Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Att slutföra säsongen är det på alla sätt bästa alternativet

Peter Hyllman

Samtliga Premier League-klubbar kom under gårdagen överens om en sak. Nämligen att deras första och främsta prioritet är att spela klart säsongen. I detta har de fått sällskap av samtliga klubbar i EFL Championship och, vad vi kan förmoda, även varenda klubb i Football League och därunder. Vilket är ett mycket tydligt ställningstagande och tyder på att alla försök att åstadkomma detta kommer att göras.

Jamendåså. Skulle man så klart kunna tycka, tänka och säga i det läget. Det kan väl Premier League-klubbarna komma överens om bäst de vill, det betyder ju inte att de kommer lyckas bättre med den saken imorgon än vad de faktiskt gör idag. De råder liksom inte över situationen helt själva. Men visst, det är åtminstone bra att ambitionen finns där. Även om risken är att det blir ett rätt tomt ställningstagande.

UEFA:s beslut att ställa in sommarens EM ökar hur som helst Premier Leagues och Football Leagues möjligheter att kunna slutföra den här säsongen. Det har helt enkelt köpt Premier League och Football League lite tid. Vad som kanske nu främst talar emot Premier Leagues och Football Leagues möjligheter att lyckas i sin ambition är att den brittiska responsen på krisen har varit allt annat än övertygande.

ANNONS

Premier League-klubbarnas vilja att slutföra säsongen beror på ett flertal olika faktorer, ekonomiska, sportsliga och moraliska. Oavsett vilken av dessa dimensioner man väljer så ligger det i Premier League-klubbarnas intresse att vilja slutföra säsongen. Ekonomiskt för att undvika ett omfattande intäktsbortfall. Sportsligt för att uppnå sina olika ambitioner på det området. Moraliskt för att bevara ligans integritet.

Som vanligt när det ekonomiska intresset är en del av pajen så kommer allehanda ljushuvuden framställa det som att det enbart är det ekonomiska intresset som styr i det här fallet Premier League-klubbarnas agerande. Vad man så klart bör fråga sig är vad de som försöker framställa saken på just det sättet har att vinna på att framställa det på just det sättet. Vad hoppas de uppnå med den saken? Oftast är det uppenbart.

ANNONS

Mindre uppenbart blir det inte när det är tätt åtföljt av påståenden att det allra mest rättvisa vore att bara ställa in och ogiltigförklara säsongen. Varenda småbarn borde så klart inse att det mest rättvisa i alla lägen är att kunna slutföra säsongen, att det löser alla tänkbara problem och gör dem irrelevanta. Huruvida detta alternativ sedan kommer att gå att genomföra är oklart, och en annan fråga, men ännu är det långt ifrån uteslutet.

Alla borde däremot vilja att det genomförs.

:::

UEFA:s beslut att ställa in EM borde ju komma som en fröjd för England inte bara för Premier League och Football League, utan även för det engelska landslaget, som nog hölls som en av förhandsfavoriterna.

Samtidigt var ju Englands läge allt annat än gott inför sommarens EM, med tunga skador på viktiga spelare. Harry Kane och Marcus Rashford var båda tveksamma till EM som ett exempel, och bakom dem såg det så klart betydligt tunnare ut.

ANNONS

Sommarens EM såg ut som en god chans att vinna ett mästerskap för England som var på väg att gå om intet. Nästa sommar borde inte Englands chanser vara mindre, men deras förutsättningar teoretiskt sett betydligt bättre.

Fast vi vet så klart inte nu vilka skador som drabbat dem då.

:::

Kul att Jamie Carragher verkar läsa bloggen.

https://www.telegraph.co.uk/football/2020/03/20/football-seems-inconsequential-now-returns-will-matter-ever/

:::

Slutet på april eller början av maj verkar vara det nya budet på när fotbollen skulle kunna dra igång igen. Vi får se hur det blir med den saken.

Publicerad 2020-03-20 13:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto