POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

EFL-hörnan (#4): Wigan är on fire!

KANON

Wigan. Inte vilka nykomlingar som helst. Wigan övertygar i säsongsinledningen och vinsten borta mot Stoke ikväll är onekligen ett styrkebesked. Med bland andra Will Grigg i anfallet och Nick Powell på mittfältet finns alltid tillräckligt med spetskvalitet för Wigan att vinna sina matcher. Kommer kanske inte lyckas utmana om några playoff-platser men Wigan kommer inte ha några problem att undvika nedflyttning.

Sheffield Wednesday. Väldigt viktig vinst för Sheffield Wednesday hemma mot Millwall, deras första säsongen. Viktigt för att komma upp ur bottenträsket, viktigt för att komma in i säsongen, viktigt för att supportrarna inte helt och hållet ska tappa förtroendet för Jos Luhukay, den påstådda andradivisionsexperten som anställdes förra säsongen. Jobbig sommar för Sheffield Wednesday som däremot nyss fick sitt transferembargo lyft och nu både kan förlänga befintligt kontrakt och lånköpa spelare de närmaste veckorna.

Brentford. Imponerande säsongsinledning av Brentford med några tunga vinster som hade kunnat vara ännu mer imponerande om de lyckats freda sitt mål någon minut längre ikväll borta mot Aston Villa. Ändå visar Brentford sin styrka som två gånger tar ledningen på Villa Park genom Neil Maupay, men två gånger om kvitterar å andra sidan Jonathan Kodjia. Nämnde Brentford som en outsider till uppflyttning inför säsongen och det finns skäl att hålla fast vid det.

KALKON

Stoke. Höga burop från läktarna och ”you don’t know what you’re doing!”-ramsor när Stoke förlorade hemma mot Wigan. Stoke har fortfarande inte vunnit en enda match den här säsongen och ligger i botten av tabellen, detta trots att klubben faktiskt är den av de nedflyttade klubbarna från Premier League som har satsat hårdast inför säsongen. Viktigt för Gary Rowett att få ordning på laget så snart som möjligt.

OMGÅNGENS MATCH:

Nottingham Forest 1-1 West Brom. Strålande match på City Ground som svängde åt alla håll mer eller mindre på samma gång och som båda lagen på något sätt vägrade att vinna med mängder av missade chanser åt båda håll. Adlène Guedioura med en stor insats på mittfältet och dessutom med ett sent avslut från cirka 80 meter som var cirka ett skosnöre från att gå i mål.

OMGÅNGENS SPELARE:

Oliver McBurnie, Swansea. Fortsätter svara för starka insatser i början av säsongen för Swansea. Mot Leeds var McBurnie ett ständigt orosmoment för Leeds backlinje och låg bakom Swanseas båda mål. Ger Swansea lite edge till i övrigt rätt fint spel.

BTW

QPR. Fortsätter nästan obarmhärtigt att bara förlora, fyra förluster på de fyra första matcherna, med osannolika minus elva i målskillnad, och naturligtvis sist i tabellen. Steve McClaren hänger redan nu mycket löst på managerposten.

Aston Villa. Tunga värvningar från Aston Villa under dagen när de gör klart med Lilles Anwar El Ghazi och, förmodligen, Yannick Bolasie från Everton. Båda två kreativa och skickliga ytterforwards. Mera firepower till Aston Villa.

Norwich. Verkar som om de rosamålade väggarna gav effekt trots allt. Norwich tog säsongens första seger ikväll hemma mot Preston, som just den här kvällen var fromma som små lamm.

WTF

Bolton. Omöjligt att förklara Bolton för närvarande som trots att de egentligen borde ligga sist bara fortsätter att vinna fotbollsmatcher och istället ligger i toppen av tabellen. Vi får se hur länge det håller men Phil Parkinson har onekligen gjort ett stort jobb.

RESULTAT:

Nottingham Forest 1-1 West Brom; Middlesbrough 3-0 Sheffield United; Derby County 2-0 Ipswich; QPR 0-3 Bristol City; Rotherham 2-3 Hull City; Swansea 2-2 Leeds; Aston Villa 2-2 Brentford; Sheffield Wednesday 2-1 Millwall; Blackburn 2-2 Reading; Norwich 2-0 Preston; Bolton 1-0 Birmingham; Stoke 0-3 Wigan.

(1) Leeds – 4pld (3W-1D-0L), 10pts (11-4)
(2) Middlesbrough – 4pld (3W-1D-0L), 10pts (8-2)
(3) Bolton – 4pld (3W-1D-0L), 10pts (6-3)
(4) Brentford – 4pld (2W-2D-0L), 8pts (10-4)
(5) Aston Villa – 4pld (2W-2D-0L), 8pts (9-6)
(6) Swansea – 4pld (2W-2D-0L), 8pts (5-3)

(22) Stoke – 4pld (0W-2D-2L), 2pts (4-9)
(23) Reading – 4pld (0W-1D-3L), 1pts (3-6)
(24) QPR – 4pld (0W-0D-4L), 0pts (2-13)

Publicerad 2018-08-22 kl 22:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto