Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#23): West Brom och Leeds har tagit sig halvvägs till framtiden

Peter Hyllman

Middlesbrough 2-1 Stoke; Cardiff 0-0 Preston North End; Fulham 2-1 Leeds; Huddersfield 2-1 Nottingham Forest; Hull City 3-0 Birmingham; Luton Town 0-1 Swansea; Millwall 1-2 Barnsley; QPR 2-2 Charlton; Reading 3-0 Derby County; West Brom 1-1 Brentford; samt (på söndag) Sheffield Wednesday vs Bristol City; och (på måndag) Blackburn Rovers vs Wigan.

https://www.bbc.com/sport/football/championship/table

KANON

Fulham. Har sladdat i tabellen de senaste omgångarna efter några förluster och det hade nog börjat funderas på om Fulham var på väg att tappa greppet i toppen. Ett bättre sätt att repudiera sådana tankar fanns väl knappast än att hemma på Craven Cottage vinna mot Leeds, ett av de absoluta topplagen. Fulham tog ett kliv uppåt i tabellen, har vänt motvind till medvind igen och hänger definitivt på i jakten på uppflyttning.

KALKON

Derby County. Jag vet inte hur länge till Philip Cocu egentligen får fortsätta. Derby County har nu inte vunnit en match sedan istiden, de har placerat sig stabilt på tabellens nedre halva, närmare nedflyttningsstrecket än playoff-strecket, och idag fick de rejält med smisk av Reading på bortaplan, en match de rimligtvis borde sikta på att vinna, men som de aldrig var ens nära att vinna.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Middlesbrough 2-1 Stoke. Den första halvleken hade det knappast gjorts några filmer om, så mycket kan vi säga. Men den andra halvleken blev något helt annat. Stoke tog ledningen på Riverside men en tämligen snabb kvittering av Middlesbrough piskade upp stämningen rejält på arenan och Middlesbrough jagade därefter vinstmålet. Som kom när nyss inbytte Lewis Wing skickade in ett långskott i bortre burgaveln med 20 minuter kvar.

OMGÅNGENS:

Spelare: Kamil Grosicki, Hull City. Hade en riktigt bra match när Hull City besegrade Birmingham med 3-0 på hemmaplan. Grosicki var Hull Citys kreativa kraft som låg bakom det mesta av Hulls offensiva spel, med ett mål och en målgivande passning som konkret facit.

Manager: Thomas Frank, Brentford. Efter matchen menade Slaven Bilic att Brentford var det bästa laget som kommit till The Hawthorns den här säsongen. Franks taktik och spelidé satte West Brom under hård press. Det gav Brentford ledningen och till sist en poäng i vad som förmodligen var säsongens svåraste match på pappret.

Annons

BTW

December. Nottingham Forests klassiska decemberförbannelse håller i sig, trots nya ägare och ny manager. Ett lag som innan december såg ut att bara kunna vinna ser under december ut som ett lag som bara kan förlora. Märkligt.

Barnsley. Andra raka segern för Barnsley i den erkänt tuffa bortamatchen mot Millwall, och plötsligt har Barnsley lämnat över jumboplatsen och börjar ha åtminstone häng på möjligheten att hålla sig kvar.

Leeds. Inget överdrivet märkligt med att ta en torsk borta mot Fulham men i kombination med förra omgångens tremålstapp så blir det lite oroväckande. Men med halva säsongen avklarad har Leeds ändå ett försprång om minst åtta poäng.

Publicerad 2019-12-21 21:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto