Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Höstens lag i Premier League

Peter Hyllman

Nyårsafton lämpar sig normalt sett rätt väl för årssammanfattningar, årets elvor och liknande projekt. Nu tycker jag förvisso att konceptet med årselvor är smått bisarrt, i alla fall för ligor som inte kör säsongen som kalenderår, så därför är det något jag är allmänt sett ointresserad av. Höstens lag är i så fall desto mer intressant och relevant. Och givet att det alltså är nyårsafton, mitt emellan två omgångar, så är det väl bara att köra.

Några saker lönar sig väl alltid att påpeka. För det första att det naturligtvis finns mängder med väldigt bra spelare under hösten som inte är med i detta höstens lag, eller dess reserver. Att en spelare inte är med är inte detsamma som att säga att spelaren har varit dålig. För det andra, spelaren bedöms enbart utifrån vad han har gjort den här hösten, och visst är det lite högre värderat om spelaren även har varit oväntat bra.

En del spelare har det gjort lite ont att ha lämnat utanför. James Milner, Heung-Min Son, Leroy Sané, Alisson, André Gomes, Wilfried Ndidi, David Silva, Alexandre Lacazette och David Brooks är några exempel. Men det är väl ett rätt bra exempel både på vad jag sa i förra stycket och på att Premier League håller en mycket hög kvalitet den här säsongen, både på längden och på bredden så att säga.

Annons

Om sådant här går alltid att ha olika åsikter och uppfattningar. De är inte alla riktigt lika väl underbyggda, men de är åtminstone de flesta av dem rimliga. Naturligtvis är inte alla rimliga. Skulle exempelvis någon få för sig att vilja gnöla om varför Mesut Özil inte är med i höstens lag den här gången så kommer jag börja fundera på alternativa sätt att använda en i Sundsvall numera förbjuden fyrverkeripjäs.

Höstens lag

Höstens manager: Jürgen Klopp. Riktigt svårt för mig att välja mellan Klopp och Mauricio Pochettino, men det är också endast mellan dem det står den här gången. Pochettino har gjort ett enormt jobb under mycket svåra omständigheter, som hade fått de flesta övriga managers att snyfta och hulka. Ändå kan jag inte bortse från den stabilitet och den styrka som Klopp har skapat med Liverpool, ett lag vi åtminstone under Premier League-eran tidigare har känt till som lite comme ci, comme ça på så vis. Klopp satte ut ett väldigt tydligt mål redan inför säsongen, nämligen att vara med redan från start, något som fallerade förra säsongen, och inte ge Man City det försprång som tillät dem att defilera förra säsongen. Det har lyckats över måttan väl. Liverpool har investerat tungt i sin spelartrupp men tack vare Klopp har investeringen också gett avkastning.

Annons

Gott nytt år!

Publicerad 2018-12-31 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto