POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Watford kan visa sig vara ett getingbo för Ken Sema

Det intuitiva klubbvalet för Ken Sema i England (nåja) hade kanske ändå varit Swansea. Det är ju med Graham Potter som Sema har fått sitt genombrott i svensk fotboll och det är ju till Swansea Potter nyss har flyttat. Mycket riktigt har Swansea också varit mycket intresserade av att värva Ken Sema, men istället har alltså Ken Sema valt att skriva på för Watford.

Det råder knappast brist på goda skäl för Ken Sema att göra det. Watford är en fin engelsk klubb med en spännande spelartrupp och en intressant tränare i Javi Gracia. Watford kan helt säkert erbjuda bättre ekonomisk ersättning än vad Swansea har möjlighet att göra. Allt detta hänger naturligtvis samman med att Watford faktiskt spelar i Premier League.

Inte mycket att klaga på över den saken med andra ord. Ken Sema tar chansen i Premier League och det är ju inte precis varje dag svenska spelare går raka vägen från Allsvenskan till Premier League. Watford gör en intressant värvning av en bra och mycket lovande svensk spelare som kan ge dem något värdefullt offensivt. Ändå känns det som ett något lurigt klubbval för Ken Sema. Varför?

Ett, på grund av att det är just Premier League. Ken Sema har varit en framstående spelare i Allsvenskan, och knackar på dörren till det svenska landslaget, men steget till engelsk fotboll i största allmänhet är stort och steget till Premier League är väldigt stort. Det är ett mäktigt men svårt första steg att ta ut i den europeiska fotbollen. Ett ovanligt steg för svenska spelare.

Två, Watford är en klubb som knappast uppvisar den allra främsta stabiliteten på tränarposten. Man får anta att Javi Gracia har haft ett ord med i beslutet att ta Ken Sema till Watford, men situationen kan snabbt bli en helt annan med en ny tränare som inte alls ser samma värde i Ken Sema. En riskfylld kombination just med steget till Premier League.

Tre, Watford har en stor och brokig spelartrupp vilket kanske inte skapar den bästa sociala situationen runt laget, och gör dessutom tydliga roller för spelarna lite jobbigt. Konkurrenssituationen är intensiv, det finns ett flertal riktigt starka spelare som gör anspråk på Ken Semas position. Det kan visa sig väldigt svårt för Ken Sema att få vettig speltid.

Fyra, Ken Sema har visat sig fungera väldigt bra i Östersunds FK:s spel som baseras mycket på en offensiv fotboll med mycket eget bollinnehav. Watford kanske vill spela på det sättet under Javi Gracia, men ligans realiteter gör att de inte kommer kunna göra det i alltför många matcher. En övergång till Swansea hade på så vis känts mer naturlig även rent spelmässigt.

Alla dessa fyra punkter har även det gemensamt att de hakar i varandra och kan förstärkas om Watford, som mycket väl kan visa sig bli fallet, hamnar i en streckstrid om att hålla sig kvar i Premier League. Om så blir fallet riskerar Ken Sema ha hamnat i ett riktigt getingbo, pun absolutely intended, som gör en redan svår övergång till Premier League omöjlig.

Men hellre spänna en båge och så vidare. Det är så klart kul med ännu en svensk spelare i Premier League och det enda garanterade sättet att misslyckas är att inte ens våga försöka. Ges Ken Sema rätt förutsättningar med Watford har han all möjlighet att göra sig ett namn i Premier League.

Publicerad 2018-07-05 kl 18:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå