tweetade under dagen att ”The Ginger King” var tillbaka. Jag höll på att få en hjärtattack!

Det går bra för Aston Villa nu. Och det verkar vara full fart på Villasupportrarna igen, vilket de förtjänar.

Är ni fikapratintresserade av skotsk fotboll så kan ni följa @ScotsmanSport

Roque Mesa, Sandro Ramirez med flera… Det har inte varit det bästa året precis för framstående La Liga-spelare som försöker hävda sig i Premier League.

ANNONS
Publicerad 2018-01-31 kl 22:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto