POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Hur troliga är de trovärdiga övergångarna under detta engelska transferfönster?

Tuffa tider för den som är van vid att definiera året till stor del utifrån fotbollens säsonger, när vi plötsligt befinner oss i september och fortfarande befinner oss några veckor bort från ligapremiären. Den 1 september har jag exempelvis haft som vana att sammanställa alla värvningar till Premier League under sommaren, dagen efter att transferfönstret stängt, och lista de tio bästa värvningarna.

Nu är det inte riktigt så den här gången. Istället är det en dryg månad kvar av det här transferfönstret innan det stänger, och givet att man på sätt och vis kan säga att den förra säsongen hyfsat precis har avslutats, så befinner vi oss i själva verket bara i början av det här transferfönstret. Klubbarna i Premier League har i själva verket bara börjat få upp ångan, fastän det känns som om de har hållit på i evighet.

Om vi ska döma utifrån rykten och rapporter så verkar det kunna bli ett riktigt spännande transferfönster i Premier League. Det är några riktigt intressanta spelarnamn som har ryktats hyfsat trovärdigt till olika klubbar. Och om dessa potentiella värvningar även blir till verklighet så måste man onekligen säga att flertalet klubbar i Premier League har lyckats förstärka sig själva på ett sätt som lovar gott inför kommande säsong.

Klubbar som framför allt Chelsea, Man City och kanske även Leeds har redan kunnat sägas ha gjort ett starkt transferfönster. Andra klubbar som Aston Villa, West Brom, Wolves, West Ham, Leicester, Burnley och Man Utd har egentligen inte hunnit med att komma någonstans i skrivande stund. Detta alltså med endast 2-3 veckor kvar innan ligasäsongen faktiskt börjar.

Hur ser det då egentligen ut med de tunga rykten och rapporter om spelare på väg till klubbar i Premier League, hur nära är de att bli av och hur sannolikt är det att de faktiskt blir av? Här är det naturligtvis på gränsen till omöjligt att göra en verkligt uttömmande lista, men det går åtminstone att sätta samman en hyfsat gedigen lista över rykten som åtminstone känns fullt trovärdiga.

Donny van de Beek till Man Utd. Den dynamiske Ajaxmittfältaren känns som en potentiellt riktigt bra värvning av Man Utd, till ett pris som man åtminstone måste säga känns rimligt. Allting verkar flyta på snabbt och smärtfritt här, vilket är högst ovanligt att säga när Man Utd värvar spelare. – 95%

Rodrigo de Paul till Leeds. Har man värvat en Rodrigo kan man lika gärna värva en till Rodrigo. Väldigt intressant spelare i Udinese som skulle vara en kanonvärvning av Leeds och få deras sommar att gå från bra till fantastiskt bra. Skulle addera minst en dimension till Leeds offensiva mittfält. – 65%

Allan till Everton. Evertons mittfält är ett öppet blödande sår för närvarande så vi måste räkna med att Everton och Carlo Ancelotti kommer försöka värva etablerade spelare för att sy ihop detta sår så snart som möjligt. Napolis ägare bekräftade under måndagen mer eller mindre att Allan var klar för Everton. – 90%

James Rodriguez till Everton. En andra potentiell mittfältsvärvning, av det mer offensiva slaget, och definitivt av det mer spektakulära slaget. Ändå en fullt tänkbar värvning, och en potentiellt väldigt spännande värvning. Rodriguez verkar sakna jämnheten att verkligen etablera sig i de allra största klubbarna, men kan lysa i Everton. – 55%

Gabriel Magalhaes till Arsenal. Talangfull brasiliansk mittback som gjort sig ett namn med Lille de senaste åren. Har befunnit sig på Arsenals radar en längre tid. Ryktades till andra klubbar också även om det kändes mest som ett sätt att få affären över den så kallade mållinjen. Är i praktiken redan klar. – 98%

Wilfried Zaha till Everton. Roy Hodgson såg väl minst sagt lite uppgiven ut efter säsongen angående Zaha. Zaha vill vidare, och det verkar som om Everton är den främsta spekulanten på honom, i ordets båda bemärkelser. Hade onekligen varit en rejäl uppgradering för Everton, men även för Zaha. – 60%

Thiago Alcantara till Liverpool. En central mittfältare av världsklass för £30m som dessutom sagt sig mer än villig att komma till Liverpool. Känns på något sätt som en no-brainer. Ändå vill den liksom inte bli av. Skälet är förmodligen att Liverpool anser sig behöva sälja spelare och frigöra löneutrymme innan de värvar. – 50%

Thomas Partey till Arsenal. Ett namn som har nämnts ligga högt på Arsenals önskelista under längre tid. Något av en drömvärvning för Arsenal, en spelartyp de brutalt har saknat på sitt mittfält. Lite svårt är det kanske att se Partey ge upp Champions League-spel för en flytt till Arsenal, men märkligare saker har hänt. – 30%

Kai Havertz till Chelsea. Det är dyrt att värva offensiva mittfältare eller forwards från Bundesliga. Det får inte bara Man Utd erfara den här sommaren utan även Chelsea, som är på väg att bränna merparten av £100m på Havertz. Men definitivt en talang med potential att verkligen höja lagets nivå. – 98%

Jadon Sancho till Man Utd. En värvning som känns som om den varit klar i månader, fastän den ändå aldrig riktigt har baxats vidare. Allting kommer handla om de båda klubbarnas värdering av spelaren och om de över huvud taget kan komma överens i den frågan. Har kanske Man Utd dragit en linje i sanden till sist? – 50%

Kalidou Koulibaly till Man City. Verkar som om mittbacken och Man City kom överens om de personliga villkoren igår kväll. Vilket å ena sidan inte behöver säga så mycket men som å andra sidan ändå är någon slags indikation. Man City behöver mittbackar, Napoli har förlikat sig med att släppa spelaren, och inga konkurrenter verkar finnas. – 80%

Leo Messi till Man City. Transfersagan som överträffar alla andra transfersagor. Det verkar råda ett gytter av olika uppfattningar om vad som egentligen står i kontraktet mellan Messi och Barcelona och vad detta har för betydelse. Allting kommer till slut avgöras av hur väldigt gärna Messi verkligen vill lämna Barcelona. – 50%

Det kan knappast råda någon tvekan om att Chelsea har gjort ett mycket bra transferfönster eller att Man City är på väg att göra ett väldigt bra transferfönster. Men om Everton verkligen får igenom samtliga värvningar på den här listan, det pratas även om Abdoulaye Doucouré från Watford, så måste man verkligen även applådera Evertons transferfönster.

Ett transferfönster som kanske till och med skulle kunna göra deras röda grannar en aning avundsjuka.

Publicerad 2020-09-01 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto