POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Premier Leagues fem klubbar med hittills svagast transferfönster

Det är ganska precis tre veckor kvar till dess att transferfönstret smäller igen som det brukar heta. Det är ju lite speciellt med det där fönstret, det smäller alltid igen. Det är aldrig så att det lugnt och stilla bara stängs. Kanske låter det inte riktigt lika dramatiskt. Men med bara tre veckor kvar, och bara ytterligare någon dag eller så till ligapremiären, så börjar det bli bråda dagar.

För vissa klubbar mer än för andra klubbar känns det säkert som om det där fönstret tämligen bokstavligt talat kommer smälla igen, och riskera att placera dem på utsidan tittandes in. Där finns de klubbar som gjort ett riktigt bra fönster så här långt – exempelvis West Ham, Liverpool, Brighton och för all del Arsenal. Men så finns alltså de klubbar som hittills har gjort relativt svaga fönster.

Med tre veckor kvar av transferfönstret är det så klart för tidigt att säga att fönstret kommer sluta dåligt för dessa klubbar. Det går däremot att konstatera att de har mycket kvar att jobba med. Ett bra eller dåligt fönster går inte enbart ut på hur många spelare som värvats, utan om spelare som behövt värvas faktiskt har värvats eller ej.

Dessa fem klubbar har haft den svagaste sommaren så här långt och har några stressiga veckor framför sig:

(5) Cardiff City

Cardiffs problem är inte att de inte har värvat spelare, för det har de gjort. Josh Murphy, Greg Cunningham, Alex Smithies och Bobby Reid har samtliga kommit till Cardiff under sommaren. Stabila Football League-värvningar. Problemet är att det är enbart Football League-spelare, till ett lag som nästan helt saknar Premier League-erfarenhet eller motsvarande. Neil Warnock har värvat vad han känner till, men det är också en redan beprövad strategi för honom som inte fungerat förut.

(4) Bournemouth

De har problem med cashen sägs det, och kanske märks det i att Bournemouth bara har värvat en enda spelare hittills under sommaren. Det är förvisso inte vilken spelare som helst utan David Brooks, en av engelsk fotbolls mest lovande talanger. Mycket av Bournemouths idé bygger på kontinuitet och på spelare som är bekanta med lagets spelsystem. Ändå känns det, givet utvecklingen i Premier League i stort, som om Bournemouth är i behov av att förstärka laget på flera positioner men missar möjligheten att göra det.

(3) Man Utd

Lee Grant, en halt och lytt Diogo Dalot samt Fred. Det är ju inte precis så att man gör i brallorna av upphetsning. Var och en för sig är det i och för sig inte dåliga värvningar, Fred inte minst var en spelartyp som behövde värvas. Men man förstår ju andra sidan varför infödingarna är lite oroliga. Vad som så klart oroar mig mest är att för tredje sommaren i rad hörs det väldigt lite konkret om den mittbacksgeneral som Man Utd har saknat i över fyra år redan. Det är i själva verket en helt nödvändig värvning.

(2) Crystal Palace

Gick Crystal Palace in i den här sommaren och kände att de behövde minsann inte förstärka så värst mycket? Det verkar inte så mycket bättre. De har värvat ny målvakt i Vicente Guaita, och det kan ju bli bra, men det kan bara betyda så mycket för laget som helhet så klart. Kanske tänker Crystal Palace att lyckas de behålla Wilfried Zaha så är det ett bra transferfönster, men det verkar just inte så bergsäkert det heller. Givet hur deras närmast förväntade konkurrenter förstärker måste även Crystal Palace förstärka.

(1) Newcastle

Är Rafa Benitez fortfarande manager i Newcastle? Jo, men det är han ju tydligen, det är på sitt sätt beundransvärt. Ännu en sommar av lova runt och hålla tunt för Mike Ashley. Newcastle har lyckats med konststycket att faktiskt ha gjort tre värvningar redan utan att det tagit dem framåt det minsta. Två av värvningarna, Martin Dubravka och Kenedy, är spelar som redan var i klubben på lån förra säsongen. Ki Sung-Yueng kom på fri transfer från Swansea, samtidigt som Mikel Merino såldes till Real Sociedad. Ett Newcastle som behöver investera har i själva verket dragit in mer pengar än de spenderat.

:::

TRANSFERKOLLEN

Yves Bissouma, Lille till Brighton. 21-årig mittfältare som gjort två säsonger med Lille i Ligue 1 och är malisk landslagsman. Brighton förstärker sitt centrala mittfält med en tekniskt skicklig spelare. En värvning som får mig att misstänka att Brightons scoutingnätverk fungerar rätt bra. Väl godkänd – (+++)

Publicerad 2018-07-19 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå