POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

EFL-hörnan (#10): Tunga segrar för Leeds och Swansea

Blackburn Rovers 1-1 Nottingham Forest; Hull City 1-0 Sheffield Wednesday; Leeds 1-0 West Brom; Middlesbrough 1-1 Preston North End; Wigan Athletic 1-0 Birmingham; Reading 1-4 Fulham; Stoke 0-1 Huddersfield; Barnsley 2-2 Derby County; Brentford 1-1 Bristol City; Cardiff 3-0 QPR, Charlton 1-2 Swansea; samt Luton Town 1-1 Millwall.

https://www.bbc.com/sport/football/championship/table

KANON

Leeds. Leeds satte punkt för en liten tyngre period formmässigt där de både förlorat och tappat poäng i onödan. De gjorde det genom att vinna hemma mot West Brom, som ledde ligan och var obesegrade i ligaspelet inför omgången. Inte nu längre, sedan Alioski gett Leeds ledningen och matchens enda mål strax innan halvtid. Stark seger för Leeds som möjligen fortfarande har skäl att oroa sig över att de gör för få mål, och kanske framför allt oförmågan att avgöra och stänga matcher.

KALKON

Stoke. Efter matchen gav Nathan Jones vad alla uppfattade som ett slags farvältal till pressen. Vilket väl säger rätt precis vad 0-1-förlusten i den absoluta jumbomatchen mellan de två sentida Premier League-lagen, båda inför matchen på noll segrar den här säsongen. Matchen var ett typexempel på nästan allting som har gått fel med Stoke de senaste åren, i planens båda riktningar. Nedflyttning som var otänkbart inför säsongen, och hittills bara varit ett långsökt hot, börjar nu bli ett mer och mer realistiskt hot.

OMGÅNGENS MATCH:

Charlton 1-2 Swansea. En av omgångens matcher i toppen av tabellen, vid sidan av Leeds mot West Brom och, i botten av tabellen, Stoke mot Huddersfield. En match som motsvarade dessa i dramatik men som nog överträffade dem i underhållning. Charlton tog en tidig ledning genom Jonathan Leko, innan Swansea kvitterade i första halvlek och sedan avgjorde i andra halvlek. Viktig egenskap att kunna fungera som ett lag även om man råkar ut för ett tidigt underläge.

OMGÅNGENS:

Spelare: Joe Lolley, Nottingham Forest. Presterade en riktigt snygg kvittering för Nottingham Forest nästan omedelbart efter att Blackburn Rovers tagit ledningen, och Lolley fortsätter övertyga den här säsongen för Nottingham Forest.

Manager: Steve Cooper, Swansea. Visst har väl Swansea en rätt namnstark spelartrupp när man tittar på den rakt upp och ned, men i sådan oreda var klubben och så splittrad verkade spelartruppen vara, att absolut ingen gav Swansea någon större chans inför säsongen. Men Cooper, ett i sig minst sagt anonymt namn på förhand, har verkligen gjort ett stort jobb så här under de första tio omgångarna. Så pass lång tid att vi inte längre kan se det som ren tillfällighet.

BTW

Karma. Derby County, som kvitterade sent mot Leeds nyligen, råkade ikväll ut för exakt samma sak själva borta mot Barnsley, kvitterat efter fem minuters tillägg.

Luton. Nykomlingar visst, men Luton Town har haft svårt att få med sig alla tre poäng även från matcher i vilka de är det spelmässigt bättre laget. Oroväckande.

Bowyer. Trots förlusten ikväll, extra plus till Lee Bowyer som under svåra omständigheter gör ett strålande jobb med Charlton.

SÄCKARACET:

Nathan Jones. Alla verkar nu ta för givet att Nathan Jones kommer få sparken, men anmärkningsvärt nog har det faktiskt ännu inte hänt. De lägsta oddsen på ersättare är för närvarande Tony Pulis och Chris Hughton.

SVENSKKOLLEN:

Pontus Jansson, Brentford (++). Stabil insats som vanligt för Brentford utan att därför svara för något spektakulärt.

Nicklas Eliasson, Bristol City (+++). Inbytt efter halvtid. Eliasson gör ett bra inhopp, livlig och kreativ.

Publicerad 2019-10-02 kl 22:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå