POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hörnan (#3): Watfords bästa säsongsstart någonsin

INTRYCK, UTTRYCK OCH AVTRYCK

(1) – Wolves. Det var återigen bara en enda poäng för Wolves, fortfarande inte någon seger för Wolves, men det var den här gången heller inte vilken poäng som helst. Det var i slutänden inte på något vis oförtjänt att Wolves spelade oavgjort med Man City, det var en match de förvisso hade kunnat förlora men lika gärna en match de kunnat vinna. Men det var onekligen en match där Wolves meddelade sin ankomst till Premier League, och som bör ha löst upp eventuella nervknutar. Att det även visade klart och tydligt att Man City inte på något sätt är oslagbara kan dessutom bara vara bra för ligan och för säsongen.

(2) – Lowlifes. Matchen mellan Huddersfield och Cardiff lät väl kanske inte på förhand som någon särskild partyhöjare, men den lyckades på något sätt underträffa också redan rätt lågt ställda förväntningar. Det var en chansfattig och energifattig fotbollsmatch mellan två lag som nog med viss marginal måste betraktas som ligans två svagaste fotbollslag för stunden. Mycket kan hända härifrån till slutet av säsongen men om ingenting händer så spelar både Huddersfield och Cardiff i Football League nästa säsong.

(3) – Arsenal. Kanske var det inte den mest imponerande eller övertygande vinsten mot West Ham men det var ändå första segern för Arsenal den här säsongen, första segern med Unai Emery, och där fanns åtminstone vissa tydliga tecken på liv. Spelare som Hector Bellerin, Henrik Mkhitaryan och Alex Iwobi gjorde bra matcher och det är väl frågan om det faktiskt är en tillfällighet att det sker utan Mesut Özil på planen. Alexandre Lacazette fortsätter producera så fort han blir inbytt..

OMGÅNGENS VINNARE

Fulham. Härlig match för Fulham som tar säsongens första seger hemma på Craven Cottage mot Burnley. Strålande genomförd match på många sätt med imponerande prestationer av Jean Michael Seri, Tim Fosu-Mensah och André Schürrle men där framför allt Aleksandr Mitrovic klev fram som anfallare av god Premier League-klass. En vinst som ger Fulham ett bra fotfäste inför fortsättningen på säsongen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Southampton. Tog ledningen hemma mot Leicester i andra halvlek med ett härligt skott från Ryan Bertrand. Men försvarsspelet efteråt… Bara några minuter senare tilläts Demarai Gray kvittera för Leicester efter att ha fått all tid i världen av Southamptons försvar inne i straffområdet. Höjbjergs filmning gav rött kort och satte laget i problem innan försvarets agerande på Harry Maguires chansbetonade långskott på tilläggstid inte direkt framstod som övertygande det heller. Mark Hughes har knappast fått någon bra start och ett av hans återkommande problem har varit oförmågan att organisera ett försvarsspel. Kan vara dags för Southampton att agera förr hellre än (ännu) senare.

OMGÅNGENS SPELARE

James Milner, Liverpool. En av de senaste tio årens kanske mest underskattade spelare i Premier League, en extremt laglojal spelare men också en mycket nyttig spelare. Det spelar egentligen ingen större roll vilka spelare Liverpool värvar till det där mittfältet, Milner kommer alltid vara dess bultande hjärta. Precis som han har varit i början av säsongen och precis som han var mot Brighton.

OMGÅNGENS MÅL

Jean Michael Seri, 1-0 Fulham. Det finns olika sätt att öppna målkontot på i Premier League och Seri valde minst sagt ett av de bättre. Tar emot bollen strax utanför straffområdet och skickar iväg ett kanonskott rakt upp i bortre krysset. Extatiska scener på Craven Cottage följde.

WTF!

Özil. Sjuk var storyn återigen när Mesut Özil än en gång inte kom till spel. Vi har hört det många gånger det senaste året och för en vältränad elitidrottsman att vara sjuk så ofta som Özil sägs vara sjuk så borde nog pojken läggas in på sjukhus. Dåligt immunförsvar till följd av ingen ryggrad? Efter matchen kommer entydiga rapporter inifrån Emirates att Özil inte ingick i Unai Emerys startelva mot West Ham, blev förbannad och vägrade att ens sitta på bänken eller spela över huvud taget.

LOL!

Richarlison. Efter att ha blivit utvisad mot Bournemouth för att ha bråkat med en motståndare fick Richarlison utegångsförbud av Richarlimum och Richarlidad. Norpat från twitter.

BTW…

Tre matcher, noll mål, ett Cardiff.

Inkasttränare i Liverpool? Tony Pulis tar en djup klunk ur sin pint och muttrar halvt för sig själv att det där tänkte ju han på redan för tio år sedan.

Känns lite småbråkigt på rätt många ställen i Premier League just nu.

Märklig tillfällighet trots allt hur alla dessa inkompetenta domare alltid dömer avgörande fel bara, bara mot det egna laget. Statistiskt osannolikt minst sagt.

Kaxigt/konstigt att byta ut Raheem Sterling i slutminuterna när laget jagar ett vinstmål.

Bournemouth har under 2018 plockat 25 poäng från underläge, vilket är mest i hela Premier League. Vilket låter kanon, även om det kanske vore mer kanon att inte hamna i underläge så ofta.

Och så har vi minst ett dygn av Mourinhotjatter framför oss.

Publicerad 2018-08-26 kl 18:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto