POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Säsongens lag i Premier League 2018-19

Man City vann ligan, för andra säsongen i rad. Liverpool slutade en väldigt tapper tvåa samtidigt som Tottenham och Chelsea gör dessa båda sällskap i Champions League. Man Utd och Arsenal får återigen spela i Europa League, om inte Arsenal lyckas vinna Europa League-finalen mot Chelsea, samt återstår det att se om de i Europa League får sällskap av antingen Watford eller Wolves. Huddersfield, Fulham och Cardiff flyttas ned i Football League. Återstår att sammanfatta säsongen mer i detalj, och vi börjar här, med säsongens lag:

Säsongens lag

Alisson Becker tar målvaktströjan av det enkla skälet att Liverpool har gått från att släppa in fler mål än förväntat till betydligt färre, och hela deras imponerande titelpush bygger på färre insläppta mål på lika många tillsläppta chanser. Virgil Van Dijk och Aymeric Laporte känns givna i mittförsvaret. Ytterbackarna mindre givna men Wan-Bissaka och Digne har svarat för imponerande säsonger under tuffare förutsättningar.

Bernardo Silva har svarat för en fantastisk säsong, i synnerhet en fullständigt lysande vårsäsong då han många gånger var motorn bakom Man Citys omutliga och malande titelpush. João Moutinho har varit fullständigt strålande på Wolves mittfält, en spelare av väldigt hög klass. Jämnt skägg mellan Fabinho och Fernandinho men jag fastnar för Fabinho som växt fram som ankaret på Liverpools mittfält.

Utan Sergio Aguero vinner inte Man City ligan den här säsongen, har svarat för mängder av helt matchavgörande mål, och etablerat sin position som 2010-talets bästa anfallare i Premier League. Eden Hazard har till synes på sina egna axlar burit ett haltande Chelsea tillbaka till Champions League. Raheem Sterling har levererat en säsong långt utöver det vanliga och har varit ovärderlig för Man City.

SÄSONGENS MANAGER: Pep Guardiola. Bara att låta sig imponeras av Pep Guardiolas lagbygge. Det finns de som kommer mumla om hur mycket pengar som spenderats men som vi redan vet är det inte alltid lätt att få ihop heller. Pep Guardiola gör fortfarande sina spelare bättre, håller fortfarande sitt lag hungrigt, och svarade för en stor insats när han fick Man City att samla ihop sig efter besvikelserna runt årsskiftet, äta upp Liverpools stora försprång och ge sig iväg på en omutlig vinstsvit som gav dem andra raka ligatiteln.

SÄSONGENS SPELARE: Raheem Sterling. Finns flera möjliga kandidater till detta vilket inte minst illustreras av hur olika spelare har röstats fram av spelare respektive journalister med flera. Jag fastnar för Raheem Sterling på grund av dennes ständiga närvaro i och betydelse för Man Citys säsong, insatser som många gånger hamnar lite i skymundan eftersom det inte alltid är lika spektakulärt och synligt. Vilket däremot inte betyder att det är det minsta mindre värdefullt. Strålande säsong av Sterling.

SÄSONGENS OVERACHIEVERS: Wolves. Väldigt svårt att välja här mellan Wolves och Watford. Vad som kanske talar emot Wolves är i vilken utsträckning deras säsong faktiskt kommer som någon större överraskning. Watford kan sägas ha rubbat cirklarna ännu mer samtidigt som de dessutom tagit sig till FA-cupfinal. Men att som Wolves under sin allra första säsong i Premier League etablera sig som bäst av resten och det kanske just nu största hotet mot de etablerade sex superklubbarna smäller väldigt högt.

SÄSONGENS UNDERACHIEVERS: Man Utd. Även här kan man ha invändningen att hur överraskande är egentligen Man Utds minst sagt väldigt svaga säsong? Jag hade dem till exempel som sexa redan inför säsongen. Men det byggde också på en tanke att övriga lag skulle vara något bättre än vad de har varit i sin tur. Spelmässigt och strukturellt har Man Utd befunnit sig i fritt fall den här säsongen, det har till och med sett värre ut än vad som var rimligt att befara, och till sist finns egentligen ingen konkurrens i kategorin.

Publicerad 2019-05-13 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå