POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hörnan (#1): Man City synade och höjde Liverpool

INTRYCK OCH UTTRYCK

(1) Arsenal. Det är möjligen en ny era för Arsenal men att döma av kvällens match har de onekligen en del gamla demoner kvar att brottas med. Oroväckande är att Arsenal, trots relativt sett lång försäsong, inte såg ut att riktigt veta hur de skulle spela eller ens vad de skulle göra med bollen. Misstagen finns kvar, centrala spelare gömmer sig fortfarande på planen, egot verkar ibland vilja spela en fotboll som kunnandet inte kan casha hem. Unai Emery har mycket att jobba med men måste också rannsaka sig själv, några rätt märkliga laguttagningar. Inte minst måste Alexandre Lacazette spela, punkt!

(2) Rookies. Det har sagts stora ord om nykomlingarna i Premier League inför säsongen, med all rätt, men de fick också ett varmt välkomnande. Cardiff och Fulham torskade båda två mot motståndare som kanske hade anledning att känna sig en aning förnärmade över all uppmärksamheten gröngölingarna har fått. Wolves tog förvisso en poäng mot Everton men hade ändå fördelen att spela med tio man i drygt en halvlek, och fick sig nog ändå en aha-upplevelse över hur mycket tuffare det faktiskt är i Premier League. Men, early days!

(3) Crystal Palace. Finfin seger för Crystal Palace borta mot Fulham, i vad som faktiskt var ett Londonderby. Fint för Crystal Palace inte minst att Wayne Hennessey storspelade i målet samtidigt som Fabri i Fulham hade en jobbig debut. Inte minst uppmuntrande måste vara att Wilfried Zaha är kvar, att Christian Benteke ser ut att ha hittat formen igen, och Aaron Wan-Bissaka såg riktigt bra ut på högerkanten.

OMGÅNGENS VINNARE

Man City. Säsongen tar vid rätt precis där den förra säsongen slutade, med Man City klart bättre än sitt motstånd, och den här gången egentligen utan att vara särskilt fantastiska själva heller. Att inleda säsongen med en bortavinst på Emirates måste så klart ge rejält råg i ryggen inför fortsättningen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

West Ham. Många nya spelare så klart men det var väldigt tydligt på Anfield att West Ham har en lång väg att vandra i fråga om organisation och samspel mellan lagets alla spelare. Hönshuset i försvaret inte minst och samtidigt som Manuel Pellegrini satt och såg gammal och förskräckt ut på bänken så var det ett antal spelare ute på planen som inte kan vara nöjda med sin insats.

OMGÅNGENS SPELARE

Ruben Neves. Ett mål på frispark och en assist via ett perfekt avvägt inlägg i sin Premier League-debut var väl inte så illa pinkat. Ruben Neves visade vad han kunde för Wolves redan i sin första Premier League-match och var instrumentell för att Wolves fick med sig en poäng mot Everton. Överglänste João Moutinho på mittfältet.

OMGÅNGENS MÅL

Richarlison, 2-1 Everton. Mycket skickligt genomfört mål från början till slut här, med en bra löpning in i straffområdet, bra kontroll under fart och därefter ett oerhört behärskat avslut vid bortre stolpen. Snyggt och, som det visade sig, viktigt.

WTF!

Head coach. Han borde inte kallas för manager längre, bara head coach, menade José Mourinho efter matchen mot Leicester, vilket så klart kan ses som ett milt sätt att svära sig fri från skuld även efter en match som faktiskt vunnits. Om det var profetiskt får vi aldrig veta, men bara någon dag senare meddelade Man Utd att de för första gången i klubben s historia planerar anställa en director of football (sportchef).

LOL!

Matt Ritchie är fly förbannad! Rafa Benitez är minst sagt känd för sina märkliga byten genom åren. Förut var det Steven Gerrard som kunde hålla sig för skratt och den här gången var det Matt Ritchie som var så arg över att bli utbytt att han såg ut att bara vilja slå Benitez på käften. Dä ä sant dä!

BTW…

Märkligt nog för tredje säsongen i rad släpper Leicester in Premier League-säsongens allra första mål.

Roberto Pereyra – en riktigt bra fotbollsspelare, trots att han var ”för dålig för att spela för Juventus”.

Kan hålla säsongen ut, men nog känns José Mourinhos dagar i Man Utd räknade.

Lite synd ändå att Arsene Wenger inte är på Emirates och kollar. Det hade varit fint på något vis. Men det finns väl två skolor för det där: Antingen – eller.

Om Liverpool nu är Rocky Balboa, vilka var i så fall West Ham?

Helt rätt att Arsenal är förbannade efter detta. Undanflykten ”Åh, men ni mötte ju Man City…” är på gränsen till oförskämd. Skillnaden för Arsenal är att nu finns faktiskt hopp om förändring.

Steve MacManaman är ett rent skämt som kommentator. Å andra sidan har Sky tagit in Alex Scott och det kan ju bara bli bra.

När man tacklar/satsar på boll som Phil Jagielka gör, oavsett avsikt, så spelar det ingen som helst roll om han ”tar bollen först”. Otur kanske, men ändå.

Kyle Walker – stegfrekvensen på den!

Publicerad 2018-08-12 kl 19:21

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto