POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Premier League 2020-21: Från Arsenal till Chelsea

ARSENAL. Manager: Mikel Arteta. 2019-20: Åtta (8). Förra säsongen var en fortsättning på Arsenals negativa trend de senaste åren, åttondeplatsen lagets sämsta placering sedan innan Arsene Wenger. Avslutningen av säsongen gav dock skäl till optimism både med flera vinster andra storlag och vinst i FA-cupen. Sommaren: Ingen kanonsommar än så länge av Arsenal. Värvningen av Willian är okej men inte spektakulär, backlinjen har förstärkts med ung talang. Viktigaste frågan verkar vara att lyckas behålla lagkaptenen och målproducenten Pierre-Emerick Aubameyang i klubben.

Styrkor och svagheter: Arsenal visade mot slutet av säsongen upp en helt annan taktisk disciplin och bestämdhet under Arteta. Laget har en riktigt bra anfallslinje, och trots allt snack även ett fullt kompetent försvar. Arsenals stora frågetecken är lagets mittfält, där det är tunt på kvalitet som begränsar lagets förmåga att vända försvar till anfall, och att skapa chanser. Hittills under sommaren har inte Arsenal lyckats ändra lagets balans i detta avseende, så det rimliga måste vara att anta att detta kommer fortsätta vara som förut.

Nyckelspelare: Pierre-Emerick Aubameyang, som redan nämnts och precis som förra säsongen. Genombrottet: Bukayo Saka, visade framfötterna redan förra säsongen men kan bygga vidare på det över en hel säsong. Viktig spelartyp för Arsenal att få ihop försvar med anfall med. Viktigaste förstärkningen: Lagets kreativa hål på centralt mittfält, exempelvis Thomas Partey. Säckaracet: Mikel Arteta sitter bombsäkert inledningsvis, riskerar endast sparken om Arsenals säsong verkligen faller samman. Säsongens rimliga målsättning: Arsenal tillbaka till Champions League!

Arsenal 2020-21: — 5 – (4-8)

:::

ASTON VILLA. Manager: Dean Smith. 2019-20: Sjutton (17). Det var en riktigt tuff återkomst till Premier League för Aston Villa, som lyckades hålla sig kvar först under slutomgångarna efter att länge ha sett ut att vara dömda till nedflyttning. Framför allt lagets försvarsspel var alldeles för blekt. Sommaren: Avvaktande sommar av Aston Villa hittills. Matty Cash är en kompetent förstärkning på högerbacken. Ollie Watkins vore en spännande förstärkning av anfallet, men en färsk spelare i Premier League. Aston Villa har inte blivit mycket starkare. Mest nöjd får man vara att Jack Grealish är kvar.

Styrkor och svagheter: Naivitet var ett ord som ofta förföljde Aston Villa under deras första säsong tillbaka i Premier League. Dean Smith lyckades ta Aston Villa upp i Premier League men blev även avslöjad i sina begränsningar i Premier League. Lagets försvarsspel och defensiva organisation höll inte måttet, och framåt var offensiva spelare som Wesley och Trezeguet alldeles för ojämna. Kvantitet blev viktigare än kvalitet i Aston Villas rekrytering av spelare förra sommaren. Laget hade bredd, men med något undantag ingen riktig spets. Det höll så när på att skicka dem tillbaka till Football League.

Nyckelspelare: Jack Grealish, precis som vanligt höll jag på att säga. Viktigt alltså för Aston Villa att lyckas behålla honom igen. Genombrottet: Keinan Davies, anfallare och produkt från den egna akademin. Kan göra ett avtryck i ett lag där importerna inte levererar. Viktigaste förstärkningen: Kvalificerad mittback att spela bredvid Tyrone Mings. Säckaracet: Viss förvåning fanns över att Dean Smith blev kvar hela förra säsongen, det finns ett utbrett missnöje med honom och om Aston Villa återigen hamnar i bekymmer så hänger han löst. Säsongens rimliga målsättning: Aston Villa kvar i Premier League!

Aston Villa 2020-21: — 16 – (16-19)

:::

BRIGHTON & HOVE ALBION. Manager: Graham Potter. 2019-20: Femton (15). En säsong då de flesta trodde att Brighton skulle flyttas ned eftersom de precis sparkat Chris Hughton bara för att spela finare fotboll. Så blev det emellertid inte riktigt, Brightons beslut rättfärdigades både av att hålla sig kvar och spela bättre fotboll. Sommaren: Fick en bra början på sommaren när de värvade Adam Lallana från Liverpool. Försvaret har förstärkts och föryngrats med värvningen av Joel Veltman och återhämtningen av Ben White från Leeds. Samtidigt har Aaron Mooy lämnat klubben.

Styrkor och svagheter: Med Graham Potter blev Brighton ett lag som i större utsträckning kunde kontrollera bollen och därmed kontrollera matchbilden. Detta utan att göra dem särskilt mycket svagare i försvarsspelet. Brighton gav därmed sig själva större chanser att vinna matcher mot andra lag runt omkring dem i tabellen. Tappet av Aaron Mooy riskerar dock bli dyrbart för Brightons spel, och det finns en risk att man hoppas alldeles för mycket av en skadedrabbad Adam Lallana. Graham Potters andra säsong med Brighton kan visa sig bli betydligt tuffare än den första.

Nyckelspelare: Ben White, kan tyckas märkligt då han i realiteten är ny för säsongen, men kan White göra för Brighton vad han gjorde för Leeds har Brighton med White och Dunk ett av ligans bästa mittbackspar. Genombrottet: Ben White igen, förvisso strålande i Leeds men detta är första säsongen i Premier League. Viktigaste förstärkningen: Hitta ersättare till Aaron Mooy. Säckaracet: I huvudsak sitter Graham Potter säkert i ett Brighton som rimligtvis förväntar sig en nedflyttningsstrid även den här säsongen. Säsongens rimliga målsättning: Brighton kvar i Premier League!

Brighton 2020-21 — (19) – (16-19)

:::

BURNLEY. Manager: Sean Dyche. 2019-20: Tia (10). Ännu en väldigt stark säsong av Burnley som fortsätter trotsa omvärldens förväntningar i sådan utsträckning att dessa trögrörliga förväntningar möjligen håller på att ändras. Burnley är inte spektakulära men konsekventa och det kan räcka långt. Sommaren: Har varit en mycket stillsam sommar för Burnley. Jeff Hendricks har sålts till Newcastle, och West Ham rycker i James Tarkowski, dock ingen riktig förstärkning av laget. Givet Sean Dyches kommentarer efter förra säsongen riskerar det vara oroväckande.

Styrkor och svagheter: Burnleys styrkor är välkända vid det här laget. De har ett starkt, disciplinerat och väldigt välorganiserat försvarsspel tillsammans med en bra målvakt och är framför allt väldigt svåra att bryta ned. Detta har skett på bekostnad av Burnleys offensiv, i synnerhet mot de större klubbarna i ligan. Spelare som Ashley Barnes, Jay Rodriguez och Dwight McNeil har förbättrat detta med Burnley de senaste åren, men det är ingen tillfällighet att det framför allt är den här delen i laget som Sean Dyche har sagt sig vilja förstärka, till synes utan att ha fått gehör.

Nyckelspelare: James Tarkowski, mittbacken som håller samman mycket av Burnleys hela defensiv. Har själv uttryckt visst befogat missnöje med att inte vara aktuell för en plats i Gareth Southgates landslag. Genombrottet: Dwight McNeil, har så klart redan gjort sig ett namn med Burnley men kanske är det här säsongen när McNeil gör sig ett namn i hela Premier League. Viktigaste förstärkningen: Kreativ central mittfältare. Säckaracet: Sean Dyche riskerar inte sparken, men risken finns att han skjuter ut sig själv, i synnerhet om annan klubb kallar. Säsongens rimliga målsättning: Mitten av tabellen!

Burnley 2020-21 — 14 – (13-16)

:::

CHELSEA. Manager: Frank Lampard. 2019-20: Fyra (4). Succésäsong för Lampard om man ska lyssna på brittiska pundits, men det tycker de nog mest för att de vill tycka så. Bra av Chelsea att ta sig till Champions League, men med minsta marginal, med hjälp av andra lags underprestation, och ett alldeles för svagt eget försvarsspel. Sommaren: Fantastisk sommar så här långt av Chelsea som värvat Timo Werner, Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Thiago Silva och Kai Havertz. En ny målvakt kan vara på ingång. Roman Abramovich har onekligen investerat stort igen. Försvaret fortfarande ett frågetecken.

Styrkor och svagheter: Offensivt har Chelsea kapacitet att bli ett närmast fenomenalt lag, även om det så klart sällan är fullt så enkelt som att bara köpa många bra offensiva spelare. Men mittfältet och anfallet håller hög världsklass, och kommer med många unga spelare kunna utvecklas stort under lång tid. Chelseas stora frågetecken gäller alltså försvarsspelet, som förra säsongen var lagets sämsta på väldigt länge. Thiago Silva och Ben Chilwell är två bra förstärkningar, men försvarsspel handlar framför allt om lagets organisation, och det var framför allt där Chelsea brast förra säsongen.

Nyckelspelare: Christian Pulisic, fick fundera länge innan jag lyckades komma fram till vem som var nyckelspelaren i Chelsea, vilket kanske är något oroväckande. Men Pulisics fart och genombrottsförmåga kommer vara viktig. Genombrottet: Reece James, tog över högerbackspositionen redan förra säsongen, och kommer den här säsongen växa ut till en av ligans bästa högerbackar. Viktigaste förstärkningen: Lite sen på den bollen nu så klart, men i nuläget utan tvekan målvaktspositionen. Säckaracet: Investeringen höjer kraven på Lampard, och Abramovich vet vi är brutal, men det krävs en Mourinhosäsong för att han ska få sparken mitt i. Säsongens rimliga målsättning: Chelsea i titelstriden!

Chelsea 2020-21: — 3 – (2-5)

Publicerad 2020-09-07 kl 17:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto