POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Hörnan (#8): Små marginaler ger Liverpool större marginal i titelstriden

PL

Manager: Nuno Espirito Santo, Wolves. Tänkte nog först köra Dean Smith i Aston Villa här men ångrar mig och väljer Santo istället, även om det kan synas lite klyschigt att välja en manager bara för att han råkat ta en seger mot en av storklubbarna. Men Santo gjorde några rätt smarta och modiga taktiska beslut inför den här matchen, inte minst att sätta Adama Traoré som en slags höger ytterback, något som onekligen gav önskad effekt.

TRE TAKEAWAYS:

Solskjaer. Absolut, organisationen och ledarskapet i Man Utd är pinsamt otillräckligt för en klubb med Man Utds förutsättningar. Visst, spelartruppen är tunn och beklämmande svag för en klubb med Man Utds resurser. Men existensen av andra faktorer att skylla på kan knappast dölja den allt tydligare slutsatsen att Ole-Gunnar Solskjaer inte är rätt manager på rätt plats vid rätt tidpunkt, att han helt och hållet håller på att misslyckas med att göra såväl laget bättre som spelarna bättre, som istället bara ser ut att bli allt sämre. Enda sättet att göra ett misstag värre är att hålla fast vid det bara för att det är ”vårt” misstag.

Saints. Tung förlust för Southampton hemma mot Chelsea. Stor förlust mot ett Chelsea som inte ens kändes särskilt bra. Oroväckande för Ralph Hasenhüttl är att Southampton som länge kämpat med svårigheter att göra mål nu också verkar börja kämpa med sitt eget försvarsspel. Då håller det inte att som Hasenhüttl gör nu enbart börja skylla på att spelarna inte försvarar sig bra. Det fanns positiva tendenser när Hasenhüttl väl tog över Southampton, men dessa tendenser har nu försvunnit.

Bruce. Rejält ifrågasatt, stundtals till och med häcklad inför helgen. Det är väl oklart om vinsten mot Man Utd faktiskt hjälper honom på något sätt, även om han nog helt säkert sitter säkert på jobbet över landslagsuppehållet, Mike Ashleys handgångne man som han väl ändå är, men det känns inte som om det är en seger som kommer tillskrivas honom mer än spelarna eller Man Utds relativa oduglighet. Nu var det förvisso tre riktigt viktiga poäng för Newcastle, men för varje poäng Newcastle tar verkar attityden ändå vara att undra hur mycket bättre det hade kunnat vara.

J.R.

Brighton. Tottenham är uppenbart ett lag helt ur balans, oavsett om man tillskriver det deras form under den senaste tiden, eller Hugo Lloris otäcka skada tidigt i matchen, eller både och. Vi ska för den sakens skull inte ta ifrån Brighton vad som är en riktigt bra seger för dem. Att vinna mot Tottenham är starkt nog bara det, att vinna övertygande och vinna stort är naturligtvis ännu starkare, särskilt som Brighton själva hade att brottas med en rejält besvärlig skadesituation.

CLIFF BARNES

Norwich. Matchen mellan Norwich och Aston Villa på Carrow Road kändes redan på förhand rätt avgörande. Det är två lag som har haft relativt tunga inledningar på säsongen, om än med några ljuspunkter, och detta var en match där båda kunde ha möjligheten att på samma gång lyfta sig själva upp ur träsket och samtidigt trycka ned det andra laget i det. Inte minst för Aston Villa kändes det som en match som hade varit väldigt tung att förlora. Alltså var det en synnerligen dåligt vald match av Norwich att totalt kapitulera i.

OMGÅNGENS MATCH:

Norwich 1-5 Aston Villa. Oklart om det här egentligen var en särskilt bra match, men det var knappast en omgång som direkt övertygade med många bra matcher, däremot var det en match som var uppseendeväckande på flera sätt och vis. Norwich inledde bäst och till synes mest målmedvetet men så fort Aston Villa gjorde sitt första mål, Wesley Moraes fortsätter visa att han var ett smart köp, så var det som om dammluckorna öppnade för Aston Villa. Utan att vara en match full av skönspel är det ändå den match den här omgången som lämnar störst avtryck.

OMGÅNGENS MÅL:

Douglas Luiz, 5-0 vs Norwich. Många fina mål av Aston Villa den här matchen av det där slaget som lätt händer när ett lag har medvind samtidigt som motståndarna har halvt eller helt givit upp. Snyggast av dem alla var däremot det sista målet, där Douglas Luiz böjer upp bollen i bortre krysset från långt håll. Ett mål som om det hade haft en mer avgörande betydelse hade kunnat bli klassiskt.

BTW

Någon måste väl någonstans ha börjat komma på att kalla Wesley för Wesley Snipes.

Alltmer övertygad om att Man Citys intresse av Fred var en bluff eftersom de visste att Man Utds värvningsstrategi inte var mer avancerad än att se vilka spelare som Man City var intresserade av och nyp dem!

Visst var det bara när Tottenham oväntat förlorade fotbollsmatcher de borde vinna som vi kallar det för att ”bottla”, eller hur?!

Åtta poängs marginal i tabelltoppen. Hur kommer Liverpool tappa det?

Publicerad 2019-10-06 kl 19:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå