Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Åtta återstående möjliga transferbomber i Premier League

Transferfönstret stänger på torsdag kväll klockan 18:00 svensk tid, det vill säga om i praktiken ganska exakt två dagar. Hittills måste det sägas ha varit ett lugnt transferfönster för att inte säga överraskande lugnt. Men det ligger något i luften att det faktiskt kan brisera några riktiga transferbomber under de sista dagarna i Premier League, vilket borde ge en mer intressant deadline day än vad vi har sett på länge.

Sant är att det europeiska transferfönstret inte stänger förrän i slutet av augusti. Vilket innebär att engelska klubbar fortfarande kan sälja spelare. Men vad gäller spelare som engelska klubbar verkligen vill behålla, det vill säga de bästa spelarna så är det nog rätt lugnt att utgå från att efter det engelska transferfönstret stängt så kommer ingen av dessa spelare heller säljas.

ANNONS

Vissa klubbar har värvat mycket och för stora pengar. Andra klubbar har knappt värvat något alls. Vissa klubbar har värvat en och annan spelare men känns av olika anledningar ändå ofärdiga på transfermarknaden, såsom Man Utd, Tottenham, Arsenal, Liverpool delvis och så vidare. Här är det inte omöjligt, kanske är det till och med troligt, att det rör på sig under onsdagen och torsdagen.

Att sammanfatta varenda rykte som finns är en närmast omöjlig uppgift, dessutom rätt ointressant eftersom varje ryktesfjäder görs till en höna och slås på trumman alldeles oavsett hur rimligt eller realistiskt det faktiskt är. Men har man en känsla för kodspråket går det ändå att få något slags intryck av vilka rykten som har mer substans bakom sig, och vilka som mest är clickbait, önsketänkande och agentplantat.

Några av de för de engelska klubbarna största, mest aktuella och intressanta punkterna på transfermarknaden att hålla ögonen på under de två sista dagarna är framför allt följande:

Paulo Dybala. Man Utd drog sig till sist ur den här tänkta dealen, även om det nog var på förekommen anledning. Men Dybala är naturligtvis fortsatt oönskad i Juventus och under gårdagskvällen lät det som om Tottenham låg nära till hands. Tottenham har så klart fördelen att de spelar i Champions League, men den stora stötestenen är väl om de verkligen kan eller vill hantera Dybalas löneanspråk och ekonomiska villkor.

ANNONS

Arsenals mittbackar. Har varit skeptisk till påståenden att Arsenal skulle hinna förstärka sitt mittförsvar, men så blev det klart igår att Laurent Koscielny säljs. Skämt åsido så bör Arsenal försöka förstärka sitt mittförsvar, och här pratas det parallellt om Dayot Upamecano från RB Leipzig och Daniele Rugani från Juventus. Båda kommer dock med häftiga prislappar, vilket kanske gör ett lån av Rugani mest aktuellt.

Christian Eriksen. Sade redan efter Champions League-finalen att han sökte en ny utmaning och det verkar trots Tottenhams försök inte ha ändrats. Tottenham sägs nu ha bestämt sig för att hellre sälja och ”gå vidare”, vilket kanske är klokt. Man Utd påstås ligga främst på marknaden för Eriksen, och det är naturligtvis inte svårt att se varför de skulle vara intresserade av den dealen.

Philippe Coutinho. Barcelona blev ingen succé för Coutinho som nu är placerad i deras outbox och säger sig vilja tillbaka till Premier League. Arsenal nämndes först som en tänkt lånedestination, till allas förundran, men därefter har Tottenham kommit fram som det troligare alternativet. Varför inte detta vore en värvning, åtminstone på lån, som skulle intressera Liverpool är kanske inte alldeles glasklart.

ANNONS

Wilfried Zaha. Spelaren själv verkar fortsatt helt inställd på att vilja lämna Crystal Palace den här sommaren. Däremot har väl hans möjligheter begränsats av att Arsenal har investerat fast sig i Nicolas Pepe istället. Everton är fortsatt heta på honom, men hittills har Crystal Palace neggat deras olika bud. För Everton vore detta en kanonvärvning, men har de pengarna att få loss honom?

Abdoulaye Doucoure. Watfords mittfältsmotor hade en strålande fjolårssäsong, en stor anledning bakom Watfords succé. Detta har självfallet väckt intresset hos flera andra klubbar, inte minst Everton som lagt ett bud strax under £40m för spelaren. Oklart om Everton verkligen behöver en sådan spelartyp, dessutom verkar Watford ointresserade av att sälja, kanske inte minst till Everton och Marco Silva.

Liverpool. Inte för att Liverpool nödvändigtvis har ett skriande behov av att värva, men att enbart köpa in två talanger och Adrián som andremålvakt känns ändå rätt fattigt, och när Liverpool dessutom envisas med att låna ut flera av sina främsta unga talanger som hade kunnat ge en hårt arbetad spelartrupp nödvändig bredd och fräschör, samtidigt som infödingarna är oroliga, så sitter man och väntar på något mer.

ANNONS

Giovani Lo Celso. Argentinsk playmaker som lämnade PSG för att göra succé i Real Betis förra säsongen. Detta har placerat honom på flera större klubbars radar, inte minst Tottenhams radar. Klubbarna verkar ha svårt att komma överens om priset, och det känns kanske som att Tottenhams fortsatta mittfältsbusiness till stor del kan bero på vad som händer och inte händer med Christian Eriksen; men de har många krokar ute.

:::

PREMIER LEAGUE 2019-20 PREVIEW

Tabell

:::

TRANSFERKOLLEN

Goncalo Cardoso, från Boavista till West Ham. Det börjar märkas att West Ham har blivit med sportchef för de har gjort några sådana här värvningar redan. Som 18-åring slog sig Cardoso in i Boavistas a-lag förra säsongen och har väldigt mycket potential för utveckling i sig. Premier League är inte alltid den mest tillåtande miljön för utveckling på så vis, men Cardoso värvas inte heller med omedelbara förväntningar på sig. Det är sådana här värvningar som West Ham ska försöka göra. Väl godkänd – (+++)

Harry Wilson, från Liverpool till Bournemouth (lån). Onekligen en bra move för spelaren som gissningsvis kommer kunna få betydligt mycket mer regelbunden speltid i Bournemouth än i Liverpool. Strålande värvning även för Bournemouth som i Wilson får en spelare som förra säsongen visade sig kapabel att dominera i Football League för Derby County, och som definitivt måste anses redo att klivet upp till den här nivån. Men ett lån som kan visa sig dyrbart för Liverpool på kort sikt. Med beröm godkänd – (++++)

ANNONS
Publicerad 2019-08-07 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto