POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #30: Pigg Marcus Rashford sänkte Liverpool

TRE TANKAR

(1) West Brom. Inte ens en bra start var till någon större hjälp för West Brom när de mötte Leicester och den enda rimliga slutsatsen nu är att det är slutspelat i Premier League för West Brom, åtminstone för det närmaste året. Anställningen av Alan Pardew har visat sig helt och hållet misslyckad och det verkar ha funnits problem i det där laget som har döljts i snö bara för att komma fram i tö. Att förlora hemma med 1-4 mot Leicester var en ren kapitulation, något märkligt att se av ett lag med så pass många rutinerade spelare.

(2) Chelsea. Det var kanske inte den mest övertygande insatsen vi har sett av Chelsea men det var ändå väldigt viktigt för dem att bryta en negativ resultatrad, vinna mot Crystal Palace och därmed sätta press i tabellen på Liverpool, som förlorade sin match mot Man Utd, och på Tottenham, som under dagen spelade borta mot Bournemouth. Det var en match som såg ut ungefär som sådana här matcher brukar se ut när det större laget jagar formen. Chelseas förmåga att sy ihop sin säsongsavslutning kommer avgöra i vilken utsträckning det blir någon riktig dramatik gällande Champions League-platserna.

(3) Man Utd. Det var en match som handlade om att äga storyn. Och storyn får väl härifrån anses vara rätt välägd. För allt missnöje som finns med Man Utd så är inte resultaten alltför bedrövliga. Mycket har sagts om Marcus Rashfords brist på speltid sedan nyåret, det har spekulerats i alla riktningar. De flesta såg att Rashfords prestationer på planen inte längre hade riktigt samma energi som de förut haft. Här släpps han ut mot Liverpool och vinner matchen åt Man Utd. Det väcker så klart en obehaglig frågeställning. Tänk om José Mourinho faktiskt vet vad han gör med hanteringen av sina egna spelare?!

OMGÅNGENS VINNARE: Newcastle

Otroligt viktig match för Newcastle som inte bara vinner den tunga matchen hemma på St James Park mot Southampton utan till och med vinner den mycket övertygande. Det sätter dagsljus mellan Newcastle och nedflyttningsstrecket, där Southampton nu befinner sig precis ovanför. Det sätter också Newcastle i ett bra läge inför nästa omgångs match mot Huddersfield.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: West Ham

Burnley är det lag i Premier League som gör minst mål per match, så det måste ju räknas som en alldeles speciell bedrift att förlora mot dem med 0-3 på hemmaplan. West Ham är en klubb med uppenbara problem vid sidan av planen och ett lag med uppenbara problem på planen. Optimismen som verkade frodas med David Moyes ser ut att ha gått upp i rök.

OMGÅNGENS MÅL: Jamie Vardy, 1-1 West Brom (b)

Jamie Vardy inledde showen när Leicester visade mästartakter mot West Brom och vände 0-1 till 4-1. En precis höjdpassning av Riyad Mahrez dimper ner över axeln på Vardy som avslutar på direkt volley, ett ruskigt svårt fotbollsmål att lyckas med.

OMGÅNGENS ?

Southampton fortsätter leva farligt runt nedflyttningsstrecket. De verkar ha bestämt sig för att löpa linan ut med Mauricio Pellegrino, och det kan synas klokt även om det på samma gång är uppenbart att Pellegrino inte alls har fått ut eller får ut av Southampton vad spelartruppens styrka egentligen borde anses motivera. Pressen på Southampton är hög, det är verkligen inte en av klubbarna som borde ligga ens i farozonen för att åka ur, och rent sportsligt måste det ses som en katastrof för dem.

OMGÅNGENS !

Everton vann mot Brighton och det var en både viktig och imponerande seger som rimligtvis på samma gång betyder att Everton åtminstone har dragit ifrån nedflyttningsstriden samt i alla fall är med i matchen om sjundeplatsen. Det kommer inte att räta ut de frågetecken som finns om Evertons framtid och Sam Allardyces tid i klubben, men det rättar åtminstone ut de oroliga frågetecken som fortfarande fanns med den här säsongen.

OMGÅNGENS WTF!

Fans som springer in på planen under match och måste brottas ned av spelarna själva. Detta samma vecka som det kommer fram att West Hams klubbledning verkar föra samtal med huliganorganisationer kopplade till klubben. West Ham har onekligen satt sig själva i en obekväm och besvärlig situation, som mycket väl kan kulminera om laget åker ur Premier League.

OMGÅNGENS LOL!

Tror jag har hunnit med att få minst en handfull puffar redan på kort tid om att Mesut Özil tydligen slagit något slags assistrekord gällande på hur många matcher ett visst antal assists uppnåtts. Det underförstådda budskapet känns på något sätt uppenbart och det är ju humor att folk orkar. Det berör liksom inte riktigt kritiken mot Özil.

OMGÅNGENS BTW…

Ibland undrar jag om vissa Liverpoolsupportrar är mindre intresserade av fotbollen än vad de är av att peta i varenda möjligt domslut, verkligt eller inbillat.

Verkar som om vinsten mot Milan inte övertygade Arsenals hemmafans om att deras missnöje var missriktat.

Petr Cech räddade en straff för första gången sedan bronsåldern.

Aston Villa gjorde mos av Wolves på hemmaplan i en match som visar hur kul det vore om båda dessa klubbar faktiskt gick upp i Premier League.

Oroväckande för Tottenham med Harry Kanes skada?

Publicerad 2018-03-11 kl 18:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto