POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Premier League 2020-21: Från Southampton till Wolves

SOUTHAMPTON. Manager: Ralph Hasenhüttl. 2019-20: Elva (11). Katastrofal inledning på säsongen för Southampton med 0-9-förlusten mot Leicester som lågpunkt. Alla tog för givet att Hasenhüttls dagar var räknade, men han blev kvar och Southampton reste sig på ett imponerande sätt. Sommaren: Kanske inte någon väldigt aktiv sommar av Southampton så här långt. Framför allt har backlinjen förstärkts med Kyle Walker-Peters och Mohammed Salisu. Försäljningen av Pierre-Emile Hojbjerg till Tottenhan gör Southampton just nu tunna på centralt mittfält.

Styrkor och svagheter: Vad som är trevligt att se med Southampton, och som de i någon mening också verkar ha återfunnit, är lagets höga presspel som många gånger lyckas stressa motståndarna och skapa chanser för laget. Southamptons problem har snarare varit när de mer aktivt själva måste skapa chanser med bollen i eget förvar. Många gånger har då Southamptons saknat kreativiteten centralt att verkligen lyckas med den saken i tillräcklig utsträckning. Försvarslinjen är kompetent utan att därför direkt skrämma någon.

Nyckelspelare: Danny Ings, överraskande bra säsong för Ings som fått något av en andra andning i Southampton. Viktigt att det håller i sig den här säsongen. Genombrottet: Che Adams, länge ansetts som rasande talangfull, kan han börja få rejäl utväxling på detta den här säsongen vore det ett jättelyft för Southampton. Viktigaste förstärkningen: Centralt mittfält ser just nu ut som Southamptons främsta huvudvärk. Säckaracet: Får man inte sparken efter 0-9 så krävs det något extraordinärt för att få sparken. Säsongens rimliga målsättning: Southampton sniffar på europeiska cupplatser!

Southampton 2020-21: — 10 – (9-12)

:::

TOTTENHAM. Manager: José Mourinho. 2019-20: Sexa (6). Floppsäsong av Tottenham, och en säsong under vilken de gjorde sig av med Mauricio Pochettino och ersatte honom med Mourinho. Mourinho lyckades aldrig riktigt lyfta ett förvisso skadedrabbat Tottenham som slutade utanför Champions League för första gången på länge. Sommaren: Klart godkänd sommar så här långt av Tottenham. Värvningen av Hojbjerg fräschar upp mittfältet, och Doherty är en bra förstärkning på högerbacken där Aurier tidigare har blandat och gett.

Styrkor och svagheter: Tottenham har alltjämt en av ligans starkaste spelartrupper, och några av ligans absolut bästa spelare i sitt lag. Frågan är om dessa spelare kommer kunna få samma utväxling med sitt anfallsspel med Mourinho som de fick med Pochettino. Ändå är det backlinjen som märkligt nog känns som Tottenhams skakigaste lagdel där Toby Alderweireld börjar bli till åren och Jan Vertonghen har lämnat klubben. Vänsterbacken känns dessutom en smula skakig, åtminstone utifrån Mourinhos preferenser. Anfall kan vara bästa försvar för Tottenham, men så har Mourinho aldrig i sitt liv tänkt.

Nyckelspelare: Moussa Sissoko, om det ska komma någon riktig energi från Tottenhams mittfält så är det förmodligen från den här spelaren. Genombrottet: Ryan Sessegnon, att slå igenom under Mourinho är kanske inte det lättaste, särskilt inte när man är en offensivt lagd ytterback. Viktigaste förstärkningen: Backlinjen känns som Tottenhams uppenbart svagaste lagdel. Säckaracet: Känns som att Tottenham investerat mycket prestige i anställningen av Mourinho, men Mourinho kan också göra sig omöjlig. Säsongens rimliga målsättning: Tottenham tillbaka till Champions League!

Tottenham 2020-21: — 4 – (3-6)

:::

WEST BROM. Manager: Slaven Bilic. 2019-20: FL-tvåa (FL2). Det höll på att ta en ände med förskräckelse men till slut lyckades West Brom ändå hålla undan hotet från Brentford och greja uppflyttning till Premier League. Bilic har varit en rejäl humörhöjare på The Hawthorns med en mer offensiv fotboll. Sommaren: Kanske inga värvningar som får ögonfranserna att krulla sig, viktigast var kanske att göra permanent övergången för Matheus Pereira, lagets viktigaste kreativa spelare förra säsongen. Cedric Kipré är en god förstärkning till ett mittförsvar. Är Branislav Ivanovic på ingång?

Styrkor och svagheter: En av West Broms stora styrkor förra säsongen, vad som i slutänden låg bakom deras uppflyttning, var bredden på deras spelartrupp. West Brom är inte överdrivet känsliga för skador eller alltför beroende av enskilda nyckelspelare. Bilic skapade ett mer offensivt spelande West Brom, som däremot också visade upp en god förmåga att kontrollera och stänga en matchbild. De defensiva utmaningarna kommer så klart bli större i Premier League och det kommer ställas stora krav på unga mittbackar som Semi Ajayi och Cedric Kipré.

Nyckelspelare: Matheus Pereira, väljer West Brom att försöka spela en offensiv fotboll är det desto viktigare att de gör det bra, och Pereira är helt avgörande för att kunna lyckas med det. Genombrottet: Grady Diangana, osäkert om övergången gjorde West Brom gladare än West Ham förbannade, men kan tillföra mycket offensivt. Viktigaste förstärkningen: Centralt mittfält är området där jag känner störst tveksamhet för West Broms chanser. Säckaracet: Bilic sitter rätt tryggt på jobbet, men hamnar ett lag under strecket kan allt hända. Säsongens rimliga målsättning: West Brom kvar i Premier League!

West Brom 2020-21 — 15 – (14-18)

:::

WEST HAM. Manager: David Moyes. 2019-20: Sextonde (16). Svag säsong av West Ham som först såg en trött Manuel Pellegrini få sparken för att sedan se Moyes bli inringd för att rädda West Ham kvar i Premier League för andra gången. Lyckades hålla sig kvar i Premier League på håret. Sommaren: Ett dåligt skämt skulle nog många beskriva det som hittills. Försäljningen av Grady Diangana föll inte i god jord, och försöken att använda de pengarna för att värva James Tarkowski från Burnley föll som väntat för Burnleys döva öron. Moyes känns som the man without a plan, och West Ham utan en clue.

Styrkor och svagheter: West Ham saknar inte tekniskt kompetenta spelare av hög kvalitet, Felipe Anderson, Manuel Lanzini, Andriy Yarmolenko, Declan Rice, Issa Diop med flera är bra exempel på det. Men organisationen av laget har brustit under längre tid, inte minst i defensiven har West Ham framstått som väldigt snurriga. Lagets individuella kvalitet har räddat dem kvar i Premier League men det kommer naturligtvis en punkt när inte det längre visar sig tillräckligt. Klubben lider av ägare och en ledning som inte verkar ha en aning om vad de vill med klubben och hur de ska uppnå det.

Nyckelspelare: Michail Antonio, öste in mål för West Ham i slutet av förra säsongen och räddade dem kvar i Premier League, måste fortsätta leverera. Genombrottet: Jarrod Bowen, strålande för Hull City och bra även för West Ham i våras, kan få sitt riktiga lyft den här säsongen. Viktigaste förstärkningen: När jag tittar på West Hams spelartrupp slår det mig att ytterbackspositionerna känns som lagets uppenbara svaghet. Säckaracet: Moyes anses med rätta vara den manager som ligger främst till att få sparken i Premier League. Säsongens rimliga målsättning: West Ham kvar i Premier League!

West Ham 2020-21 — 18 – (16-20)

:::

WOLVERHAMPTON. Manager: Nuno Espirito Santo. 2019-20: Sjua (7). Wolves fortsatte imponera under sin andra säsong. Adama Traoré och Raul Jimenez utvecklades till en duo i världsklass. Wolves nära Champions League, men sur avslutning som såg Wolves missa europeiskt cupspel helt och hållet två gånger om. Sommaren: Största snackisen är nog rekordsumman som betalades för för all del supertalangen Fabio Silva, som nu kommer ha mycket att leva upp till på den största scenen. Annars är det framför allt värvningar av breddkaraktär Wolves har genomfört.

Styrkor och svagheter: Ett starkt lag i alla lagdelar. Conor Coady och Willy Boly lägger grunden för en stark backlinje. Förlusten av Matt Doherty till Tottenham kan visa sig dyrbar. Centralt mittfält är ren filth som Tim Spiers tycker om att säga, och i anfallet har som sagt Traoré och Jimenez varit ligans mest effektiva anfallsduo. Skulle Wolves kunna bli lika farliga från vänsterkanten också skulle laget få ytterligare en dimension i sitt spel, och verkligen kunna ta det sista klivet upp mot Champions League-platserna. Laget kan vinna på att äntligen få ett lugnare spelschema den här säsongen.

Nyckelspelare: Ruben Neves, har varit motorn bakom Wolves hela utveckling de senaste åren, och detta kommer inte förändras den här säsongen. Genombrottet: Ruben Vinagre, dags för den här liraren att verkligen växa upp nu, och i farten ge Wolves extra kvalitet från vänsterkanten. Viktigaste förstärkningen: Ytterbackspositionerna ser svajiga ut, särskilt med Jonny skadad, och skulle Raul Jimenez bli skadad så ser Wolves plötsligt betydligt tunnare ut framåt. Säckaracet: Mycket svårt att se Nuno Espirito Santo få sparken under säsongen. Säsongens rimliga målsättning: Wolves till Europa League!

Wolves 2020-21: — 9 – (5-9)

Publicerad 2020-09-10 kl 17:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto