POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Premier Leagues fem bästa värvningar 2019-20

Verkligheten har en benägenhet att göra idioter av oss alla. Alltså är det kanske ingen tillfällighet att jag känner mig rätt korkad när jag återvänder till en av mina bloggar innan säsongen började i vilken jag utnämnde Giovani Lo Celso, Adam Webster, Kieran Tierney, Tom Heaton och Tanguy Ndombele till säsongens bästa värvningar på förhand. Där kan man prata om några riktiga knee-slappers!

Riktigt lika illa är det kanske inte som när jag på förhand utsåg Joe Cole till sommarens bästa värvning. Den toppen når jag så klart aldrig igen. Den här gången kan jag i alla fall i efterhand se hur jag tänkte på de flesta av dem, och åtminstone när det gäller Heaton så var jag väl inte helt fel ute. Även om han gick och blev skadad. Även Adam Webster anser jag mig nog rätt nöjd med.

Men vilka värvningar var egentligen bäst då, så här i ljuset av eftertankens kranka blekhet? Nu är ju säsongen avklarad så nu behöver vi inte sitta och låta oss förblindas av missriktade förväntningar och överdrivna föreställningar. Vi kan istället titta på de nya spelare i Premier League som faktiskt presterat mest och bäst, och titta mer på vilka värvningar som varit bäst, snarare än vilka vi tror kommer bli bäst.

Som vanligt gäller den återkommande brasklappen att bästa värvningar inte är samma sak som bästa spelare. En sämre spelare kan vara en bättre värvning, helt och hållet beroende på spelaren har presterat och vilket behov spelaren faktiskt uppfyllde för sin nya klubb. Det ska även sägas att jag inte fäster någon större vikt vid storleken på en eventuell transfersumma, vilket jag kanske gjort om listan gällt säsongens fynd.

Passande nog så öppnar transferfönstret just idag inför kommande säsong. Här är enligt mig Premier Leagues fem bästa värvningar under den precis avslutade säsongen:

(5) Danny Ings, Southampton

Naturligtvis fanns det en anledning varför Liverpool värvade Ings. Men som ibland är fallet hade Ings ända hamnat på Liverpools skräphög. Skador har ställt till det för Ings under många år. Särskilt roligt har det därför vara att se honom få någon kombination av pånyttfödelse och upprättelse i Southampton. Dessutom har det gett Southampton vad de saknat under rätt många år, en pålitlig målskytt. Vad vi så här i efterhand kan beskriva som en riktig feelgood-värvning.

(4) Youri Tielemans, Leicester

Efter att ha sett Tielemans med Anderlecht kändes det på något sätt fel när han värvades av Monaco. Han kändes som given för Premier League. Alltså var det med någon form av lättnad jag noterade att Leicester värvade honom den här säsongen. En värvning som verkligen kändes som om den andades Leicester dessutom. Tielemans har motsvarat även högt ställda förväntningar på honom den här säsongen, en tung anledning bakom Leicesters trots allt mycket starka säsong som helhet.

(3) Leander Dendoncker, Wolves

En annan tidigare Anderlechtspelare som kommit till Premier League och imponerat stort, vilket ju är rätt anmärkningsvärt för dessa så kallade blåbärsspelare som ju tydligen var de som spelade i Europa League för några år sedan, är Dendoncker som kommit in och gett Wolves mittfält en helt annan bredd, tyngd och auktoritet. Dendoncker har gett andra spelare i Wolves större utrymme att briljera tekniskt och kreativt, utan att därför vara någon brunkare själv.

(2) Allan Saint-Maximin, Newcastle

Det har stundtals pratats om succé för Newcastle den här säsongen. Och även om det är en rätt rejäl överdrift så har säsongen ändå gått betydligt bättre än vad många med mig befarade. En rätt stor anledning till det har varit Saint-Maximins bidrag till laget. När Newcastle värvade honom kände jag att han var bara ännu en i en lång rad av offensiva, tekniska och lättviktiga offensiva franska spelare som kom till Newcastle för att spela Allan. Men det har visat sig vara en orättvis bedömning.

(1) Christian Pulisic, Chelsea

Värvades egentligen redan i januari, men blev tillgänglig för Chelsea först från och med den här säsongen, så räknas därför hit. Det är inga små krav att värvas som ersättare till Eden Hazard i Chelsea, men man måste ändå säga att Pulisic har lyckats ungefär så väl som är rimligt att begära av någon spelare, definitivt bättre än vad jag på förhand trodde att han skulle göra. Chelsea har en stjärna i Pulisic, som har kvaliteten att bli fotbollens kanske allra första amerikanske superstjärna.

Bubblare:

Tom Heaton, Aston Villa; Aaron Wan-Bissaka, Man Utd; Adam Webster, Brighton; Kieran Tierney, Arsenal; Jay Rodriguez, Burnley; Neal Maupay, Brighton; Bruno Fernandes, Man Utd (hade så klart varit bättre om den värvats när den var tänkt att värvas, nämligen innan säsongen).

Publicerad 2020-07-27 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto