POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Premier League 2020-21: Från Liverpool till Sheffield United

LIVERPOOL. Manager: Jürgen Klopp. 2019-20: Etta (1). En helt fantastisk säsong då Liverpool avstannandes vann ligan med 18 poäng, deras första ligatitel på 30 år. Ett mer eller mindre komplett fotbollslag, fysiskt, taktiskt och mentalt. Sommaren: Inte mycket har hänt med Liverpool, vare sig ut eller in. En källa till viss frustration för många av Liverpools supportrar, men samtidigt har inte Liverpool heller något akut behov av att värva spelare, annat än för att hålla laget piggt och hungrigt. Thiago Alcantara förblir den mest troliga storvärvningen.

Styrkor och svagheter: Egentligen är det svårt att prata om svagheter med detta Liverpool, det finns just ingenting de är dåliga på. Laget har ett mycket starkt försvar, ett hårt arbetande mittfält och en ytterst kompetent anfallslinje. En för Liverpool perfekt blandning av kvalitet och karaktär. Liverpool har de senaste åren präglats av att vara laget som jagar, nu måste de visa att de kan hantera att vara laget som jagas. Kan finnas skäl att tro att slitaget som kommer sig av de förskjutna säsongerna kan komma att påverka Liverpool negativt.

Nyckelspelare: Virgil Van Dijk, styr det mesta från sin position i Liverpools backlinje. En ledargestalt på planen. Blir han skadad skapar det en oro i Liverpools hela centrallinje som blir svårt för dem att kunna hantera. Genombrottet: Curtis Jones, framstår alltmer som den ynglig med störst chans att ta en relevant plats i Liverpools a-trupp. Viktigaste förstärkningen: Möjligen känns Liverpool tunna just bakom den ordinarie fronttrion. Säckaracet: Jürgen Klopp får aldrig sparken. Säsongens rimliga målsättning: Liverpool försvarar ligatiteln!

Liverpool 2020-21: — 2 – (1-3)

:::

MAN CITY. Manager: Pep Guardiola. 2019-20: Tvåa (2). Hade kanske betraktats som en hyfsat normal säsong av ett normalt lag, men för Man City var förra säsongen en klar missräkning på de flesta plan. Förlorade alldeles för många matcher, mycket på grund av ett alltför labilt försvar. Sommaren: Inledde sommaren mycket starkt med två smarta värvningar av Nathan Aké och Ferran Torres, innan de lurade in sig själva i ännu en återvändsgränd med Leo Messi. Låter som om Kalidou Koulibaly är på ingång, fastän värvningen drar ut på tiden. Man City satsar.

Styrkor och svagheter: Även om Man City slutade tvåa förra säsongen så förblir de Premier Leagues kanske mest formidabla fotbollslag i sina bästa stunder. Ett fantastiskt kreativt och flödande mittfält skapar målchanser i mängder och Man City är kapabelt att göra mos av varenda lag i världen. Bristerna hittar vi framför allt i försvarsspelet, där backlinjen visade sig alldeles för svag och där lösningen att placera Fernandinho i backlinjen fick negativa konsekvenser för lagets centrala mittfält. Kommer bli viktigt hur Man City klarar av att ersätta David Silva.

Nyckelspelare: Kevin De Bruyne, ligans förmodligen allra bästa spelare de senaste två-tre åren, en alldeles fantastisk mittfältare som kan allting på en fotbollsplan, och som dessutom står för mycket av lagets energi. Genombrottet: Phil Foden, får han inte sitt riktiga genombrott i Man City den här säsongen, med David Silva borta från laget, då får han det förmodligen aldrig. Viktigaste förstärkningen: Har redan värvat en mittback, men behöver värva åtminstone en mittback till. Backlinjen och defensivt mittfält måste bli bättre. Säckaracet: Guardiola får naturligtvis aldrig sparken. Säsongens rimliga målsättning: Man City vinner ligan!

Man City 2020-21: — 1 – (1-3)

:::

MAN UTD. Manager: Ole-Gunnar Solskjaer. 2019-20: Trea (3). Slutade trea men hade kanske lika gärna kunnat sluta femma eller sexa, om marginalerna varit något mindre på deras sida, med andra ord en säsong vars utfall möjligen var tillfredsställande men som inte ingav något större förtroende inför framtiden. Sommaren: Mixad sommar minst sagt som framför allt kännetecknats av ännu en utdragen och hittills misslyckad transfersaga med Jadon Sancho. Värvningen av Donny van de Beek känns bra, men förstärker inte nödvändigtvis en lagdel som gör Man Utd automatiskt ett steg bättre.

Styrkor och svagheter: Värvningen av Bruno Fernandes lyfte alldeles uppenbart Man Utd förra säsongen och tillsammans med värvningen av Donny van de Beek har Man Utd byggt ett av världens just nu starkaste mittfält på pappret. Problemen för Man Utd uppstår i planens båda ändar där de känns oroväckande tunna både i backlinjen och i anfallet, även om det finns namnkunniga spelare i anfallet. Man Utd släpper till alldeles för många chanser och gör mål på för få chanser, vilket sällan är en lyckad kombination för ett lag med högre ambitioner.

Nyckelspelare: Bruno Fernandes, var väldigt viktig för Man Utd under vårsäsongen, och måste nu under sin andra säsong med klubben visa att det inte var någon tillfällighet. Genombrottet: Brandon Williams, måste förmodligen breaka den här säsongen då Man Utd inte verkar vara på gång att värva någon vänsterback. Viktigaste förstärkningen: Backlinjen är och förblir oroväckande svag. Säckaracet: Känns som att Man Utd har mållåst sig på visionen med Solskjaer. Säsongens rimliga målsättning: Man Utd kvar på Champions League-plats!

Man Utd 2020-21 — 6 – (3-7)

:::

NEWCASTLE. Manager: Steve Bruce. 2019-20: Trettonde (13). En säsong som slutade bättre än väntat utan att därför ha varit särskilt bra. Många trodde på nedflyttning när Rafa Benitez lämnade klubben och ersattes med Bruce, men laget presterade överraskande stabilt. Sommaren: Har präglats väldigt mycket av missnöjet med det uteblivna saudiska uppköpet och frustrationen av att fortsätta vara en klubb under Mike Ashleys ägarskap. Därefter har däremot Newcastle gjort ett starkt transferfönster med imponerande förstärkningar i Jeff Hendricks, Ryan Fraser, Callum Wilson och Jamal Lewis.

Styrkor och svagheter: Det ska väl inte stickas under stol med att Newcastle undvek nedflyttningsstriden förra säsongen inte genom att ha ett väldigt bra försvar och mittfält, utan att genom att ha ett försvar och ett mittfält som ändå var dugligt och inte lika svagt som kanske fem-sex andra klubbar i ligan. Newcastles stora problem har varit lagets anfallsspel där Joelinton floppade och kreativiteten varit väldigt låg. Ett problem som inte blev mindre med skadan på Dwight Gayle. Värvningarna av Ryan Fraser och Callum Wilson är däremot en rejäl åtgärd på detta problem.

Nyckelspelare: Allan Saint-Maximin, imponerade under förra säsongen och kan han hitta ett bra samspel med Fraser och Wilson kan Newcastle få ett mycket potent anfallsspel. Genombrottet: Sean & Matty Longstaff, kan de båda hemlagade bröderna utvecklas till en bra lösning på problemet som nämns i nästa punkt?! Viktigaste förstärkningen: Newcastles centrala mittfält känns i tunnaste laget. Säckaracet: Bruce riskerar sparken endast om Newcastle riskerar nedflyttning. Säsongens rimliga målsättning: Newcastle undviker ännu en nedflyttningsstrid!

Newcastle 2020-21 — 11 – (11-14)

:::

SHEFFIELD UNITED. Manager: Chris Wilder. 2019-20: Nia (9). Helt fantastisk säsong av Sheffield United. De flesta såg dem som givna för nedflyttning men Sheffield United slogs om Champions League-platser långt in på våren, med hjälp av en progressiv och innovativ fotboll. Sommaren: Inga stora åthävor precis, men det är heller inte riktigt Sheffield Uniteds eller Chris Wilders stil. Två ytterbacksvärvningar från Derby County i form av Jayden Bogle och Max Lowe som lovar gott, tillsammans med Chelsealånet Ethan Ampadu. Aaron Ramsdale är lagets nya målvakt.

Styrkor och svagheter: Bristen på namnkunninghet i Sheffield Uniteds spelartrupp gör att de lätt underskattas av ungefär samma människor som envisas med att enbart kalla dem för Sheffield. Sanningen är att Sheffield United har både ett försvar och ett mittfält som håller överraskande hög kvalitet. Om det är något område där det känns som att Sheffield United lider lite så är det i avsaknaden av riktigt hög kvalitet i anfallet, där de måste bli mer effektiva i sitt målskytte. Inte för att nuvarande anfallare har gjort det dåligt, men för att de bara räcker till så långt.

Nyckelspelare: John Lundstram, spindeln i nätet på Sheffield Uniteds mittfält förra säsongen och det kommer han vara igen. Genombrottet: Sander Berge, hade kanske en rätt så anonym första säsong med Sheffield United, men kan lyfta både sig själv och laget under andra säsongen. Viktigaste förstärkningen: En-två riktigt bra anfallare eller forwards hade kunnat lyfta Sheffield United en nivå. Säckaracet: Endast om Sheffield United hamnar långt efter nedflyttningsstrecket kan det börja svaja för Wilder. Säsongens rimliga målsättning: Sheffield United undviker nedflyttningsstriden!

Sheffield United 2020-21: — 13 – (12-15)

Publicerad 2020-09-09 kl 17:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto