Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#7): Brentford briljerar sig upp i tabelltoppen

KANON

Brentford. Kamrat Linhem hade många ord att säga om Brentford i torsdags och det är inte omöjligt att jag själv ägnar mig åt dem inom kort. Hur som helst visade Brentford varför den här dagen när de körde över Wigan, sin vana trogen spelade en mycket fin fotboll och skapade en mängd chanser, och till sist kanske bara var en sen kvittering av Leeds från att hoppa upp som ny serieledare efter den sjunde omgången. Nu parkerar de istället på andra plats, och det är väl gott nog det för stunden.

Sheffield Wednesday. Det finns två sätt att skriva om deras match. Å ena sidan det typiska för Stoke att tappa en 2-0-ledning till 2-2 och inte lycka gräva sig upp från botten av tabellen. Å andra sidan Sheffield Wednesdays upphämtning från 0-2 till 2-2 som trots allt innebär att Owls lite i skymundan fortsätter med en av sina bättre säsongsinledningar på flera år, och skuggar det där playoffstrecket. Upphämtningen och poängen ger självklart skäl till upprymdhet men att hamna i ett sådant underläge bör också tas som varning.

ANNONS

Norwich. Daniel Farke har varit kraftigt ifrågasatt i början av säsongen men med dagens vinst mot Middlesbrough, deras första förlust för säsongen, så höjdes humöret på Carrow Road och så köpte han helt säkert sig själv lite arbetsro. Utöver vinsten, och målet av den inte så lite finskklingande Teemu Pukki, måste det vara väldigt glädjande för Norwich att ha lyckats hålla nollan, inte minst mot ett lag som Middlesbrough, traditionellt starka på inlägg och fasta situationer.

KALKON

Derby County. Rött kort på Tom Lawrence, därefter rött kort till Frank Lampard – är det möjligen det första röda kortet att någonsin delas ut till en manager i engelsk fotboll? –och så förlust på bortaplan mot nykomlingen Rotherham. Det var sannerligen ingen bra dag på jobbet för Derby County som fortsätter att visa upp högst sporadisk form och nog måste ha som tanke att vinna sådana här matcher om uppflyttning ska bli verklighet.

ANNONS

OMGÅNGENS MATCH:

Millwall 1-1 Leeds. Knappast någon högoddsare att det här blev en häftig match givet att Millwall och Leeds sannerligen inte gillar varandra och har en historia som det heter. Och det var hett på läktarna under matchen och mot slutet av matchen blev det dessutom hett vid sidlinjen. Steve Morrison hade lovat att spela som Zlatan Ibrahimovic för Millwall men lyckades kanske inte riktigt leva upp till det. Millwall såg ut att gå mot segern innan Jack Harrison drömmålade från långt håll sent för Leeds, som därmed fortsätter vägra förlora och dessutom gick upp i ensam tabelltopp med en poängs marginal.

OMGÅNGENS SPELARE:

Neal Maupay, Brentford. Fullständigt dominerande på planen när Brentford stökade av Wigan hemma på Griffin Park. Gjorde båda målen för Brentford i 2-0-segern och hade bud på betydligt mycket mer än så. Går inte Brentford upp i Premier League finns nog en och annan klubb redan i Premier League som gjorde klokt att nosa lite på Maupay.

ANNONS

BTW

Nollor. Kvällens mest chockerande resultat var kanske inte 0-0 mellan Swansea och Nottingham Forest, två lag som onekligen har lite svårt med det här att göra mål. Mest oroande är det kanske för Nottingham.

Mick. Allas vårt charmtroll Mick McCarthy lämnade Ipswich förra säsongen sedan bland annat supportrarna tröttnat på hans icke-ambitiösa fotboll. Hur tänker McCarthy nu när Ipswich ligger sist i tabellen med bara tre poäng på sju omgångar?

Jota. Gjorde 1-0 och brände minuten efteråt en straff för Birmingham mot West Brom, och det var kanske lite typiskt för ett Birmingham som trots spelet har svårt att vinna, när West Brom strax efteråt kvitterade.

WTF

Blackburn. Mycket prat om tröjor den här dagen efter att ha sett Man Utds modiga försök på rosa men tusan vet om inte Blackburn tog priset när de hemma på Ewood Park sportade någon slags kreation i vitt och extremt ljusblått. Borta var alltså deras annars klassiska blåvita mönster. Lite synd men en påminnelse om att det är Blackburn mot Aston Villa på 2010-talet snarare än på 1990-talet.

ANNONS

RESULTAT:

Birmingham 1-1 West Brom; Bolton 1-2 QPR; Brentford 2-0 Wigan; Bristol City 1-0 Sheffield United; Hull City 2-0 Ipswich; Millwall 1-1 Leeds; Norwich 1-0 Middlesbrough; Preston North End 2-3 Reading; Rotherham 1-0 Derby County; Sheffield Wednesday 2-2 Stoke; Swansea 0-0 Nottingham Forest; Blackburn 1-1 Aston Villa.

(1) Leeds – 7pld (4W-3D-0L), 15pts (15-5)
(2) Brentford – 7pld (4W-2D-1L), 14pts (14-6)
(3) Bristol City – 7pld (4W-2D-1L), 14pts (12-6)
(4) Middlesbrough – 7pld (4W-2D-1L), 14pts (9-3)
(5) Sheffield United – 7pld (4W-0D-3L), 12pts (12-9)
(6) Swansea – 7pld (3W-3D-1L), 12pts (7-5)

(22) Reading – 7pld (1W-2D-4L), 5pts (8-11)
(23) Preston – 7pld (1W-2D-4L), 5pts (7-12)
(24) Ipswich – 7pld (0W-3D-4L), 3pts (5-11)

Publicerad 2018-09-15 kl 20:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto