POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Playoff preview: Från förväntningar till förhoppningar för Fulham

Fulham har lyckats motsvara förväntningarna på dem inför och under säsongen med en kontrollerad fotboll. Kommer samma kontrollerade fotboll få Fulham att nu infria de förhoppningar som ofrånkomligen följer med detta playoff, eller måste Fulham nu också våga spänna bågen och ta lite större risker?

STATISTIKEN
Placering: 4:a
Poäng: 81p
23W-12D-11L

NORMAL STARTELVA (4-2-3-1): GK: Marek Rodak; DL: Joe Bryan, DC: Tim Ream, DC: Alfie Mawson, DR: Denis Odoi; MC: Harry Arter, MC: Tom Cairney; LW: Ivan Cavaleiro, AM: Josh Onomah, RW: Anthony Knockaert; ST: Aleksandar Mitrovic.

Scott Parker har knappast vunnit många beundrare den här säsongen, vare sig hos de egna supportrarna eller bland de mer neutrala betraktarna. Ändå har Parker lyckats rätt väl med att stabilisera Fulham efter en omskakande nedflyttning från Premier League, som hade kunnat drabba dem hårt, och hållit dem i toppen av tabellen.

Man kan alltså säga att Scott Parker har lyckats motsvara eller kanske även i någon mån överträffa förväntningarna på Fulham den här säsongen. Den större och kanske på sikt mer avgörande frågan är hur Scott Parker nu lyckas motsvara förhoppningarna som nu ofrånkomligen finns på Fulham under detta playoff.

Fulham lyckades rätt bra med sin spelartrupp inför säsongen. De blev av med spelare som om de hade varit kvar hade riskerat bli störande element. De lyckades också behålla flera spelare som är väldigt viktiga för dem, både taktiskt och psykologiskt. På pappret är Fulham ett lag definitivt kapabelt att ta sig upp i Premier League.

Fulham måste också betraktas som en av favoriterna att vinna detta playoff. De har ännu inte den här säsongen förlorat mot vare sig Cardiff eller Swansea. Däremot förlorade de båda matcherna mot Brentford. Ett playoff är självklart en annan sak än vanligt ligaspel, men Fulham borde åtminstone inte behöva känna rädsla för Cardiff på förhand.

Fulham verkar alltså trivas mot motståndare som låter dem behålla kontrollen över matchbilden och matchens tempo. Detta borde vara något som talar till deras fördel i playoff-semifinalen mot Cardiff. Samtidigt gäller det både att Fulham upprätthåller tempot i sin egen fotboll samt försvarar sig väl på fasta situationer.

Formen

Formen är god. Hade inte Fulham inlett svagt direkt efter uppehållet, mot andra topplag som Brentford och Leeds, så hade de kanske redan varit uppflyttade. Men efter de två första förlusterna gick Fulham obesegrade, med fem vinster på sina sista sju matcher. Det är en svit som borde ge Fulham gott mod inför detta playoff.

Styrkor

Fulham har under Scott Parker fortsatt spela den bollinnehavsbaserade fotboll som tog dem till Premier League förra gången. Den fotbollen behärskar de bra och tillåter dem att allt som oftast kontrollera matchbilden och framför allt matchens tempo. Fulham har framför allt den här säsongen förbättrat försvarsspelet, som var lagets stora akilleshäl i Premier League förra säsongen.

Svagheter

Fulhams bollinnehav ger dem en defensiv trygghet, men det har också gjort Fulham för långsamma och omständliga i sitt anfallsspel. Detta gör att de många gånger har svårt att bryta ned låga och välorganiserade försvar, vilket gjort dem alldeles för beroende av vad Aleksandar Mitrovic kan utföra på egen hand. Riskerar stundtals att bli för förutsägbara i sin fotboll.

MVP

Tom Cairney. Mycket frestande att se Mitrovic som Fulhams viktigaste spelare, utan hans mål hade inte Fulham spelat playoff, men minst lika sant är att varenda bättre match som Fulham har gjort den här säsongen så har Cairney spelat bra. Vilket inte är en tillfällighet och heller inte någon fråga om höna eller ägg. När Cairney spelar bra får Fulham det driv och tempo framåt som laget behöver för att vinna mot de bättre lagen.

Manager

Scott Parker. Har uppenbarligen lyckats vinna spelarnas förtroende även om supportrarnas förtroende inte verkar riktigt lika högt. Frustrerar ibland med vad många anser vara för defensiv fotboll, eller åtminstone för långsam fotboll. Allt detta kommer så klart vara förlåtet, i alla fall för stunden, om han tar Fulham tillbaka till Premier League.

Prognos: 25%

27/7 20:45 – Cardiff vs Fulham
30/7 20:45 – Fulham vs Cardiff

Publicerad 2020-07-24 kl 19:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto