Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Varför Liverpool inte kommer falla i samma fälla som Barcelona!

Det var två ögonblicksbilder inom relativt kort tid som sade allt utan att behöva säga någonting. Först Francesco Tottis tomma blick på Anfields läktare. Därefter Daniele De Rossis frustrerade kroppsspråk på planen. De båda har ju befunnit sig här förut, för ganska precis tio år sedan, i ungefär samma del av världen, och befunnit sig i helt fel ände av en mäktig fotbollsöverkörning.

Liverpool kan boka finalbiljetterna till Kiev. Detta efter en fotbollsuppvisning som bara något solkades av Romas två reduceringsmål som får åtminstone tankarna att sväva tillbaka till deras bragdinsats mot Barcelona för några veckor sedan. Vi törs däremot säga att Liverpool är i praktiken klara för finalen. Detta törs vi, trots Barcelonas hädanfärd, säga av ett antal olika skäl.

ANNONS

För det första kommer matchbilden i Rom passa Liverpool perfekt. Det är en stor plan som kommer ge Liverpool stora ytor. Roma kommer vara piskade att pressa på framåt vilket kommer ge Liverpool ännu större ytor. Hela Liverpool är byggt just för att maximalt kunna utnyttja en sådan matchbild. Liverpool har dessutom erfarenheten av att ha klarat av detta en gång redan, mot Man City.

För det andra går Liverpool in i matchen i Rom fullt medvetna om risken. De kommer inte gå in till matchen som Barcelona gjorde fullt övertygade om att de redan har vunnit eftersom de är Barcelona och leder med 4-1. Liverpool vet vad som hände Barcelona, kommer påminna sig själva om det varenda minut härifrån till returen, och kommer vara mentalt förberedda på ett helt annat vis.

För det tredje, och det tål kanske bara att viskas så att ingen sätter i halsen, är det kanske också så att Liverpool för närvarande är ett bättre fotbollslag än vad Barcelona är. Det här kommer naturligtvis rubba cirklarna för de som tänker i de alltför vanliga cirkelresonemangen att Barcelona är bäst eftersom de är Barcelona, men på planen finns mycket som ändå talar för tesen.

ANNONS

Returen måste så klart spelas. De två baklängesmålen ger Roma visst hopp, ger definitivt media stort hopp om någon slags bibehållen spänning, de var så klart väldigt onödiga, men kändes på något sätt logiska när matchbilden blev så överlägset till Liverpools fördel att det nästan fysiskt märktes hur spelarna släppte på koncentrationen och började leka fotboll istället för att spela.

Den arrogansen skulle teoretiskt kunna stå Liverpool riktigt dyrt, men som sagt, det kommer helt säkert inte hända. Liverpool kommer inte ramla i samma fälla som Barcelona gjorde, de är helt enkelt för bra för den saken och alldeles för förvarnade. Blixten kommer inte slå ned två gånger på samma ställe. Liverpool kommer spela final, antingen mot Real Madrid eller Bayern München.

Matchbilden hade naturligtvis kunnat bli en annan. Roma hade kontroll på matchen drygt halva första halvlek. Och om Aleksandr Kolarovs skott varit några centimeter lägre, om Loris Karius släpphänthet hade fått det straff den kanske gjorde sig förtjänt av, så hade vi möjligtvis pratat om ett helt annat utfall från den här matchen.

ANNONS

Liverpool hittade just inga spelvägar alls mot ett ytterst kompakt Roma. Men sedan var det som om något knäppte till. I Liverpool, på Anfield, och hos Mohamed Salah. Kombinationerna började sitta, passningarna blev lite modigare, spelarna utmanade sina motståndare lite mer systematiskt, och plötsligt började chans efter chans dyka upp, därefter mål efter mål.

Det var långa stunder under andra halvlek möjligt att med blotta ögat se hur Romaspelarna vittrade sönder och samman på planen. Målvakten Alisson, som länge sett helt dominant ut, såg mer eller mindre förstörd ut sedan Liverpool fått in sitt tredje mål. Hade Liverpool hållit koncentrationen uppe hade matchen kunnat sluta i krokarna runt 8-0.

Nu blev det istället 5-2. Inte på långa vägar riktigt lika bra så klart. Men ändå väldigt bra. Och ett resultat som även det kommer bära Liverpool till final i Champions League, i Kiev, den 26 maj 2018. Alla vägar bär till Rom heter ordspråket. För Liverpool kommer däremot vägen efter Rom bära vidare till Kiev, och mot en hägrande sjätte Champions League-titel.

ANNONS

Om nu Jürgen Klopp bara kan få någon ordning på den där finalhoodoon han har lagt sig till med.

Publicerad 2018-04-24 kl 22:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto