Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hörnan (#7): Snabba framsteg för Chelsea med Maurizio Sarri

INTRYCK, UTTRYCK OCH AVTRYCK

(1) – Chelsea. Chelsea markerar att de inte har för avsikt att låta Man City och Liverpool göra upp ensamma om ligatiteln. Det är naturligtvis imponerande, inte minst givet hur lång tid andra managers i andra klubbar har haft på sig att mer eller mindre framgångsrikt få någon ordning på sina lag, att se hur Maurizio Sarri på bara några månader har gjort Chelsea till ett hyfsat väloljat och samspelt fotbollslag, även om det också märks att det finns mycket kvar att jobba på. Många pratar om Chelseas anfallsspel och då kanske i synnerhet Eden Hazard, men på mig imponerar för närvarande mest Chelseas spel och organisation utan boll. Ett område där de såg väldigt sårbara ut tidigt under säsongen men där de nu istället känns riktigt täta.

ANNONS

(2) – Arsenal. Femte raka ligasegern för Arsenal hemma på Watford och det är fascinerande både att se den förvisso välmotiverade optimismen detta har skapat och hur de som var så väldigt kritiska efter de två första förlusterna nu solar sig i vinsternas glans. Det är starkt av Arsenal att vinna dessa matcher, och det är på något sätt positivt hur många av spelarna nu lyfter fram lagets högre ambition, hårdare krav och tydligare vinnarvilja, men det är också för tidigt att göra någon större sak av vinstraden. Det har varit fem matcher Arsenal trots allt ska vinna, och så väldigt övertygande har faktiskt vinsterna allmänt sett inte varit. Arsenal är bättre än vad de varit under senare år, och det är i sig positivt, men det finns mycket kvar att jobba på.

(3) – Newcastle. Det hjälpte inte att Mike Ashley tog sig till sin första match på St James’ Park på över ett år för att se Newcastle spela fotboll. Eller om det tvärtom kanske stjälpte. Det har gått sju omgångar av den här säsongen och Newcastle har ännu inte vunnit en enda fotbollsmatch den här säsongen. Tvärtom har Newcastle förlorat fem av sju matcher, och även om det ingår en del tuffa matcher i dessa sju så har det knappast sett ljusare ut mot först Crystal Palace och nu Leicester. Newcastle befinner sig under nedflyttningsstrecket och för närvarande ser det nog ut som om Mike Ashley får tacka sin lyckliga stjärna om klubben undviker sin tredje nedflyttning på strax över tio år. Matchen mot Leicester gav inga positiva tecken.

ANNONS

OMGÅNGENS VINNARE

West Ham. Det ska väl sägas att West Ham nog i själva verket förtjänade en vinst redan i förra omgången mot Chelsea, därför var det kanske både på sin plats och inte särskilt överraskande att vinsten ändå kom i denna omgång mot Man Utd. Det är lite tidigt att friskriva West Ham från alla problem men laget ser hur som helst betydligt bättre ut nu än vad det gjorde i säsongens första omgångar och lyckas West Ham bygga vidare på detta spel kommer säsongen sluta lyckligt för dem.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. En klubb måste vara obrottsligt lojal med sin manager så länge det finns en rimlig chans för situationen att vändas till det bättre, men å andra sidan beredd att agera snabbt med förändring när situationen har passerat punkten utan återvändo. Det fanns tydliga varningsflaggor i somras att Man Utd var på väg förbi den punkten och de första månaderna av säsongen har bekräftat att så är fallet. Det svåra för Man Utd, givet att de befinner sig mitt i säsongen, är självfallet vilka alternativ som egentligen är tillgängliga och vad man alltså skulle välja att göra istället. Det finns inga självklara svar.

ANNONS

OMGÅNGENS SPELARE

David Luiz, Chelsea. Det vore dumt att säga att Liverpool hade vunnit matchen om det inte varit för Luiz, men det hade åtminstone blivit en betydligt besvärligare match för Chelsea om inte Luiz varit i kanonform, så som han faktiskt kan vara i vissa matcher. Då är han i det närmaste ospelbar. Eden Hazard är inte den enda som fått nytt liv med en ny manager i Chelsea, även David Luiz är tillbaka från de till synes döda.

OMGÅNGENS MÅL

Daniel Sturridge, 1-1 Liverpool. Kanske är det målets timing och betydelse som gör det lite extra speciellt så klart, men det går inte att bortse från att det även är ett riktigt vackert fotbollsmål. Ett skott från distans mer eller mindre utan någon som helst signalering eller baklyft, perfekt placerat i såväl höjd som hårdhet i bortre krysset. Ett mål som kräver vision.

ANNONS

WTF!

Super Sunday. En söndag med endast Cardiff vs Burnley på menyn känns knappast särskilt super och det vore fel att säga att det var ett beslut som väckte någon större förståelse hos tittarna. Vilket så klart kan kännas lite ironiskt givet hur mycket det gnölas om detta med att matcher flyttas på grund av TV från den klassiska lördagstiden. Lite på temat kanske att alltid ska det gnällas på något.

LOL!

Moyes. Gary Neville har tänkt till och kommit fram till att Man Utds problem har sin grund i att de sparkade David Moyes efter åtta månader. Förståeligt att det är en komplicerad fråga så klart med många olika komponenter, men man känner verkligen hur otroligt fast Neville är i sin egen föreställning om att en manager aldrig någonsin ska sparkas. Det var ju samma sak med Arsenal, hur kritisk han än blev mot Arsene Wenger eller hur klubben drevs så orkade han aldrig med att följa resonemanget hela vägen till sin ofrånkomliga konklusion.

ANNONS

BTW…

Apropå Mohamed Salah och kritiken mot honom kanske det ska kommas ihåg att han faktiskt inledde förra säsongen ungefär på detta sätt också.

Fortsätter Man Utd säsongen i samma spår kan de mycket väl sluta på nedre halvan.

22:a matchen i rad som Everton vinner mot Fulham på Goodison Park.

Visst, vinstsviten är bruten, men värdefullt för Liverpool att veta att de kan göra även sådana här matcher och ändå ha något kvar i tanken att undvika förlust.

Publicerad 2018-09-30 kl 18:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto