Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Football Leagues fem bästa spelare under säsongen

Vi har haft en fantastisk säsong i Football League, och det kanske bästa med den är att den ännu inte är över, att det finns mer kvar. EFL Championship har varit en helt makalöst jämn historia där alla klubbar bokstavligt talat har kunnat slå varandra, där flera klubbar slåss om uppflyttning och mängder av klubbar slåss om playoff. League One ser fyra klubbar kriga om uppflyttning och halva serien försöka undvika nedflyttning.

Med tre omgångar kvar av den ordinarie ligasäsongen är det kanske nu man tycker att de allra bästa spelarna ska kliva fram, att stå för avgörande insatsern och bära sina respektive lag över det sista hindret, hela vägen över mållinjen. Vilka är då dessa bästa spelare? Den här listan funderar över den saken, och försöker komma fram till vilka som varit Football Leagues fem bästa spelare den här säsongen.

ANNONS

Där finns som vanligt en klassisk bias för offensiva spelare på sådana här listor, där det brukar krävas något alldeles enastående för att vara med ens som nominerad om man är exempelvis mittback eller målvakt. Även om jag har försökt vara medveten om denna bias visar det sig kanske ändå att just den här säsongen har det varit svårt att hitta riktigt starka kandidater bland just mittbackar och försvarare. Ligan har blivit mer framåt.

Kanske säger det sig självt att vi hittar de bästa spelarna, åtminstone de spelare som har presterat bäst, i de klubbar som ligger i toppen av tabellen. Helt linjärt är emellertid inte sambandet utan vi hittar även bra spelare även i svagare lag. Ett särskilt omnämnande får Jack Grealish som har varit fantastisk för Aston Villa under våren och ligger bakom deras väldiga formkurva, men som samtidigt varit borta stora delar av säsongen.

Vilket gör att Jack Grealish inte riktigt lyckas ta sig in bland de fem bästa spelarna på min lista. De fem som gör det är istället följande:

ANNONS

(5) Pablo Hernandez, Leeds

En av seriens mest meriterade spelare, med erfarenheter från Valencia i La Liga och Swansea i Premier League. Har växt fram som Leeds kreativa mastermind under säsongen och skapar chanser i mängder åt sitt eget lag och egna medspelare, utöver att svara för ett annat mål på egen hand. Marcelo Bielsa menar att Pablo Hernandez är en av de bästa spelarna han har arbetat med, och den här säsongen har Hernandez visat att det kanske inte bara är något som sägs för att pumpa upp sina egna spelare.

(4) Che Adams, Birmingham

Birmingham har gjort en överraskande positiv säsong som om inte för ett rätt svettigt poängavdrag mitt under säsongen faktiskt hade kunnat sluta med playoff. Ett stort skäl till Birminghams oväntade framgångar under säsongen är Che Adams som visar prov på ett riktigt stort spel. Bli med andra ord inte förvånade om ni snart ser Adams i Premier League, även om det kanske inte är helt sannolikt att det blir i Birminghams tröja, eller kanske till och med i det engelska landslaget.

ANNONS

(3) Teemu Pukki, Norwich

Den riktigt stora skillnaden med Norwich den här säsongen jämfört med förra säsongen, då de slutade på fjortonde plats, är egentligen inte att Norwich den här säsongen har bollen mer eller skapar fler chanser. Den stora skillnaden består i vad Norwich nu lyckas göra med dessa chanser. Den skillnaden har tagit Norwich från mitten av tabellen till toppen av tabellen, och Teemu Pukki är denna skillnad. Med 27 mål leder Pukki seriens skytteliga och måste nog räknas som Football Leagues bästa värvning.

(2) Kalvin Phillips, Leeds

Är faktiskt bara 23 år gammal, och det är lätt att glömma bort när man märker att Kalvin Phillips har utvecklats till Football Leagues kanske bästa defensiva mittfältare. Kanske den spelare i Leeds som har utvecklats allra mest under Marcelo Bielsas ledarskap, och har mycket utveckling kvar i sig. Mycket av spelet i Leeds går genom Phillips och även om det inte är han som nödvändigtvis skapar de flesta chanserna eller gör lika många mål som förra säsongen, så är det Phillips som styr tempot och rytmen i Leeds fotboll.

ANNONS

(1) Oliver Norwood, Sheffield United

Om Sheffield United går upp till Premier League är det tredje säsongen i rad som Oliver Norwood blir uppflyttad från Football League, först var det med Brighton, därefter med Fulham. Nu i så fall alltså med Sheffield United där Norwood har tagit rollen som dirigent och central mittfältare i Chris Wilders lag, vilket i sin tur gett andra spelare möjligheten att skina. Ingen spelare i serien har fler passningar och fler nyckelpassningar per match än Norwood, som knappast kommer tillåtas lämna Sheffield United om de går upp.

Bubblare:

Reece James, Wigan; Max Aarons, Norwich; Billy Sharp, Sheffield United; Harry Wilson, Derby County; Jarrod Bowen, Hull City; Jack Grealish, Aston Villa

Publicerad 2019-04-22 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto