Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spaningar i sommarsolen (3)

Peter Hyllman

Egentligen är det väl dumt att göra sådana här bloggar under en sommar då det inte dyker upp bloggämnen lika automatiskt som under säsongen. Varenda stycke jag här sveper av som hastigast är ju teoretiskt en start på en hel blogg.

Eller inte. Hur som helst kör vi nu den tredje upplagan av spaningar. En vecka under vilken sommaren verkar ha gått in i sin varmklibbiga fas. Det känns som att ett rejält åskväder är vad som behövs.

Men det blir nog den tredje och sista. För gusigförbarme om inte säsongen faktiskt närmar sig med stormsteg. Redan nästa fredag, det vill säga om nio dagar, drar alltså säsongen i Football League med full fart.

En dryg vecka kvar till säsongssstart i Football League alltså, och en tredjedel av klubbarna i EFL Championship har ännu inte spenderat ett enda pund på någon ny spelare. Anmärkningsvärt.

:::

Annons

Utan att ta ställning i sagan mellan Real Madrid och Gareth Bale går det väl hur som helst att konstatera att det känns grinigt och ovärdigt för samtliga inblandade parter.

:::

Om sommaren visar något så är det kanske att det är lika viktigt för en klubb att kunna sälja spelare effektivt som det är att kunna köpa spelare effektivt. Samt att vissa klubbar helt klart är bättre på detta än andra klubbar.

Och just när jag skriver detta dyker nyheten upp att Vincent Janssen har lämnat Tottenham för Monterrey i Mexiko.

:::

Callum Hudson-Odoi kritar på nytt kontrakt med Chelsea. Chelseas ungdomsstrategi med Frank Lampard börjar bära frukt omedelbart.

:::

Från att inte ha slagit sitt transferrekord på nästan 15 år har Newcastle nu slagit sitt eget transferrekord två gånger på ett halvår.

:::

Paddy Power är några riktiga skojare. Det var självfallet inte svårt att inse att deras försök till tröjreklam i Huddersfield var ren ploj ägnad att skapa uppmärksamhet, och snart skulle följas upp av motsatt besked. Dels trotsade försöket FA:s egna regler. Dels kanske de hoppas framstå som storsinta av att backa från sin egen dumma idé.

Annons

Cyniskt.

:::

Dani Ceballos till Arsenal på lån, förmodligen med sikte på att göra honom permanent därefter. Potentiellt bra värvning, och inte minst viktigt för Arsenal med en hungrig spelare på väg uppåt i karriären på offensivt mittfält.

:::

Liverpool har inte som andra klubbar råd att betala ”crazy money” för spelare menar Jürgen Klopp, något år efter att Liverpool först betalat världsrekord för mittback och sedan världsrekord för målvakt. Viktigt att bevara underdog-stämpeln. Även om det ger oss ännu ett kapitel i den allt längre sagan ”Jürgen Klopp says the darndest things!”

:::

Wolves gjorde tydligen större succé i Kina än Man City – både på och utanför planen.

:::

TRANSFERKOLLEN

Joelinton, från Hoffenheim till Newcastle. Newcastle betalar £40m för en anfallare som Rafa Benitez ansåg överprisad vid £35m. Nu är förvisso inte Benitez nödvändigtvis något facit i sådana här frågor, och Newcastle behövde onekligen värva en anfallare av kalibern att kunna hålla i Premier League. Har man fått det i Joelinton? Detta kräver att en 22-åring som bara gjort en säsong i Bundesliga med sju mål på 26 matcher verkligen steppar upp i Premier League, en spelare som hittills aldrig gjort över tio ligamål under en och samma säsong. Det låter som ett långskott, och ett rätt dyrt långskott, och med tröja nio i Newcastle följer så klart krav och oväna jämförelser. Godkänd – (++)

Annons
Publicerad 2019-07-24 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto