Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan (#6): Skrattar bäst som skrattar sist i Premier League?

Peter Hyllman

PL

Manager: Eddie Howe. Levererar Bournemouths första bortaseger mot Southampton på många år, och det var väl aldrig något riktigt snack om saken. Den kanske fundamentala skillnaden var att Bournemouth visste hur de skulle spela och kände sig helt trygga med den saken, en trygghet som Howe naturligtvis har jobbat in i laget.

TRE TAKEAWAYS:

Wolves. Vissa mål är mer värda än andra mål. Wolves är inne i en riktigt tung svacka och matchen mot Crystal Palace såg ut att bli rätt typisk för lag som befinner sig i just en svacka. Wolves dominerade matchen men så gör Crystal Palace mål på sin första riktiga chans. När dessutom Roman Saiss drog på sig rött kort såg det mörkt ut. Men långt in på tilläggstiden kvitterar Wolves. Kvitteringen gav dem en poäng men kan även visa sig vara målet som lyfter dem ut ur svackan.

Annons

Rebound. En sak jag verkligen gillar med Man City och med Pep Guardiola är förmågan att hämta sig efter bakslag. Vi såg det flera gånger förra säsongen och vi fick se det även nu efter torsken mot Norwich. Man kan verkligen ana att några rätt hårda ord hade sagts till Man Citys spelare, både av Guardiola och dem själva, och det var onekligen något som var till Watfords mycket tydliga nackdel. När Man City spelar riktigt bra, och Watford spelar riktigt dåligt, så är inte 8-0 ett märkligt resultat längre.

Sheffield United. Vilken omgång för Sheffield United som dänger till Everton på Goodison Park med 2-0 utan att egentligen spela särskilt bra, kanske en liten kompensation för tidigare matcher då Sheffield United spelat bra utan att ha fått med sig något. Nu är det så klart bara att invänta Danny Mills eller något annat stjärnskott som pratar om hur Sheffield United parkerade bussen och vann matchen med hjälp av fasta situationer och Route One-fotboll.

Annons

J.R.

Liverpool. Skrattar bäst som skrattar sist brukar det ju heta, och onekligen är det en omgång som Liverpool måste vara väldigt nöjda med. Helt lätt kan det ju inte ha varit att gå in till en bortamatch mot en motståndare som Chelsea och ha i bakhuvudet att Man City precis demolerat en motståndare med 8-0 med bud på cirka det dubbla. Starkt att prestera under de omständigheterna, och omgången slutar med Man City inte särskilt mycket närmare Liverpool än vad de var inför omgången.

CLIFF BARNES

Watford. Man Utd, Everton, Tottenham, det är inte precis så att det saknas kandidater till Cliff Barnes den här omgången. Men förlorar man med 0-8 så finns det så klart inget annat val. Ligger man under med 0-5 efter 15 minuter av matchen så finns det inget annat val. Okej för att Man City är väldigt bra, okej för att Man City kanske är något av Watfords stora spöken, men det är så klart inte okej. Man kan undra om det på något sätt var spelarnas protest över ett eventuellt missnöje med managerbytet.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Leicester 2-1 Tottenham. Händelserik och intensiv fotbollsmatch, rätt precis så som man hade förväntat sig, eller åtminstone hoppats på, av en match mellan ett lag som befinner sig i topp sex och ett annat lag som vill slå sig in i topp sex. Tre mål, mängder av målchanser, fint spel, VAR-kontroverser och så naturligtvis en vändning och en dramatisk avslutning, snygga mål och märkliga mål. En match som onekligen hade det mesta av det mesta.

OMGÅNGENS MÅL:

Harry Kane, 1-0 vs Leicester. Kan inte riktigt bestämma mig för om detta blir omgångens mål för att det var snyggast, skickligast eller sjukast. Kanske är det lite av varje. Det är så klart rätt osannolikt att Kane skulle lyckas göra om samma mål, men man måste beundra den skicklighet och sinnesnärvaro som ändå krävs för att göra det mål han faktiskt gör. Frågan är om han hade gjort det ifall han inte kritiserats för att falla lätt på sistone.

Annons

SVENSKKOLLEN:

Victor Nilsson Lindelöf, Man Utd – (++). Absolut ingen var bra i Man Utd den här kvällen, inte heller Lindelöf, som däremot inte heller var sämst.

Emil Krafth, Newcastle – (-). Bänkad.

SÄCKARACET:

Marco Silva, Everton. Måste nog sägas leda säckaracket fortfarande, efter 0-2 hemma mot Sheffield United, även om han börjar få tajt sällskap av både Unai Emery och kanske framför allt Ole-Gunnar Solskjaer. Men för att upprepa något jag redan sagt, framför allt Evertons totala brist på kompetens i försvarsspelet är särskilt oroväckande då det är något som Marco Silva ska vara bra på.

BTW

Tottenham har tagit detta med att tappa 2-0-ledningar till nya höjder. Från att ha tappat till 2-2 har de nu börjat förlora med 1-2.

Var tvärsäker på att Man Utds vinstrekord (9-0) mot Ipswich Town skulle ryka.

Annons

Måste ha varit väldigt uttröttande 71 minuter som Mesut Özil gjorde mot Watford förra helgen som tvingat honom till ”vila” i två raka matcher.

Stark vändning av Arsenal. Oroväckande att behöva vända till att börja med.

Publicerad 2019-09-22 19:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto