Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Årets lag med mera i EFL Championship 2017-18

Säsongen i EFL Championship är till ända. Åtminstone är den ordinarie delen av säsongen till ända i och med gårdagens 46:e omgång. Vi har så klart kvar playoffen vars semifinaler kommer klaras av inom den kommande veckan där Fulham möter Derby County och Aston Villa möter Middlesbrough i vad som kan bli några riktigt rafflande matcher.

ANNONS

Annars gav oss den 46:e omgången en rätt typisk avslutning för den här säsongen av EFL Championship. Den yttersta toppen mötte den absoluta botten när Sunderland tog emot Wolves på Stadium of Light. Kalkonlaget mot kalkonlaget med andra ord. Men än en gång visade sig upp vara ned, Sunderland vann med 3-0 och är enda laget Wolves inte har vunnit eller ens gjort ett enda mål mot.

Dramatiken svarade annars Bolton Wanderers för som höll sig kvar i EFL Championship genom att vända 1-2 till 3-2 under de absoluta slutminuterna i matchen mot Nottingham Forest. Vilda scener i Bolton naturligtvis och lika stor som osannolik hjälte blev Aaron Wilbraham som dyknickade in vinstmålet. Ett mål som knäckte Burton Albions hjärtan som därmed åkte ur.

Mot slutet av säsongen annonseras alltid säsongens lag i EFL Championship och övriga serier i Football League, och så även den här säsongen. Årets lag och årets spelare presenterades redan för någon månad sedan, vilket ju är den ordning man alltså har i England. Om de är heta på gröten eller jag är sen på bollen låter jag vara osagt, men här är mitt årets lag i EFL Championship:

ANNONS

Årets lag

Wolves och Fulham dominerar elvan och det är kanske inget konstigt med det, givet att det är de två bäst spelande lagen i EFL Championship under säsongen som helhet. Men även Aston Villa har flera spelare som är med i samtalet och naturligtvis även Cardiff City, som ju under söndagen säkrade uppflyttningen till Premier League tillsammans med Wolves.

Årets manager i EFL Championship 2017-18: Neil Warnock. Vad man än väljer att tycka om personen går det inte att blunda för vilken insats Warnock har gjort som manager. Cardiff City var helt otippade inför säsongen men Warnock har med en enkel men effektiv fotboll placerat Cardiff före flera riktigt tunga konkurrenter. Uppflyttningen är bragdbetonad. Och även om det finns ett ruffigt element i Cardiffs fotboll så är det en fotboll med mer än en dimension.

ANNONS

Årets spelare i EFL Championship 2017-18: Ruben Neves. Det måste rimligtvis vara en av spelarna som ingår i årets lag, allt annat skulle ju inte vara riktigt klok. Ryan Sessegnon vann den officiella utmärkelsen men mitt val faller på Ruben Neves som redan under sin första säsong i engelsk fotboll inte bara acklimatiserade sig till världens tuffaste andradivision utan dominerade den på sina villkor som hjärtat i seriens kanske bästa lag någonsin.

Årets överraskning i EFL Championship 2017-18: Preston North End. Det vore väl fusk om jag säger Cardiff så därför väljer jag istället Preston North End och Alex Neil som jag definitivt var kritisk och ifrågasättande till inför säsongen och som jag spådde skulle kunna få jobba för att undvika nedflyttning, men som istället hade hugg på playoff-platsen in i sista omgången och som blivit ett ettrigt, pressande, intensivt och intressant fotbollslag.

ANNONS

Årets Cliff Barnes i EFL Championship 2017-18: Sunderland. Man vinner knappast några priser för att ha gissat den så kallade vinnaren i den här kategorin den här säsongen. Sunderland kommer alltså ned från Premier League med alla fördelar det borde föra med sig, men åker alltså inte bara ur sin serie för andra säsongen i rad utan åker ur med dunder och brak. Den absolut enda ljuspunkten är att fiaskot pressade fram ett ägarbyte och hopp om framtiden.

Återstår gör alltså bara playoffet, men det är ju inte så bara. Tvärtom är det ett playoff som lovar bli högdramatiskt där det bara finns en Premier League-plats på spel för någon av de fyra bjässarna Fulham, Aston Villa, Middlesbrough och Derby County.

De som vill kolla engelsk playoff-fotboll har för övrigt möjlighet att vid 16-rycket i eftermiddag kolla in playoff-finalen i Isthmian League mellan Dulwich Hamlet och Hendon FC. Inte minst spännande för Dulwich Hamlet så klart vars situation jag skrev om för inte så länge sedan.

ANNONS

https://www.fotbollskanalen.se/bloggar/hyllman/2018/03/20/dulwich-hamlet-blev-av-med-hem-och-namn-for-vad-som-var-for-bra-for-att-vara-sant/

Publicerad 2018-05-07 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto