POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Premier Leagues fem främsta fria fynd

Marknaden är inte perfekt. Detta gäller alla branscher och sektorer och naturligtvis gäller det även fotbollen. Det där kan ta sig lite olika uttryck, men ett mycket konkret och även aktuellt uttryck är när de engelska klubbarna publicerar vilka spelare de låter gå efter säsongens slut när deras kontrakt är slut. Ett rätt tydligt exempel på klubbar som samlar på sig fler spelare än de faktiskt behöver, av olika skäl.

Dessa listor släpptes under veckan som gick och det var väl någorlunda intressant läsning, om än heller inga större överraskningar. Den kanske största överraskningen var att Fulham åtminstone hade varit kloka nog att inte övertrassera sig med Ryan Babel som värvades i januari, utan han fick bara ett kontrakt säsongen ut. Givet att Fulham åker ner i Football League kan det vara ett beslut de är rätt nöjda med nu.

https://www.fotbollskanalen.se/england/lista-baines-babel-sturridge—har-ar-samtliga-spelare-som-pl-klubbarna-slapp/?utm_source=t.co&utm_medium=social&utm_campaign

Normalt sett kan man så klart tänka sig att det finns rätt goda skäl till att klubbarna släpper dessa spelare, och om det är så att man funderar på att försöka fynda längst ned i botten av rea-hyllan så riskerar kvaliteten också bli därefter. Men här och där kan man ändå lyckas hitta något guldkorn, och en spelare som kasseras av en klubb kan mycket väl tänkas vara intressant och värdefull för en annan klubb.

Alltså kan man ställa sig den rätt förutsägbara frågan – vilka är de fem främsta fynden bland Premier Leagues släppta spelare den här sommaren, och för vilka klubbar skulle de  i första hand kunna vara intressanta?

(5) Fernando Llorente

Låt oss säga att det verkar finnas viss förvirring kring om Tottenham verkligen har släppt Fernando Llorente. Han var hur som helst med på en lista. Frågan är om han skulle ha varit med på listan. Llorente har haft en rätt tuff tid i Tottenham och i Premier League, vilket kanske var väntat när han är där samtidigt som Harry Kane. Llorente har på samma gång visat under våren att han fortfarande kan vara nyttig, och att han är en skicklig anfallare går inte att ifrågasätta. Jag kan mycket väl tänka mig att han skulle kunna göra nytta för en klubb lite längre ned i hierarkin. Klubbar: Newcastle, Crystal Palace

(4) Danny Welbeck

Vansinnigt skadedrabbad och otursförföljd spelare de senaste åren, men uppenbarligen en skicklig och nyttig anfallare när han väl kommer till spel. Ibland utskälld för att missa för många chanser men det har också gått lite till överdrift. Beroende på Welbecks fysiska status skulle han kunna vara en kanonvärvning för en klubb som satsar uppåt. Något Man Utd eller Arsenal kommer det inte bli tal om för Welbeck, men det finns fler klubbar som kan vara intresserade av Welbeck, och intressanta för Welbeck, och där han får spela mer regelbundet än vad han annars fått. Klubbar: Bournemouth, Aston Villa

(3) Gary Cahill

Meriterad och rutinerad mittback som i praktiken har vunnit allt som finns att vinna på klubbnivå, utan att han därför fått någon särskild respekt för den sakens skull. Har haft en bedrövlig säsong i Chelsea i Maurizio Sarris frysbox, och har väl kanske gjort sitt som mittback på Chelseas nivå, men borde fortfarande kunna vara extremt nyttig för klubbar längre ned på skalan. En sådan klubb vore närmast självklart hans egen moderklubb, alltså Aston Villa, som onekligen behöver stadga upp sin backlinje. Som sådan spelare har Cahill några år kvar i kroppen. Klubbar: Aston Villa, West Brom.

(2) Lazar Markovic

Värvades med vissa förhoppningar en gång i tiden till Liverpool, och har väl sedan dess huvudsakligen snurrat runt på den engelska lånekarusellen. Det vill säga innan han i januari såldes till Fulham, även här på ett korttidskontrakt. Min kanske främsta minnesbild av Markovic är däremot från hans tid med Hull City, och då i synnerhet när Marco Silva var manager där, då han hade en riktigt bra period och visade vilken ettrig och effektiv fotbollsspelare han kan vara. Där syntes det att Markovic har något stort i sig, och för mig är det förvånande att Jürgen Klopp missade den guldklimpen. Klubbar: Everton, Burnley

(1) Daniel Sturridge

En av Premier Leagues tre bästa anfallare har Sturridge nog aldrig varit, lika lite som han faktiskt med handen på hjärtat skulle kunna beskrivas som någon ”modern-day great” för Liverpool. Men en skicklig anfallare är han, dessutom fortfarande i något som kan anses som fullt produktiv ålder. Han kan visa sig vara en kanonvärvning för en klubb strax under toppen, ett steg som han ärligt talat borde ha tagit för flera år sedan. Han kan även visa sig bli en dyr kalkonvärvning så klart. Det är lite av dilemmat med Sturridge, men tar man ingen risk får man heller ingen avkastning. Klubbar: Aston Villa, Bournemouth, Southampton

Bubblare:

Jason Puncheon, Shinji Okazaki, Anders Lindegaard, Adrián

Publicerad 2019-06-10 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto