Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan (#18): Julen är röd i Premier League!

Peter Hyllman

OMGÅNGENS UPS

Crystal Palace. Vi vet så klart att Crystal Palace kan spela fotboll, men ingen gav dem väl någon större chans på förhand borta mot Man City. Men ett samlat, organiserat försvar tillsammans med ett minst sagt rappt och effektivt anfallsspel gav Crystal Palace en minst sagt uppseendeväckande seger. Det kan pratas om lågt antal skott så klart, som om det någonsin var troligt att Crystal Palace skulle dominera dessa siffror på Etihad, men det är två kanonavslut och precis innan straffen så har Crystal Palace en nick i stolpens insida, som absurt nog inte räknas som ett skott på mål.

Liverpool. Våra konkurrenter kommer också tappa poäng här, sade Vincent Kompany efter att Man City tappat poäng på Molineux. Ett uttalande som inte var så dumt när det sades och därför var det nog många som sneglade mot Molineux i fredags och tänkte att här kan nog Liverpool tappa poäng. Men icke, Liverpool ser just nu alldeles för starka och stabila ut. Mohamed Salah med ett klassmål i första halvlek och i andra halvlek känns det som att Liverpool bara drar på ytterligare en växel och lämnar Wolves i sin backspegel. En kontrollerad seger.

Annons

Man Utd. Vem kunde tro att arbetsmiljön och bra eller dåliga chefer kunde betyda så mycket för hur ett lag presterar? Alla som någon gång har haft en anställning eller två kan man tycka. Det var ett helt annat lag som gick ut på planen mot Cardiff, det var ett lag som faktiskt vågade ha roligt. Kritik har riktats mot spelarna för detta, men till sist är arbetsmiljön managerns ansvar. Underverk ska inte förväntas av detta Man Utd, truppens brister har inte försvunnit över en natt, men det ska åtminstone inte behöva se ut som det har sett ut.

OMGÅNGENS DOWNS

Man City. Oväntat naturligtvis att Man City skulle tappa poäng, än hellre förlora, hemma mot Crystal Palace. Möjligen är en central del av problemet att det var rätt oväntat även för Man Citys spelare. Det finns alltid en risk för ett mästarlag, kanske i synnerhet ett lag som många gånger har varit så överlägset som Man City har varit förra säsongen och denna, tror att det ska gå av sig självt, och ställer ut skorna. Men det där ingår som en aspekt för ett regerande mästarlag att hantera. Mot Crystal Palace lyckades de inte, och man kan inte heller bortse från hur pressen från Liverpool påverkar.

Annons

Burnley. Det är onekligen inte samma Burnley som vi har sett de senaste säsongerna. För några veckor sedan hörde vi Sean Dyche påpeka hur det gamla Burnley nu höll på att hitta tillbaka. Det var mot Liverpool på Turf Moor. Därefter vann Burnley mot Brighton och var minuter från att sno en poäng från Tottenham på Wembley. Kanske tappade de modet av Christian Eriksens vinstmål, för mot Arsenal på Emirates var de tillbaka i samma slöa försvarsspel som vi sett förut under säsongen. Det håller inte för Burnley, och Sean Dyche är märkbart störd av vad han ser.

Chelsea. Det kan synas lite onödigt för ett lag att vinna mot Man City i ena matchen på Stamford Bridge för att förlora nästa match på Stamford Bridge mot Leicester. Men så blev det alltså. Chelsea hade mycket boll utan att lyckas skapa särskilt mycket, så som det ofta blir när motståndarna lyckas få tag på Eden Hazard. Alvaro Morata med ännu en mycket blek insats och det börjar framstå som alltmer uppenbart att han inte har någon framtid i Chelsea, och att Chelsea kommer jaga en anfallare i januari. Nu förlorade istället Chelsea med matchens enda mål, av Jamie Vardy.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Cardiff. Lite elakt kanske, Cardiff är nykomling och som vi vet ett av ligans sämre lag, och Man Utd ska åtminstone på pappret vara ett av ligans bättre lag. Och den här gången var det kanske på gräs som på papper. Ändå är det kanske klantigt att släppa in fem mål mot ett lag som inte har gjort fem mål i samma match på över fem år, och det var knappast bara för att Man Utd var fantastiska. Neil Warnock surade efter matchen över att han inte alls tyckte att Man Utd var så bra, men det säger väl å andra sidan desto mer om hans eget lag.

OMGÅNGENS SPELARE

David Brooks, Bournemouth. Båda målen för Bournemouth när de besegrade Brighton på hemmaplan. Värvades från Sheffield United inför säsongen och har tagit klivet upp till Premier League på bästa sätt. Ansetts som en av Englands mest lovande spelare och han har regelbundet visat varför med Bournemouth. Vi kan nog räkna med att snart se Brooks spela för någon av de större klubbarna.

Annons

OMGÅNGENS MÅL

Andros Townsend, 2-1 Crystal Palace. Smackebonk!

WTF!

Titelstriden. När Man City ledde ligan med två poäng för några omgångar sedan ansågs titelstriden mer eller mindre vara över. När Liverpool gick förbi dem så ”levde” plötsligt titelstriden igen. När nu Liverpool leder ligan med dubbelt så många poäng som Man City ledde ligan med så är plötsligt titelstriden inte på något sätt död. Samtidigt frågar sig BBC om Tottenham borde ingå i samtalet om ligatiteln. Självklart borde Tottenham göra det!

LOL!

BTW…

Ralph Hasenhüttl – vilken impact han fått på Southampton!

Vem plockar hem de politiska poängerna från Leicesters vinst mot Chelsea? – Claude Puel eller Jamie Vardy.

Vart är världen på väg när Premier Leagues stabilaste lag är Liverpool?!

Annons

Lyssnar man på Paul Merson och Timmy Sherwood inser man snabbt att man inte ens vill ge dem ansvaret att organisera sin egen strumplåda, än mindre en fotbollsklubb.

För övrigt anser jag Crystal Palaces första mål vara Kyle Walkers fel, inte Edersons.

Tottenham ser ruskigt starka ut!

Publicerad 2018-12-23 18:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto