Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Arsenal tänker på hela Europa League och på oss som hör hemma här

Det finns ändå lite skäl att avundas Arsenal. När andra klubbar som bäst får spela europeiska cupmatcher var tredje vecka får Arsenal möjligheten att spela europeiska cupmatcher varje vecka. Mera bang for the buck. När andra klubbar får vänta ytterligare några veckor på en lottning de kanske eller kanske inte är med i så har Arsenal att se fram emot en lottning redan idag.

Östersund visade sig, som väntat och trots allt, inte vara några större problem för Arsenal. Det var aldrig någon svår lottning för Arsenal. Det var däremot en väldigt rolig och spännande lottning för Arsenal, inte minst sett utifrån ett svenskt perspektiv så klart. Oavsett hur Europa League-äventyret slutar så tror jag att matcherna mot Östersund kommer leva kvar i minnet.

ANNONS

(Men ”fotbollsfan” hade rätt. Nästan.)

Härifrån blir det tuffare. Europa League är ju speciellt på så vis att det är en extra slutspelsomgång jämfört med Champions League. Arsenal har alltså behövt klara av en sextondelsfinal för att ta sig till åttondelsfinalerna. Fler matcher för Arsenal med andra ord. Lucky bastards! Men agnarna har börjat skiljas från vetet, och lottningarna börjar därför bli allt svettigare.

Mardrömmar finns självklart. Dit måste räknas de klubbar som helt enkelt är de bästa, tuffaste och svåraste, de som har allra störst chans att slå ut Arsenal ur Europa League och mot vilka Arsenal skulle få det som allra svårast att faktiskt gå vidare. Arsenal kan så klart hantera dem alla, men generellt är detta klubbar man hoppas åker ut mot annat motstånd längs vägen.

Önskedrömmar finns likaså. Östersund var exempelvis en önskedröm på så vis att det inte rimligtvis var en motståndare mot vilka Arsenal verkligen riskerade att åka ur Europa League. Ju längre vi kommer i Europa League desto färre blir så klart dessa önskedrömmar, men än så länge finns de allt kvar. I synnerhet om vi tänker i relativa termer.

ANNONS

Feberdrömmar kan också hittas. Här kanske det inte i första hand handlar om klubbar som är svårast eller lättast att vinna mot, utan om lottningar som väcker fantasin, får magen att pirra och rubriksättarna att jollra. Det kan vara jämna matcher med oförutsägbart utfall, det kan vara rivalitet, det kan vara historiska kopplingar mellan klubbarna och så vidare.

MARDRÖMMAR

Atlético Madrid. Det allra största, kvarvarande hotet mot Arsenals hopp om att vinna Europa League. Ett formidabelt fotbollslag, med mängder av spelare av allra högsta kvalitet, och därtill ett lag som rent taktiskt känns som om de skulle kunna passa Arsenal riktigt illa. Att tvingas möta dem så här tidigt med rådande skadeläge i anfallet vore inte heller det särskilt önskvärt.

Dortmund. Känns inte alls lika imponerande som de har sett ut tidigare säsonger men är med framför allt sin europeiska cuperfarenhet en mycket farlig motståndare. Även det här är en motståndare som Arsenal nog hellre möter i ett senare skede av turneringen. Har tillräckligt mycket teknik och kreativitet framåt att göra livet riktigt obekvämt för Arsenals försvar.

ANNONS

Lazio. Det är svårt att inte bli lite charmade av Lazio, trots att de envisas med att spela i ljusblå tröjor. Dessutom är det faktiskt ett riktigt skickligt lag med klart hög högstanivå. De är kanske inte tillräckligt jämna i sina prestationer att riktigt få det att stämma hela vägen i ligaspelet men i cupspel kan de bli mycket farliga, vilket de visat redan både i Italien och i Europa League.

ÖNSKEDRÖMMAR

Viktoria Plzen. Gick ut som vinnare ur en av de svagaste sextondelsfinalerna mot Partizan. Bör på det stora hela inte kunna orsaka Arsenal större problem än vad Östersund mäktade med. Samtidigt en någorlunda bekväm resa för laget och inte minst en mycket trevlig resa för törstiga supportrar. Det närmaste en garanti till kvartsfinal vi kommer.

Dynamo Kiev. Lurigt lag givet att de titt som tätt dyker upp i Champions League men som jag ser det ett klart överskattat lag, mycket beroende på allmän name recognition. Saknar tuffheten och tydligheten att på allvar kunna hota Arsenal. Det enda som stör Arsenal med den här lottningen är en lång och lite besvärlig resa.

ANNONS

Lokomotiv Moskva. Eliminerade Nice i sextondelsfinalen vilket borde få i alla fall några alarmklockor att ringa, för Nice kändes lite jobbiga. Men det bör nog istället ses som en bonus för Arsenal. Det är nämligen lite svårt att förstå sett till de båda matchbilderna hur i hela friden Lokomotiv Moskva lyckades vinna mot Nice. Inte helt ofarliga men en motståndare Arsenal bör kunna kontrollera.

FEBERDRÖMMAR

Milan. En match som i ett parallellt universum lika gärna hade kunnat fungera som en Champions League-final. Milan är en sovande jätte inom italiensk fotboll som fick nya förhoppningar i och med nytt kinesiskt ägande. Förhoppningar som kommit rejält på skam under säsongen. Men Milan saknar inte bra spelare och detta vore ett högprofilerat jättemöte i åttondelsfinalen.

RB Leipzig. Ett prestigemöte på flera sätt. RB Leipzig har tagit Bundesliga med storm och som vanligt när det sker så drar det en väldigt massa uppmärksamhet och blir väldigt poppigt väldigt fort. Ett möte mellan Arsenal och RB Leipzig vore en intressant värdemätare, dessutom med flera spelare i Leipzig av intresse för den engelska fotbollen. Och så Emil Forsberg med svenska ögon.

ANNONS

Marseille. Ett intressant möte och en namnkunnig motståndare. Marseille är alls inget oävet lag och ligger hacket efter Monaco och naturligtvis PSG i den franska ordningen för närvarande. Oberäkneligt lag och därför inte alls bekväma att möta i cupspel. Namnkunnigt utifrån ett engelskt perspektiv i spelartruppen dessutom med flertalet Premier League-bekantingar.

Klockan 13:00 får vi svaret.

Publicerad 2018-02-23 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto