Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan (#10): Liverpool visade musklerna på Anfield!

Peter Hyllman

PL

Manager: Brendan Rodgers, Leicester. Övertygar alltmer som Leicesters manager. Att vinna med 9-0 är naturligtvis alltid lite speciellt, även om det sker mot tio man för större delen av matchen. Men det visar på ett välmående och starkt fotbollslag, och framför allt får man beundra hungern att fortsätta trumma på också i andra halvlek.

TRE TAKEAWAYS:

Playing politics. Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette och Nicolas Pepe alla tre från start idag. Även Kieran Tierney från start. Givet den senaste tidens diskussioner gick det att undra om inte Unai Emery valde att spela lite politik och försöka blidka mobben lite med bröd och skådespel, alla stora kanoner på en och samma gång. Hemma mot Crystal Palace kunde det så klart ses som en risk väl värd att ta. Vilket det väl kanske också var, oavsett utfallet.

Annons

Relegation six-pointer. I kvällens sexpoängare i nedflyttningsstriden lyckades Man Utd vinna på bortaplan mot Norwich med 3-0. En imponerande seger på sitt sätt. Märks att Man Utd är ett annat fotbollslag med två anfallare framåt, nu när Anthony Martial är tillbaka från skada. Inte något som kommer propellera upp Man Utd i tabelltoppen men i alla fall något som gör att det i alla fall inte kommer bli någon nedflyttningsstrid eller nedre halva för Man Utd den här säsongen. Vilket sjukt nog låter som ett positivt omdöme.

Chelsea. Fortsätter övertyga och vann precis sin sjunde match på raken. Nu kan man inte säga att Chelsea riktigt har vunnit mot någon av de absoluta topplagen under den här sviten men lik förbannat ska matcherna ändå vinnas. Vilket vi ser på flera andra lag att det är inte alltid så lätt alla gånger. Mot Burnley hade Chelsea rejäl medgång, men det är också vad bra lag har, och inte minst vad bra lag som är harmoniska på och utanför planen brukar ha. Frank Lampard har ingen liten del i detta.

Annons

J.R.

Liverpool. Starkt att vinna den här matchen mot Tottenham. En match som inleddes med en riktig kalldusch efter att Harry Kane gjort mål redan i den första minuten, och därefter fortsatte med några jätteräddningar av Paulo Gazzaniga i Tottenhams mål. Med tanke på poängtappet förra omgången så vore det lätt i det läget att Liverpool började tänka jobbiga tankar. Istället så vände de matchen i andra halvlek och vann på ett sätt som till sist kändes övertygande.

CLIFF BARNES

Southampton. Kommentarer förhoppningsvis överflödiga.

OMGÅNGENS MATCH:

Brighton 3-2 Everton. Vetetusan om jag inte borde välja matchen på Anfield här men jag fastnar ändå av lite stereotypa skäl för matchen mellan Brighton och Everton som svängde värre än en salongsberusad humla en yster vårdag. Brighton tar ledningen innan Everton vänder matchen och börjar hoppas på säsongens första bortavinst. Innan Brighton vänder tillbaka matchen och sätter Marco Silva under en faslig press. Lägg till en hel del kontroverser kring domslut, sena självmål och matchen hade det mesta.

Annons

BTW

Jäkla tur för Crystal Palace att Arsenal inte spelade med ”bästa laget” ikväll.

Trist förlust för Tottenham på Anfield, som kommer sätta ännu mer press på laget, men den här matchen var nog betydligt mer att Liverpool var väldigt bra än som förut, att Tottenham var dåliga.

Märkligt tyst i England om hur korkat det var av Brighton att anställa Graham Potter för närvarande. Eller kanske, för att vara rättvis, om hur korkat det var att sparka Chris Hughton.

Gillar att det plötsligt blev ett ”snilledrag” av Frank Lampard att ha ”väntat” med Christian Pulisic bara för att han gjorde hattrick i den här matchen.

Är Paul Pogba faktiskt skadad längre?

Publicerad 2019-10-27 19:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto