Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Åtta VM-tränare som vore spännande att se i engelsk fotboll

Peter Hyllman

Den här sommaren lider knappast brist på spännande tränare som tar över som managers i engelsk fotboll. Vi har så klart Marcelo Bielsa som får skalan att mer eller mindre explodera i Leeds. Unai Emery blir väldigt intressant att följa med Arsenal och om nu som det ser ut Maurizio Sarri tar över Chelsea så blir det så klart det kanske mest spännande nya i Premier League.

Samtidigt pågår ett VM. Detta betyder några saker. Bland annat att vi kommer bekanta oss eller återbekanta oss med åtminstone 32 olika tränare som vi inte normalt sett följer till vardags, vissa av dem har vi kanske aldrig ens riktigt hört talas om. Men dessutom kommer åtminstone en handfull av dessa tränare av det ena eller andra skälet bli lediga under sommaren.

Därav följer då den möjligen mest nyfikna frågan om vilka av dessa VM-tränare som vore spännande eller mest spännande att se i engelsk fotboll. Det kan både handla om rent önsketänkande så klart som en mer konkret tankegång att en specifik engelsk klubb borde kontakta en viss tränare. Med drygt en genomförd omgång av gruppspelet kan däremot åtta spännande VM-tränare utses.

Annons

Hector Cuper
Första tanken som slog mig och inspirationen till bloggämnet. Extremt erfaren och berest tränare från några av de största ligorna och klubbarna. Har haft stora framgångar utan att nå den högsta höjden. Anses normalt som rätt konserativ i sin spelidé men kunde göra ett väldigt bra jobb med en engelsk klubb i behov av en tydligare lagstruktur. Klubbar? Cardiff, Southampton, West Brom.

Joachim Löw
Kan inte påstå att det här är en tränare som direkt entusiasmerar mig men det är samtidigt världens mest framgångsrike förbundskapten under 2010-talet så bara namnfaktorn i sig vore så klart en riktig höjdare. Dessutom skulle det finnas någon slags fascination i att se vad Joachim Löw skulle kunna uträtta också som klubbtränare. Klubbar? Leicester, West Ham, Fulham.

Åge Hareide
Har framför allt gjort sig ett namn på den skandinaviska tränarmarknaden men är förmodligen den tränare därifrån som hade varit mest intressant att följa inom engelsk fotboll. Har haft stora framgångar med de flesta klubbar och samtidigt gjort det bra inom landslagsfotbollen. Känns som att han har rätt temperament att kunna fungera i England. Klubbar? Aston Villa, Nottingham Forest, Bolton.

Annons

Tite
Brassetränare har kanske inte det bästa utfallet i England, kom exempelvis ihåg hur det gick för Luis Felipe Scolari med Chelsea, uppäten som en kanariefågel efter bara lite mer än en halv säsong. Men Tite har haft sådana framgångar med Brasilien, samtidigt som allt annat än ett VM-guld lär ge honom foten, att han vore väldigt intressant att se i Europa. Klubbar? Newcastle, Tottenham, Everton.

Carlos Queiroz
Ryktet har det att om Carlos Queiroz hade valt att stanna kvar i Man Utd och struntat i Portugals locktoner så hade han varit Alex Fergusons efterträdare när den dagen begav sig. En kittlande tankegång. Tog en stor seger med Iran i första matchen men kommer åka ur VM ändå och oavsett vilket förmodligen få sparken efter VM. Kan engelsk fotboll. Klubbar? Watford, Leicester, Southampton.

Annons

Jorge Sampaoli
Hårt kritiserad som förbundskapten i Argentina och givet att Argentina balanserar på gränsen till uttåg ur VM redan så känns det givet att Sampaoli kommer få gå i sommar. Chelsea har enligt uppgift varit intresserade förut men hans namn har naggats något i kanten. Har ett liknande rykte om galenskap över sig som Marcelo Bielsa. Klubbar? Chelsea, Everton, West Ham.

Hervé Renard
Har faktiskt haft en kortare sejour i engelsk fotboll förut med Cambridge 2004 så skulle kanske inte känna sig helt borta. Udda tränarkarriär som rört sig mycket kring afrikanska förbundskaptensjobb där han i mina ögon framför allt imponerat med Marocko, vars spel i detta VM har förtjänat bättre än vad det faktiskt har fått. Klubbar? QPR, Norwich, Aston Villa.

José Pekerman
Fantastiska bilder på Pekerman när han står och dansar ikapp på shuttlebussen tillsammans med sina spelare. Vissa tränare är helt enkelt väldigt sydamerikanska och jag tänker mig att detta stämmer väldigt väl med Pekerman. Men taktiskt väldigt genomtänkt tränare som har haft stora framgångar både med Argentina och Colombia. Klubbar? Southampton, Watford, Crystal Palace.

Annons

:::

Sådär, då tar jag med detta ett minibreak över midsommarafton och återkommer förmodligen till midsommardagen, om det inte är så att Chelsea däremellan hinner med att presentera Maurizio Sarri.

:::

VM-KOLLEN

CR7 – Cristiano Ronaldo fortsätter ösa in mål för Portugal. Portugal kan mycket väl bli första enmans-världsmästarna sedan Argentina och Diego Maradona i Mexiko 1986. Där finns många likheter. En världsstjärna över alla andra omgiven av kompetent medelklass.

Messi – På tal om världsstjärnor… Väldigt viktigt för Argentina att helst vinna mot Kroatien ikväll, absolut inte förlora. Om de förlorar mot Kroatien riskerar de nämligen ha satt sig själva i en helt omöjlig situation inför sista omgången, om Island samtidigt skulle lyckas vinna mot Nigeria imorgon.

Dansken – Danmark var inte överdrivet bra mot Peru, en riktig skitmatch som det hette i dansk press. Men de vann! Kan Danmark få till spelet bättre mot Australien idag? Känns som att Danmark kan ha en rätt bra run i sig i detta VM om inte marginalerna går emot dem.

Annons

:::

TRANSFERKOLLEN

Lukasz Fabianski, Swansea till West Ham. Intressant och potentiellt riktigt bra värvning av West Ham som har haft det ljummet på målvaktsposten under en längre tid. Fabianski har konsekvent varit väldigt bra i Swansea de senaste åren, en bubblare i diskussionen om ligans bästa målvakter. Väl godkänd – (+++)

Juninho Bacuna, Groningen till Huddersfield. Ung och dynamisk box till box-mittfältare som kombinerar defensiv ettrighet med ett bra och energiskt passningsspel. Bara 20 år gammal så måste förväntas vara en spelare som breddar och står på tillväxt från början. Godkänd – (++)

James Maddison, Norwich till Leicester. Stark värvning av Leicester som fortsätter med förnyelsen av sitt lag. Maddison har haft en strålande säsong med Norwich i Football League och fått sitt stora genombrott under säsongen. Rätt tillfälle för Maddison och Leicester att växa tillsammans i Premier League. Med beröm godkänd – (++++)

Annons
Publicerad 2018-06-21 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto