Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#19): Galenskap på Villa Park!

Peter Hyllman

KANON

Sheffield United. Svarade tillsammans med Brentford för en het kandidat till omgångens match, en mycket svängig och intensiv match som Sheffield United vann med 3-2 efter ett sent mål från distans av Oliver Norwood som skulle kunna nästan vilken omgångens mål-tävling som helst. Viktig seger för Sheffield United, inte minst efter att ha tappat en 2-1-ledning även förra omgången, som betyder att de i högsta grad hänger med i toppen av tabellen.

Aston Villa. Om Aston Villa tyckte att fotbollen under Steve Bruce var tråkig så måste de onekligen ha fått sitt lystmäte med Dean Smith. Frågan är om det verkligen är bättre för deras hälsa. En fullständigt galen match på Villa Park, där Aston Villa visar stor mental styrka som inte bara hämtar sig snabbt från 0-2 efter sex minuter, hämtar upp ytterligare två underlägen innan de till sist vrider matchen till sin fördel, innan de till sist ändå släpper in en kvittering. Rättvist på sitt sätt får sägas, för det var verkligen en match som inget av lagen förtjänade att förlora.

Annons

Nottingham Forest. Svårt att säga nog om Nottingham Forests insats borta mot Aston Villa, i vad som rimligen kommer vara en av favoriterna till årets match när sådana saker ska sammanfattas mot slutet av säsongen. De vann i slutänden inte, och Aitor Karanka kommer helt säkert påpeka hur den här matchen gav dem lika många poäng som tidigare 0-0- och 1-1-matcher, men samtidigt vann inte Aston Villa heller, och för ett Nottingham Forest som har haft problem med såväl chansproduktion som målskytte måste detta kännas som ett stort steg framåt.

KALKON

Ipswich Town. Ajaj. Aj. Ipswich tar ledningen både en och två gånger och ser ut att vara på väg mot sin första vinst på hemmaplan på elva matcher. Men de lyckas helt enkelt inte behålla greppet utan släpper Bristol City förbi sig. En riktigt tung förlust på hemmaplan igen för Ipswich, och den här gången en demoraliserande typ av förlust så här i början av Paul Lamberts tid i klubben.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Aston Villa 5-5 Nottingham Forest. 0-2 efter sex minuter, 2-2 efter en knapp kvart, 3-3 efter en dryg halvtimme. Jag trodde inte det skulle vara möjligt att överträffa matchen mellan Brentford och Sheffield United men jodå, det var det visst. Joe Lolley med tre assists för Nottingham Forest och Tammy Abraham med hattrick för Aston Villa var två prestationer som verkligen stack ut så långt. Joe Lolley ger Nottingham Forest ledningen med 4-3 med ett kanonskott i början av andra halvlek innan Tobias Figueiredo drar på sig ett rött kort som ger Aston Villa en öppning. Tammy Abraham svarar med sitt fjärde mål för kvällen, innan Anwar El Ghazi presenterar sig på allvar för Villa Park med ett dramatiskt vinstmål. Men just när det ser ut som om Aston Villa ska vinna matchen så svarar Lewis Grabban med en sista kvittering. Aston Villa sedan med två bortdömda mål på tilläggstid.

Annons

OMGÅNGENS SPELARE:

Joe Lolley, Nottingham Forest. Se ovan. Fyra assists och ett världsmål för Nottingham Forest. En prestation i världsklass, för ett lag som har haft lite svårt med målskyttet, mot sin barndomsklubb på arenan han förmodligen lär ha drömt om att få göra ett och annat mål.

BTW

Rött. Många röda kort den här kvällen. Millwall, Nottingham Forest och Stoke fick samtliga se rött, och alla tre fick betala dyrt för det.

Nyland. Den norske målvakten, Örjan i förnamn, håller på att introducera Norgehistorien till Aston Villas supportrar.

Hemlängtan. ”I wanna go home…” sjunger bortapubliken i kvällens match mot Wigan, till vardags hemmahörande i Blackburn av alla ställen.

RESULTAT:

Brentford 2-3 Sheffield United; Hull City 0-0 Norwich; Leeds 1-0 Reading; Rotherham 2-2 QPR; Preston North End 1-1 Middlesbrough; Sheffield Wednesday 1-0 Bolton Wanderers; Millwall 0-2 Birmingham; Aston Villa 5-5 Nottingham Forest; Ipswich Town 2-3 Bristol City; Swansea 1-2 West Brom; Wigan 3-1 Blackburn Rovers; Stoke 2-1 Derby County.

Annons

EFL

Publicerad 2018-11-28 22:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto