Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#18): Fyra lag ser ut att göra upp i toppen

Peter Hyllman

Cardiff 1-0 Stoke; Fulham 3-0 Derby County; Huddersfield 1-1 Swansea; Luton Town 2-1 Charlton; Millwall 2-2 Wigan; Reading 0-1 Leeds; Blackburn Rovers 1-0 Brentford; Hull City 4-0 Preston North End; Middlesbrough 1-0 Barnsley; QPR 0-4 Nottingham Forest; Sheffield Wednesday 1-1 Birmingham; West Brom 4-1 Bristol City.

https://www.bbc.com/sport/football/championship/table

KANON

Fulham. Riktigt stark vinst på hemmaplan för Fulham som i och med vinsten svingar sig upp som ett av lagen i den absoluta toppstriden. Viktigt för Fulham som naturligtvis vill ta sig tillbaka till Premier League, och viktigt för Scott Parker som åtminstone är ett exempel på en intern anställning i Football League som faktiskt ser ut att motsvara inte bara förväntningarna på sig utan också förhoppningarna.

KALKON

QPR. Brutalt fall de senaste omgångarna för QPR som var uppe och nosade på playoff-platserna för inte så länge sedan. 0-4 i baken mot Nottingham Forest svider naturligtvis, men desto mer oroväckande är lagets bristande disciplin och olyckliga benägenhet att dra på sig röda kort. Så även i den här matchen. Playoff var kanske ett långskott för QPR men de ska inte behöva förlora stort på hemmaplan på det här sättet.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Millwall 2-2 Wigan. Målen bara ramlade in i en match som hade det allra mesta och där det hände saker mest hela tiden. Två gånger tar Wigan ledningen, två gånger kvitterar Millwall. Wigan har fortsatt enorma besvär att vinna på bortaplan, och det håller onekligen i sig.

OMGÅNGENS:

Spelare: Ben White, Leeds. Var oroligt i Leeds i somras när Pontus Jansson såldes men White visar att oron var obefogad. Lysande mittbacksinsats för Leeds. Desto viktigare att försvaret fungerar så bra för Leeds när de har så förtvivlat svårt att göra mål och stänga matcher.

Manager: Sabri Lamouchi, Nottingham Forest. Imponerande att åka till Loftus Road och bara städa av QPR. Genom vinsten ser Nottingham Forest till att haka på den absoluta toppen i ligan, och en vinst i hängmatchen mot Reading vore mycket värd.

Annons

BTW

Big Four. Börjar inte möjligen en toppklunga utkristallisera sig nu?! Det ser ut att handla om West Brom, Leeds, Nottingham Forest och Fulham om de två automatiska uppflyttningsplatserna. Minst sagt välbekanta namn.

Nketiah. Arsenals Eddie Nketiah inte ens på Leeds bänk när de spelade borta mot Reading. Visar nog att Marcelo Bielsa har valt att satsa på de spelare han har och att Nketiah förmodligen lämnar Leeds i januari.

Cocu. Ju fler Cocus desto sämre soppa. Philip Cocu får inte alls Derby County att lyfta, och storförlusten borta mot Fulham känns rätt tung. Derby County brukar inte precis vara blyga med att sparka sina managers, och kanske börjar det bli dags att ge Cocu den rosa lappen.

Publicerad 2019-11-27 22:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto