Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#14): Derby County demolerade West Brom

Peter Hyllman

KANON

Norwich. Två saker brukar sägas känneteckna potentiella topplag. Att de kan följa upp ett dåligt resultat med ett bra resultat. Samt att de kan göra fler än ett bra resultat i rad. Båda dessa sakerna har vi sett med Norwich. En förlust hemma mot Stoke följdes upp med en vinst borta mot Nottingham Forest, som den här omgången följdes upp i sin tur med en vinst mot Aston Villa. Det är imponerande segrar och sex poäng som har skickat Norwich upp på playoff-plats med häng på strecket ovanför.

Birmingham. Från att inte ha vunnit någon av sina åtta första matcher har nu Birmingham vunnit fyra av sina sex senaste matcher, varav sina tre senaste matcher, och dessutom inte förlorat i ligan sedan slutet av augusti. Ett lag som pratades om som ett krislag i början av säsongen har nu fått sådan fart i seglen att de framstår som ett möjligt playoff-lag. Garry Monk ser i alla fall ut att ha fått ordning på ett i grunden talangfullt lag som däremot inte på länge har sett ut att fungera som lag.

Annons

Derby County. Hittills har säsongen varit lite upp och ned för Derby County under Frank Lampards första säsong. Några bra resultat, några inte så bra resultat. Det har hela tiden funnits något skört och lite sårbart över Derby County. Men den här kvällen kom Derby Countys första riktigt tunga resultat den här säsongen med en väldigt imponerande vinst borta mot West Brom, som många håller som favoriter till uppflyttning. Inte vilken liten seger som helst heller, utan Derby County sopade mattan med dem med 4-1, med mersmak.

KALKON

Sheffield Wednesday. Knappt hinner man skriva något positivt om Sheffield Wednesday innan de mer eller mindre faller samman. Förlusten mot Middlesbrough på Hillsborough i fredags följdes upp av en smått katastrofal 0-3-förlust borta mot QPR, och plötsligt är det som om allt gott arbete som Jos Luhukay gjort är borta. Från att ha varit uppe på playoff-plats är nu Sheffield Wednesday tillbaka där de började. Vad som tagit veckor att bygga upp tog bara en enda vecka att riva ned.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Preston 4-3 Brentford. Lätt sinnessjuk match på Deepdale där Preston rivstartar och gör 3-0 på under en halvtimme och matchen ser död och begravd ut, detta trots att Brentford lyckas få in en hyfsat tidig reducering. Mer nervöst började det bli efter en knapp timme då Ollie Watkins reducerade en andra gång för Brentford. Preston utökade inte lång därefter till 4-2 och det kändes avgjort igen innan Neal Maupay reducerade för tredje gången med fem minuter kvar. Varpå följde några svettiga sista tio minuter.

OMGÅNGENS SPELARE:

Jordan Rhodes, Norwich. Förra matchen var det Timm Klose som blev tvåmålsskytt för Norwich och den här gången var det Jordan Rhodes. En lektion i klassiskt målskytte av Rhodes som villat bort sig under några år men som är en dokumenterat framstående anfallare på den här nivån. Om Norwich får igång honom i full fart har de ett tungt sparkapital där, ironiskt nog på lån från Sheffield Wednesday.

Annons

BTW

Turnovers. Det var en omgång av vändningar då både Norwich och Millwall vände 0-1-underlägen till 2-1-vinster mot Aston Villa respektive Wigan. Dessutom vände Swansea 0-1 till 3-1 mot Blackburn.

Jansson. Leeds mer än vanligt förbannade för att Pontus Jansson var avstängd den här matchen på grund av kommentarer mot domaren efter matchen mot Brentford. Märkligt då det nog är rätt väntat att sådana kommentarer ger en avstängning.

Bees. Tungt för Brentford som har två raka förluster sedan Aston Villa ryckte Dean Smith ifrån dem. Mot Preston hamnade de i 0-3-underläge innan matchen knappt ens hade hunnit sparka av.

WTF!

Middlesbrough. Bara 0-0 hemma mot Rotherham i vad som var en riktigt svagt genomförd match av Middlesbrough. Förståeligt att det finns ett missnöje med den saken, men ändå värt att beakta att Middlesbrough ändå ligger rätt bra till i tabellen, man kanske inte måste plocka fram högafflarna, tjäran och fjädrarna riktigt ännu.

Annons

RESULTAT:

Middlesbrough 0-0 Rotherham; Millwall 2-1 Wigan; Norwich 2-1 Aston Villa; QPR 3-0 Sheffield Wednesday; Sheffield United 1-1 Stoke City; Swansea 3-1 Blackburn Rovers; Birmingham 2-1 Reading; Bristol City 1-0 Hull City; Leeds 2-0 Ipswich; Preston North End 4-3 Brentford; Bolton 0-3 Nottingham Forest; samt West Brom 1-4 Derby County.

EFL

Publicerad 2018-10-24 22:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto