Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan (#26): Vinteruppehållet gav oss en stormig omgång

Peter Hyllman

PL

Manager: Sean Dyche, Burnley. Det stormade rätt rejält på sydkusten när Burnley mötte Southampton, och det var helt klart Burnley som var mest bekväma under dessa svåra förhållanden. Med segern går Burnley upp på tabellens övre halva och fortsätter att övertyga, även om det inte längre överraskar.

TRE TAKEAWAYS:

Ajaj, Aston Villa! Redan inför matchen lyfte jag observationen att Aston Villa behövde börja vinna eller åtminstone börja ta poäng i matcherna mot storklubbarna om de ville ge sig själva en bra chans att hålla sig kvar i Premier League. Det började bra men slutade olyckligt, så som också har varit fallet alldeles för ofta för Aston Villa i just dessa matcher den här säsongen. Inte minst försvarsspelet i Aston Villa är oroväckande, allmänt struligt, och när även generellt sett heroiska insatser saboteras av grundläggande misstag så är det en rätt dålig utgångspunkt.

Annons

Everton mot Europa? Det vore väl kanske fel att säga att Everton har sett vansinnigt imponerande ut under Carlo Ancelotti så här långt, men lik förbaskat har de vunnit fem av åtta matcher, förlorat en enda, och alltså tagit några rejäla kliv uppåt i tabellen, upp på den övre halva. En hotande nedflyttningsstrid har förbytts i en genuin chans inte bara på europeiska cupplatser utan även Champions League-platser, även om det senare kanske känns som ett långskott. Åtminstone kan man väl säga att det ligger inte mycket i den där beskrivningen att Everton ligger längre från Liverpool än någonsin tidigare, som var en grej under veckan.

Ligans bästa United. Kan Sheffield United verkligen ta sig till Champions League var en fråga jag ställde mig inför den här omgången och som jag inte svarade helt och hållet nekande på. Samma dag så markerade Sheffield United med eftertryck varför genom att vinna med 2-1 mot Bournemouth och därmed placera sig endast två poäng efter Chelsea på fjärde plats. När jag skrev den bloggen hade jag så klart inte i tanken att UEFA kanske skulle se till så att femman i Premier League skulle komma till Champions League, vilket oavsett om så blir fallet eller ej redan nästa säsong var ett lustigt sammanträffande.

Annons

J.R.

Tottenham. Kommer säkert smågnisslas en del om att det tog ända långt in på tilläggstiden för Tottenham att vinna den här matchen. Det vore i mina ögon att inte se hela bilden. Tottenham gjorde i själva verket en mycket bra match, och endast heroiskt försvars- och målvaktsspel förhindrade dem från att vinna matchen tidigare. Dessutom starkt att vända ett underläge på bortaplan. Vinsten sätter tung press på Chelsea inför deras måndagsmatch.

CLIFF BARNES

Bournemouth. Två vinster i rad mot Brighton och Aston Villa och det momentum detta kanske skapade tog tvärstopp mot Sheffield United. Förlusten innebär att Bournemouth fortfarande ligger farligt nära nedflyttningsstrecket. Mer oroväckande är kanske att flera av Bournemouths spelare, främst Dan Gosling, började läcka energi på domaren istället efter matchen, mer specifikt att han varit spydig och elak med dem. Vilket känns som helt fel sak för ett lag i Bournemouths situation att börja lägga energi på. Den typen av snack är losersnack.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Aston Villa 2-3 Tottenham. Faktiskt en riktigt bra fotbollsmatch, även om det knappast håller EFL Championships kaliber, där de galna matcherna avlöser varandra. Men här var det två lag som framför allt offensivt spelade betydligt bättre än vad vi kanske hade rätt att förvänta oss, inte minst av två lag som båda två fått sina ordinarie huvudanfallare bortplockade på grund av skada. Jack Grealish och Heung-Min Son är två finfina spelare.

BTW

Har stormat kring Man City på mer än ett sätt. Deras match i den här omgången mot West Ham ställdes in och spelas på onsdag.

Vem vet, vill det sig riktigt illa för Man City så kan det bli så att Liverpool var så bra den här säsongen att de vann två ligatitlar!

Den 8 december – den senaste ligamatchen i vilken Wolves faktiskt gjorde första målet i matchen. Sedan dess har de lyckats vinna två matcher från 0-2-underläge.

Annons

Bara åtta matcher inkluderade i denna hörna, spridda över två helger.

Publicerad 2020-02-16 19:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto