POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Fem förväntade stjärnskott i Premier League under säsongen

De närmaste veckorna kommer vi matas med olika former av prognoser över vilka lag som kommer vinna, vilka lag som kommer sluta vart, vilka värvningar som kommer visa sig bäst respektive floppa, vilka spelare som vinner skytteligan eller på annat sätt utmärker sig, vilka managers som kommer få sparken eller ej. En annan fråga som kan anses årligen återkommande är vilka som blir ligans stjärnskott.

Vad är ett stjärnskott? För mig handlar det i första hand men inte nödvändigtvis om unga spelare. Men det handlar också om unga spelare som får sitt genombrott under säsongen, som inte redan har fått sitt genombrott och som heller inte riktigt har räknats med på förhand. Vilket möjligen givet den här bloggen riskerar bli kontraintuitivt. Om de är med här så har de väl räknats med på förhand, hur kan de då vara stjärnskott?

Gå tillbaka några år och Marcus Rashford var 2015-16 ett stjärnskott. Backa ytterligare något år eller så därifrån och Harry Kane respektive Dele Alli kunde beskrivas som stjärnskott. Raheem Sterling blev ett stjärnskott i Liverpool, en klubb som så klart har haft sin beskärda del av stjärnskott. Vilka spelare har gett illusionen av stjärnskott för att sedan visat sig vara falskt alarm? Federico Macheda exempelvis.

Det måste alltså vara mer än en ung spelare som råkar göra några enstaka matcher eller spela några minuter här och där. Det måste vara mer än en tillfälligheternas blixt som slår ned en gång men i övrigt håller sig undan. Det måste vara en spelare som faktiskt gör ett avtryck på sitt lag och på den här säsongen, som skapar en viss wow-faktor, och som får ett förväntat avtryck på framtiden.

Det är inte alldeles självklart exakt var den där gränsen går, och det finns ingen mening med att hävda något säkert med det. Det är en sådan där sak där man vet vad man ser när man ser det. Här är hur som helst, utan inbördes ordning, mina fem förväntade stjärnskott under den kommande Premier League-säsongen:

(1) Ruben Neves, Wolves

En talang vi har hört om i flera år men som så här långt har hållit sig lite undangömd i den europeiska fotbollen, först med Porto och därefter i Football League med Wolves, dit många undrade varför han valde att gå. Nu behöver ingen undra längre, för nu är han i Premier League. Fantastiskt spelöga med en känsla för det spektakulära. Ovanligt att en nykomling kan mönstra en av ligans bästa spelare, men det kan visa sig bli sant.

(2) Phil Foden, Man City

Fantastiskt talangfull spelare som haft stora framgångar i engelska ungdomslandslag och som spås en lysande framtid. Knappast det lättaste laget att slå sig in i men om inte Pep Guardiola börjar ge Foden genuin speltid den här säsongen måste det ses som något alldeles extremt märkligt. Perfekt för en spelare som Foden att få möjlighet för utveckling i ett så pass bra lag som Man City, vilket alltid underlättar.

(3) Ryan Sessegnon, Fulham

Fusk! Den här spelaren fick väl sitt genombrott redan förra säsongen? Jodå, men inte i Premier League! Fantastisk talang, en av engelsk fotbolls just nu främsta talanger i en enligt alla mått väldigt bra generation av talanger. Kombinerar fart, kraft och kreativitet på ett utmärkt sätt, och givet att inte överdrivet mycket ansvar lastas på Sessegnons axlar längre sedan Fulham förstärkt laget under sommaren, så kan han explodera.

(4) Andreas Pereira, Man Utd

Ville tvunget själv iväg på lån förra säsongen till Valencia, där han alls inte gjorde bort sig, men vilket beror på att han då inte såg möjligheterna till genuin speltid goda nog. Hittills den här försäsongen har han imponerat ännu mer och visar upp ett passningsspel och ett spelregister som borde göra honom till en självklar del i Man Utds lag den här säsongen, särskilt som José Mourinho nu gnölar om för få spelare. Ett riktigt stjärnämne.

(5) Ademola Lookman, Everton

Här nallar vi kanske en smula på definitionen givet att Lookman faktiskt gjorde några tidiga avtryck redan förrförra säsongen sedan han värvats från Charlton. Men förra säsongen handlade mest om ett lån till RB Leipzig. Rasande talangfull spelare som har den fart och kreativitet från kanten som både Everton saknade förra säsongen och som brukar passa väldigt väl in i Marco Silvas taktiska upplägg.

Bubblare?

Publicerad 2018-07-30 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå