Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#23): Middlesbrough vandrar vidare på minsta möjliga insatsens väg

Peter Hyllman

KANON

West Brom. Det stod överkörning på programmet när West Brom begav sig till Yorkshires södra trakter för match mot Rotherham. 3-0 efter en halvlek slutade till sist 4-0 för vad som alltjämt är seriens målfarligaste lag. Betydelsefullt för West Brom som har tappat ett par poäng de senaste omgångarna och viktigt kanske inte minst att Dwight Gayle kom igång rejält igen med ett hattrick. Det kommer tuffare matcher för West Brom, men desto bättre då att ha tagit de nödvändiga poängen först.

Sheffield Wednesday. Det kunde kanske tyckas vara en något udda timing av Sheffield Wednesday att sparka sin manager blott en enda dag innan match, men å andra sidan fanns kanske ingen tid att förlora. Någon slags effekt måste det trots allt ha gett, då det blev vinst hemma mot Preston North End, onekligen någon slags validering av beslutet från igår. Föga förvånande såg vi omedelbart några av de petade storspelarna tillbaka i startelvan igen. Härifrån verkar det bli Steve Bruce.

Annons

Middlesbrough. Tung seger för Middlesbrough borta mot Reading, som särskilt på Madejski inte är något lättspelat lag. Ändå är det kanske en seger som gör en del av supportrarna lite missnöjda då den riskerar innebära att Tony Pulis blir kvar som manager, även om en förlust väl knappast hade garanterat något annat. Det var en riktig Pulis-seger. Men segern gör att Middlesbrough hänger på toppen samt faktiskt skapar sig själva ett mer bekvämt utrymme nedåt till playoff-strecket.

KALKON

Wigan. Det buades i halvtid på DW Stadium, då Wigan gick in i underläge med två mål mot Birmingham. Det börjar med andra ord blåsa snålt för Paul Cook, och vad som kanske stör mest med Wigan för närvarande är att de släpper in alldeles för billiga och lätta mål. En positiv start på ligan har förbytts i tydliga problem och med halva serien spelad börjar nog Wigan titta sig oroligt bakom ryggen.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Hull City 3-2 Swansea. Kommer ni ihåg Wilfried Bony Bony? Det var hur som helst han som gjorde första målet för Swansea. Graham Potter har ju ett rykte om sig att få ordning på så kallade problembarn, och Bony måste väl räknas in bland dessa i engelsk fotboll de senaste åren. Tidigt mål för Swansea gav oss en dramatisk och händelserik match i vilken Hull City även såg till att bomma en straff precis innan halvtid, eller rättare sagt så gjorde Swanseas målvakt Erwin (Fox?) Mulder en jätteräddning. Jarrod Bowen missade straffen men revanscherade sig i andra halvlek med kvitteringen, som såg dammluckorna öppnas för Hull City som några minuter senare tog ledningen genom Tommy Elphick, och kort därefter avgjorde matchen med Bowens andra mål. Sen reducering av Swansea snyggade till siffrorna.

Annons

OMGÅNGENS SPELARE:

Dwight Gayle, West Brom. Har drabbats av uppfattningen av att vara för bra för Football League men för dålig för Premier League. Den här matchen visade han med tre mål att möjligen kanske det första stämmer, men att det andra inte måste stämma givet goda förutsättningar. Han visar definitivt att han är en av Football Leagues bästa anfallare, och en viktig tillgång för West Brom.

BTW

Två sekunder. Tog det för Craig Gardner att dra på sig ett gult kort, efter att ha blivit inbytt och direkt efter petat bort bollen vid Wiganfrispark. Måste vara rekord. Underbart är kort.

Bruce. Sheffield Wednesday sparkade Jos Luhukay och det är väl svårt att komma ifrån att Steve Bruce känns som den mest troliga ersättaren.

Reading. ”Reading vill ha en portugisisk tränare!” Varför just portugisisk? Måste vara Wolveseffekten. Hur som helst, José Gomes, från Rio Ave, klar för klubben. Bra anställning.

Annons

RESULTAT:

Blackburn Rovers 0-1 Norwich; Brentford 1-0 Bolton Wanderers; Derby County 1-1 Bristol City; Ipswich Town 1-1 Sheffield United; Nottingham Forest 0-1 QPR; Reading 0-1 Middlesbrough; Rotherham 0-4 West Brom; Sheffield Wednesday 1-0 Preston North End; Stoke 1-0 Millwall; Wigan 0-3 Birmingham; Hull City 3-2 Swansea; samt (på söndag) Aston Villa vs Leeds.

EFL

Publicerad 2018-12-22 20:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto