POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

EFL-hörnan (#3): Har Stoke underskattat Football League?

KANON

Millwall. Fucking Millwall! Det är väl kanske något sådant Frank Lampard muttrar för sig själv efter att Millwall gett honom en andra raka käftsmäll i ligan. Och det var inte med vilka mål som helst som Millwall sänkte Derby County heller. Lee Gregory och Shaun Williams, herrejisses! Det finns helt uppenbarligen mer i detta Millwall än enbart hårt spel, höga bollar och fasta situationer. Och något säger det så klart också om hur otroligt jämn och oviss serien kommer bli den här säsongen.

Middlesbrough. Football Leagues Man Utd fortsätter att vinna utan att precis övertyga, och vill de bli uppflyttade så finns det väl sämre klubbar att imitera antar jag. Vinsten mot Bristol City på bortaplan var tre fina poäng, det är ett tufft bortamöte, och ett monument över lagets effektivitet så här långt. Så länge Middlesbrough kan fortsätta försvara sig lika bra och så länge de fortsätter vara så här effektiva kommer de ofrånkomligen vara en av favoriterna till uppflyttning.

Bolton. Det är svårt att sluta låta sig imponeras av Bolton som trots att ha varit kraftigt nederlagstippade fortsätter att vinna. Bortasegern mot Reading kom kanske inte mot seriens mest imponerande motstånd, men det var ändå på bortaplan, och det var därtill mot åtminstone en av de klubbar som Bolton kan hoppas hålla bakom sig i den slutliga tabellen, så därför var segern extra viktig. Phil Parkinson har på ett beundransvärt sätt lyckats få spelarna att hålla isär fotbollen på planen och strulet bredvid planen.

KALKON

QPR. Det stod 1-1 i halvtid mellan West Brom och QPR. Oklart vad Steve McClaren egentligen hade att säga i halvtid men det kan knappast ha varit något alltför lysande för 45 minuter senare slutade matchen 7-1 till West Brom. Sex mål i baken på en enda halvtid med andra ord, och för första gången någonsin har QPR förlorat sina första tre matcher under säsongen. McClaren är med andra ord redan historisk.

OMGÅNGENS MATCH:

Wigan 2-2 Nottingham Forest. Andra matchen i rad där Wigan tappar segern på tilläggstid, i och med att Forest kvitterar på tilläggstid via straff. Annars en match som hade det mesta, med tidigt ledningsmål för Wigan, kvittering för Forest innan Wigan tog ledningen igen på en soft straff. En match som därefter svängde, även om den kanske svängde mest i Wigans riktning. Dags för Nottingham Forest att börja vinna matcher om de tänker sig att faktiskt ha något med uppflyttningsstriden att göra.

OMGÅNGENS SPELARE:

Nick Powell, Wigan. Gjorde en strålande match för Wigan. Inledde med det tidiga målet och var därefter mer eller mindre överallt samtidigt på planen för Wigan, lagets kreativa nav som ständigt skapade farligheter åt sina medspelare. Byttes ut i 75:e minuten och det var även därifrån som Nottingham Forest lyckades få det lilla grepp om matchbilden som till sist resulterade i kvitteringen.

BTW

Swansea. Väntar fortfarande på första förlusten den här säsongen sedan matchen slutat mållöst borta mot Birmingham. Men det känns inte på något sätt stabilt och inte minst visar sig lagets svårigheter att göra mål. Swansea känns väldigt tunna både på planen och i tabellen.

West Brom. Var det i den här omgången som West Brom meddelade att de nog tänkte blanda sig i den där toppstriden? Det spelar ingen roll vad motståndet är, att vinna med 7-1 säger alltid något och ger definitivt en rejäl feelgoodstämning i och runt laget som de kan bära med sig härifrån.

Stoke. Det fortsätter knacka för Stoke som efter tre omgångar ännu inte har vunnit en match i ligan. Två gånger tvingades de kvittera ett underläge mot Preston ikväll för att få med sig säsongens blott andra poäng. Det finns anledning att undra om Stoke faktiskt trodde att Football League skulle vara så här besvärligt.

WTF

Leeds. Inte bara är Leeds bra för närvarande, de har dessutom turen på sin sida. Kanske går det hela hand i hand. Rotherham stretade emot bra ända in i andra halvlek när Leeds fick sitt 1-0-mål sedan domaren först dömt för inspark men sedan ändrade sig och dömde mål istället. Bollen alltså tveksamt över mållinjen. Championship har målkameror så man får väl förmoda att det ändå blev rätt till sist.

RESULTAT:

Birmingham 0-0 Swansea; Bristol City 0-2 Middlesbrough; Hull City 0-1 Blackburn; Ipswich 1-1 Aston Villa; Leeds 2-0 Rotherham; Millwall 2-1 Derby County; Reading 0-1 Bolton; Sheffield United 2-1 Norwich; West Brom 7-1 QPR; Wigan 2-2 Nottingham Forest; Preston 2-2 Stoke; samt (på söndag) Brentford vs Sheffield Wednesday.

(1) Middlesbrough – 4pld / 8-2 / 10pts
(2) Leeds – 3pld / 9-2 / 9pts
(3) West Brom – 4pld / 13-7 / 7pts
(4) Aston Villa – 3pld / 7-4 / 7pts
(5) Bolton – 3pld / 5-3 / 7pts
(6) Swansea – 3pld / 3-1 / 7pts

Publicerad 2018-08-18 kl 20:31

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto