POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

EFL-hörnan (#2): Bielsas Leeds bossar!

KANON

Aston Villa. Ett lag i medvind både utanför planen och på planen. Nya ägare har gett optimism och den optimismen visar sig också på planen. Premiärvinsten mot Hull City följdes upp med en dramatisk vinst i dagens hemmapremiär mot Wigan där Birkir Bjarnason i den 93:e minuten som hämtad ur en isländsk gudasaga glider in med bollen vid den bortre stolpen och ger Aston Villa 3-2 mot Wigan. Vilda scener på Villa Park.

Swansea. Graham Potter har fått en utmärkt start med Swansea med två raka vinster på sina första två matcher, först borta mot Sheffield United och så nu idag hemma mot Preston. Två starka motståndare. Det kan behövas en bra start för Potter kan verkligen inte vara nöjd med sommarens värvningar där flera tunga spelare har lämnat klubben samtidigt som ägarna vägrade investera i behövliga spelare, i synnerhet på mittfältet. Positivt är Joel Asoro som fortsätter övertyga på kanten. Negativt är att Kristoffer Nordfeldt skadade sig och tvingades utgå i första halvlek.

Leeds. Vitrosig segeryra för närvarande sedan ett välspelande, högintensivt Leeds har dominerat sig till två raka segrar på de två första omgångarna. Och det är heller inte småfisk som Leeds har klarat av. Först Stoke hemma på Elland Road, och ikväll borta mot Derby County där Leeds gjorde sin bästa match på mycket länge. Det är vinster och det är övertygande vinster. Högintressant managerduell också mellan Marcelo Bielsa och Frank Lampard där det knappast var någon tvekan om vem som är mästare och vem som är lärling.

KALKON

Derby County. Det ska vara möjligt att förlora utan att för den sakens skull automatiskt räknas som kalkon, och egentligen är det fel att säga att Derby County spelade särskilt dåligt, det var mer att Leeds var bra än något annat. Men att förlora med 1-4 på hemmaplan är aldrig bra. Resultatet är i sig demoraliserande nog men det blir inte mindre tungt av känslan att de nog aldrig var ens riktigt nära. Kraschlandning på jorden för Derby County och för Frank Lampard efter det sena vinstmålet senast mot Reading.

OMGÅNGENS MATCH:

Norwich 3-4 West Brom. En match som hade det mesta, mängder av mål och mängder med målchanser. Jordan Rhodes öppnade målskyttet för Norwich men sedan var det Jay Rodriguez som vände matchen till West Broms fördel. Samme Rodriguez som Sean Dyche ville ha till Burnley. Det kan ha varit viktigt för West Brom att lyckats behålla honom.

OMGÅNGENS SPELARE:

Samu Saiz, Leeds. Andra spelare kan ha gjort målen för Leeds den här kvällen men det kreativa navet för Leeds var utan tvekan Samu Saiz som var mer eller mindre överallt på planen för Leeds under hela matchen och verkar vara den spelare som snabbast har hittat helt rätt i Marcelo Bielsas fotboll.

BTW

Nottingham Forest. Första vinsten för Nottingham Forest hemma mot Reading. Forest har imponerat i samtliga sina tre matcher men på något sätt misslyckats med att vinna båda de två första. Mot Reading blev det 1-0. Bra kontroll och bra boll från Forest men svårt att komma till skott, vilket vi känner igen från Aitor Karankas tid med Middlesbrough.

Bolton Wanderers. Stora problem vid sidan av planen och bottentippad av de flesta, men Bolton har öppnat piggt. En mycket överraskande vinst i premiären borta mot West Brom följdes nu upp av en 2-0-ledning hemma mot Bristol City, som till slut ändå slutade med 2-2. Ändå uppenbart att Bolton har för avsikt att försöka sprattla sig lös från kroken.

Middlesbrough. ”Det blir en svår säsong och vi har inte en bra trupp nog att kunna utmana i toppen av tabellen.” Det är tydligen inte bara till spelstilen som José Mourinho och Tony Pulis efterliknar varandra. Negativismen till trots har nu Middlesbrough vunnit två raka matcher och toppar tabellen, om än med en match mer spelad.

RESULTAT:

Aston Villa 3-2 Wigan; Blackburn 0-0 Millwall; Bolton 2-2 Bristol City; Middlesbrough 1-0 Birmingham; Norwich 3-4 West Brom; Nottingham Forest 1-0 Reading; QPR 1-2 Sheff Utd; Rotherham 1-0 Ipswich; Sheff Wed 1-1 Hull City; Stoke 1-1 Brentford; Swansea 1-0 Preston; Derby County 1-4 Leeds.

(1) Middlesbrough – 3pld / 6-2 / 7pts
(2) Leeds – 2pld / 7-2 / 6pts
(3) Aston Villa – 2pld / 6-3 / 6pts
(4) Swansea – 2pld / 3-1 / 6pts
(5) Nottingham Forest – 3pld / 3-2 / 5pts
(6) Brentford – 2pld / 6-2 / 4pts

Publicerad 2018-08-11 kl 20:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto