Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#26): Middlesbrough fortsätter övertyga!

Peter Hyllman

Millwall 3-1 Luton Town; Birmingham 2-3 Wigan; Bristol City 0-4 Brentford; Fulham 1-2 Reading; Huddersfield 2-5 Stoke; Nottingham Forest 3-2 Blackburn Rovers; Preston North End 0-2 Middlesbrough; QPR 6-1 Cardiff; West Brom 1-1 Leeds; Derby County 2-1 Barnsley; Swansea 1-0 Charlton.

https://www.bbc.com/sport/football/championship/table

KANON

Brentford. En liten kanon måste nog ges till Middlesbrough igen, men den stora kanonen den här omgången var ändå Brentford som hade att hantera en på förhand tuff bortamatch mot Bristol City, en av toppkonkurrenterna. Det blev mer eller mindre slakt, om än behjälpt av en utvisning på en Bristol City-spelare efter en knapp kvart, men då hade Brentford redan gjort ett mål med bud på fler. Med segern skuttar Brentford plötsligt upp på tredje plats, åtminstone för stunden.

KALKON

Cardiff. Neil Harris gick minst sagt hårt åt sina spelare efter den minst sagt förnedrande storförlusten mot QPR. Med all rätt, för långa stunder kändes det inte ens som om spelarna ens försökte. Vilket så klart gör att man undrar om de möjligen hade något fuffens för sig på nyårsafton. Pinsam och allt annat än professionell insats av ett lag som så sent som förra säsongen befann sig i Premier League.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Huddersfield 2-5 Stoke. Jisses vad Stoke har fått för sig att börja göra riktiga vilda västern-matcher på sistone. Matcher som svänger än hit, än dit, men inte längre ända ned i diket för Stoke. Stoke tar ledningen, tappar ledningen, hamnar i underläge, innan de gör fyra mål på rad under en febril andra halvlek borta mot Huddersfield. Stoke har börjat jobba sig upp ur nedflyttningsträsket.

OMGÅNGENS:

Spelare: Rudy Gestede, Middlesbrough. Kommer ni ihåg den här spelaren, nästan kultförklarad nickspecialist i Aston Villa och därefter Middlesbrough. Nu har han börjat hitta formen igen, i ett plötsligt mycket välspelande Middlesbrough. Magnifik borta mot Preston North End, svår match på pappret.

Manager: Sabri Lamouchi, Nottingham Forest. Decemberförbannelsen vilade tung på Nottingham Forest som tappade mark i tabellen. Men Lamouchi och Nottingham Forest repade mod och har nu vunnit tre matcher i rad, och med en match i handen är de laget som har mest hugg på Leeds och West Brom ovanför. Imponerande genomförd match mot tufft och segt motstånd i Blackburn Rovers.

Annons

BTW

Mrabti. Målade igen för Birmingham, även om det inte riktigt hjälpte. Men tiden i frysboxen, eller möjligen vilan, verkar ha gjort honom gott.

Wigan. Har inte vunnit en fotbollsmatch sedan dinosaurierna vandrade på jorden, kan tyckas. Men till sist vann de ändå, borta mot Birmingham.

Rooney. Wayne Rooney gjorde ikväll sin återkomst till engelsk fotboll, som kapten för Derby County mot Barnsley. Hans lön betalas, direkt eller indirekt, av ett spelbolag, och han har precis gjort en reklamkampanj om att spela ansvarsfullt. Nejnej, inget lurigt med det så klart…

Seriefinal. Väldigt underhållande och välspelad match när West Brom och Leeds möttes på The Hawthorns i en match som rättvist slutade oavgjord, men där båda lagen gick balls to wall i jakten på en vinnare. Ligans två bästa lag, och lite märkligt är det väl om de inte spelar i Premier League nästa säsong.

Annons

Luton. Antalet poäng som Luton har gått miste om från ledning måste vara massivt och kommer vara det främsta skälet till att de åker ur EFL Championship den här säsongen.

Publicerad 2020-01-02 22:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto