Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#33): Blackburn Rovers utmanar om playoff!

Peter Hyllman

Hull City 4-4 Swansea; West Brom 2-2 Nottingham Forest; Birmingham 1-1 Brentford; Cardiff 2-2 Wigan; Charlton 0-2 Blackburn Rovers; Derby County 1-1 Huddersfield; Fulham 0-3 Barnsley; Leeds 1-0 Bristol City; Middlesbrough 0-1 Luton Town; Preston North End 0-1 Millwall; QPR 4-2 Stoke; Sheffield Wednesday 0-3 Reading.

https://www.bbc.com/sport/football/championship/table

KANON

Blackburn Rovers. Tuff bortamatch för Blackburn Rovers mot Charlton, men en match de alltså vinner med 2-0. Imponerande i ett tufft läge. I och med vinsten går Blackburn Rovers från tolfte till åttonde plats i tabellen, och befinner sig därmed bara tre poäng från playoff-strecket. Vilket allra minst betyder att Blackburn Rovers har en mycket spännande vår framför sig. Sakta men säkert växer Blackburn Rovers fram som en möjlig outsider i ett kommande playoff.

KALKON

Fulham. Tung förlust och onekligen en sådan här match som Fulham inte riktigt har råd att förlora om deras förhoppningar om Premier League ska leva vidare. Nu har Fulham tappat sex poäng till Barnsley den här säsongen, och om säsongen slutar med att Fulham har missat uppflyttning så kommer nog det vara en stor anledning. Den här gången blev det dessutom 0-3 hemma på Craven Cottage mot ligans bottenlag.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Hull City 4-4 Swansea. Med vissa matcher kan man få den här känslan att man liksom vet hur den kommer att sluta, utfallet kändes nästan ödesbestämt. Det här var en sådan match. Hull City gjorde mål, Swansea kvitterade nästan direkt därefter. Detta hände tre gånger i matchen. Och fastän Swansea själva tog ledningen i slutet av matchen så var det en ofrånkomlig känsla att Hull City skulle kvittera på tilläggstid. Mycket riktigt.

OMGÅNGENS:

Spelare: Matty Cash, Nottingham Forest. Tackade nej till Milan i januari för att fortsätta spela med Nottingham Forest, vilket väl visar vad som hänt med fotbollsvärlden. Gjorde en strålande match borta mot West Brom och hans sena kvitteringsmål måste vara en av helgens stora höjdpunkter.

Manager: Gerhard Struber, Barnsley. Struber har väl onekligen inte haft så mycket att glädjas åt sedan han tog över efter Daniel Stendel mitt under säsongen. Men inte bara var vinsten med 3-0 borta mot Fulham en riktigt tung skalp för honom, det ger Barnsley dessutom en strimma av hopp i nedflyttningsstriden.

Annons

BTW

Nedflyttningstrion. Wigan ledde två gånger borta mot Cardiff, även om de inte vann. Samtidigt vann både Luton Town och Barnsley på pappret mycket tuffa bortamatcher. Helt klart så lever nedflyttningsstriden i högsta grad.

Leeds. Väldigt skön seger för Leeds och Marcelo Bielsa hemma mot Bristol City. Dels mot ett av topplagen. Dels så kom segern samtidigt som lagen som jagar bakom dem samtliga tappade poäng.

Sheffield Wednesday. Wednesday såg verkligen ut att vara på väg att göra en riktig push för uppflyttning för någon månad sedan, men de senaste fem-sex omgångarna har onekligen sett dem falla tillbaka till ett rätt anonymt mittenlag.

Publicerad 2020-02-15 18:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto