Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#26): Räcker Nottingham Forests vinst för Aitor Karanka?

Peter Hyllman

KANON

Sheffield United. Vinner ännu en match övertygande, den här gången på bortaplan mot Wigan med 3-0. David McGoldrick fortsätter göra mål liksom Billy Sharp fortsätter göra mål. I och med vinsten gick Sheffield United dessutom förbi West Brom upp på tredje plats i tabellen, endast några få poäng efter Norwich ovanför strecket. Ser ut att vara på väg att falla från då och då Sheffield United, men lyckas alltid klamra sig upp igen med sådana här segrar.

Millwall. Något av en sexpoängare i bottenstriden borta mot Ipswich, som Millwall faktiskt vänder och vinner. De tre poängen kan visa sig oerhört värdefulla för Millwall som därmed befinner sig tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Neil Harris manskap lyckades framför allt under den andra halvleken utnyttja just vad Ipswich normalt sett har varit svaga på i försvarsspelet. Något som gav maxutdelning.

Annons

Nottingham Forest. Nottingham Forest behövde en vinst. Både för att faktiskt förbättra sitt läge i tabellen, och för att ge Aitor Karanka en chans att behålla jobbet. Att vinna mot Leeds som leder serien är naturligtvis desto bättre. Det såg vekt ut när Nottingham Forest tappade 1-0 till 1-2 med en man mer på planen, men laget svarade upp desto bättre efteråt när de med tre mål vände matchen till vinst. Återstår att se om det räddar Karanka kvar på jobbet.

KALKON

Bolton Wanderers. Hård, hård konkurrens här med både Ipswich Town, Reading och Wigan, men att förlora med tennissiffror i blankt set mot Hull City är trots allt ett resultat som slår det mesta, och ett resultat som förmodligen speglar de bråk och konflikter som plågat Bolton under hela säsongen och som fortsätter plåga dem. Bolton åker ur Championship om det fortsätter så här. Frågan är om Phil Parkinson är kvar efter detta, även om felet inte på något sätt är hans.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Nottingham Forest 4-2 Leeds. Strålande match på City Ground, propagandafotboll för Football League som helhet. En match som kanske förvreds en smula av Kalvin Phillips röda kort strax innan halvtid. Däremot gjorde Leeds att det länge inte syntes att de var en man mindre på planen. Med tio man vänder Leeds 0-1 till 2-1 i andra halvlek, men det får i sin tur Nottingham Forest att svara upp med tre mål i jämn takt fram till vad som blev slutresultatet 4-2 i en strålande fotbollsmatch.

OMGÅNGENS SPELARE:

Jack Colback, Nottingham Forest. Storartad arbetsinsats på Nottingham Forests mittfält och svarade för det mesta som hände för dem, inte minst med att göra båda de två första målen, det ena som gav Nottingham Forest ledningen och det andra som tog dem in i matchen igen. Om den vinsten räddar jobbet åt Aitor Karanka så har kanske denne Colback att tacka för saken.

Annons

BTW

Lån. Kinkigt läge idag när Lee Evans lån från Sheffield United till Wigan gick ut samma morgon som Wigan möter Sheffield United.

Stoke. Nä, Gary Rowett får helt enkelt inte riktigt någon ordning på Stoke som ett tag såg ut att jobba sig upp mot playoff-platserna. Men nu har börjat falla igen.

Hull City. Fortsätter ånga på som tåget, och fortsätter det på det här viset så börjar Hull City prata playoff-platser.

RESULTAT:

Aston Villa 2-2 QPR; Blackburn Rovers 2-1 West Brom; Brentford 1-1 Norwich; Derby County 1-1 Middlesbrough; Hull City 6-0 Bolton Wanderers; Ipswich Town 2-3 Millwall; Nottingham Forest 4-2 Leeds; Reading 1-4 Swansea; Rotherham 2-1 Preston North End; Sheffield Wednesday 1-1 Birmingham; Stoke 0-2 Bristol City; samt Wigan 0-3 Sheffield United.

EFL

Publicerad 2019-01-01 18:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto