POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Hörnan (#1): Man Utds vinst lovar mer än den håller

PL

Manager: Graham Potter. Inte vem som helst gör sin debut som manager i Premier League med att vinna med 3-0 på bortaplan, än mindre om man samtidigt råkar vara manager för Brighton. Lysande start i Premier League för Potter vars Brighton inte bara vann matchen utan visade upp ett på flera sätt övertygande spel.

TRE TAKEAWAYS:

Chelsea. Elakt kanske att göra för stor sak av Chelsea, särskilt som en annan dag hade matchen kunnat sluta på ett annat sätt, och resultatet förmodligen får det att se värre ut än vad det var. Men om ligapremiären ändå visade något för Chelsea så är det att där finns ett mycket fint grundspel, men att farhågorna kring att Chelsea kommer vara för tunna både framåt och bakåt är i högsta grad motiverade. Chelsea kommer nästan bokstavligt behöva växa in i den här säsongen.

VAR. Första omgången i engelsk ligafotboll med VAR har genomförts. Generellt sett så störde det inte betydligt mycket mer än vad det faktiskt störde. Det finns en tendens att fästa för stor vikt vid de händelser som faktiskt inträffar, och missa allt som flyter, och för de händelser som sker att inte ha förstått regelverket, eller skillnaden mellan vad som är VAR och vad som bara är reglerna i sig. VAR får i hög utsträckning skulden för att kommentatorer med flera helt enkelt inte är inlästa på regelverket.

Nykomlingarna. Man fick kanske inte det bästa första intrycket sedan Norwich släppt in fyra mål på sin första halvlek mot Liverpool, och sett mer än lovligt virriga ut i sitt eget försvarsspel. Men under lördagen visade både Aston Villa och Sheffield United att de är gjorda av betydligt tuffare material än så och kommer kunna ställa till rätt rejält med problem i Premier League. Tyvärr visade Norwich bara varför man kan tro att de kommer få det svårt att hålla sig kvar i Premier League.

KANON

Man City. Svårt att käfta med den här inledningen. West Ham var förvisso inte särskilt bra, och verkar ha ännu svårare än de flesta med Man City, men att vinna med 5-0 på bortaplan i ligapremiären, bara någon dag efter att Liverpool gjort 4-1 på Norwich, visar att Man City onekligen kommer bli väldigt svåra att peta ned från tronen också den här säsongen.

CLIFF BARNES

Watford. Att förlora är aldrig bra, att förlora på hemmaplan är ännu sämre, att förlora på hemmaplan i ligapremiären är värre än så, och att förlora med 0-3 på hemmaplan i ligapremiären är riktigt illa. Och så är det dessutom mot Brighton! Inte mycket gick rätt för Watford i deras första match, och Abdoulaye Doucoures inledande självmål var väl bara ett exempel på detta.

OMGÅNGENS MATCH:

Tottenham 3-1 Aston Villa. Riktigt fin match som fick en särskild form av spänning i och med att Aston Villa gjorde matchens första mål, och Tottenham blev den enda av topplagen att hamna i underläge på det här sättet. Tottenham pressade på, Aston Villa försvarade sig däremot väldigt väl och visade att de absolut inte kommer bli ofarliga den här säsongen. Tanguy Ndombele förlöste de värsta nervknutarna för Tottenham med ett fint mål utifrån innan Harry Kane vann matchen åt Tottenham.

OMGÅNGENS MÅL:

Tanguy Ndombele, 1-1 vs Aston Villa. Bestämt mål från utanför straffområdet, Ndombele gick minst lika mycket på placering som på kraft i sitt skott, och visade därmed beundransvärd kyla i ett stekhett läge både för Tottenham, som jagade en kvittering, och för sig själv som gör sin debutmatch både för Tottenham och framför de egna supportrarna. Perfekt debut för Ndombele i Tottenhamtröjan.

SVENSKKOLLEN:

Victor Nilsson Lindelöf – (++). Spelade från start tillsammans med Harry Maguire och det rimliga är väl att dessa utgör Man Utds mittbackspar. Stabil insats, inget direkt märkvärdigt.

Ken Sema, Watford – (-). På bänken, ej inbytt.

Emil Krafth, Newcastle – (-). På bänken, ej inbytt.

BTW

Över tolv år sedan som så här många engelska spelare, med en så låg snittålder, startade för Englands sex bästa klubbar.

Är det någon som vet vad Graeme Souness egentligen tycker om Paul Pogba?!

Rätt låga odds på att José Mourinho i Sky-studion fick äta upp ett tidigare uttalande om att Chelsea inte behövde värva någon mittback, de har ju Kurt Zouma.

Ingen kanoncoachning av Steve Bruce i förlusten mot Arsenal precis.

Nu är vi igång!

Publicerad 2019-08-11 kl 19:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå