Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Veckans åtta bästa möjliga engelska värvningar!

Ty så fungerar alltså världen eller i alla fall den engelska fotbollen att det inte räcker med ett transferfönster och en deadline day, utan där finns i allt väsentligt två helt olika transferfönster med varsin deadline day. För en vecka sedan stängde det internationella transferfönstret. Först i slutet av den här veckan, närmare bestämt på fredag, stänger däremot det engelska transferfönstret.

Detta betyder i praktiken att det fortfarande under en handfull dagar är fullt möjligt för klubbar i Premier League, och för all del även klubbar längre ned i systemet, att köpa och sälja spelare, även om det för Premier League-klubbar naturligtvis bara är möjligt att köpa spelare från Football League. Värvningar mellan klubbar i Premier League är däremot inte möjliga.

ANNONS

Här finns alltså en slags backup-möjlighet för de Premier League-klubbar som av antingen ena eller andra skälet inte känner att de riktigt lyckades med vad de föresatt sig under det normala transferfönstret. Självfallet lär det aldrig kunna bli värvningar som får supportrarnas safter att flöda i riktigt samma utsträckning, men det betyder ju inte att dessa värvningar i själva verket kan vara lika bra eller till och med bättre.

Vilka är då de åtta bästa möjliga engelska värvningarna kvar att göra under veckan? Den frågan ställer jag mig med den här listan som även utgör mitt svar på den frågan. Jag kan tänka mig att andra skulle kunna ha helt andra svar på den. Det ska sägas att jag om inte annat av rent praktiska skäl gör avgränsningen att listan enbart tar upp värvningar till Premier League-klubbar. Det är vad jag orkar hålla lite koll på helt enkelt.

ANNONS

Aston Villa har t ex värvat Matty Cash från Nottingham Forest och Ollie Watkins från Brentford. Crystal Palaces värvning av av QPR:s Eberechi Eze hade definitivt platsat på listan. Newcastle har varit riktigt flitiga med Callum Wilson, Ryan Fraser och Jamal Lewis. Everton har värvat Ben Godfrey från Norwich, liksom Sheffield United har köpt både Jayden Bogle och Max Lowe från Derby County.

Med andra ord, vissa Premier League-klubbar har ju haft fräckheten att redan göra några sådana här värvningar som hade kunnat platsa på en sådan här lista. Men den här listan gäller alltså de engelska värvningar som fortfarande finns kvar att göra, för de Premier League-klubbar som är smarta nog att göra dem.

(8) Todd Cantwell, Norwich

Ryktas för närvarande ha tilldragit sig Leeds konkreta intresse och det finns väl just ingenting som är märkligt med den saken. Cantwell var en av många spelare som imponerade i Norwich förra säsongen, vilket gör det än märkligare att det gick så illa för Norwich. Kreativt och tekniskt skicklig offensiv mittfältare som är bekväm både centralt och i en mer forwardliknande roll, skulle ha mycket att bidra med till många lag. Klubbar: Leeds, West Brom.

ANNONS

(7) David Raya, Brentford

Blev kanske mest känd för den breda allmänheten i och med en rätt grov blunder i playoff-finalen förra säsongen, men Raya var en väldigt stor anledning varför Brentford alls spelade den playoff-finalen. Inte minst med några fenomenala och avgörande insatser i de båda semifinalerna. En väldigt kompetent målvakt med både hög högstanivå och lägstanivå. Antogs vara på väg bort från Brentford under sommaren när Brentford missade uppflyttning. Klubbar: Everton, West Ham.

(6) Emiliano Buendia, Norwich

En av flera enskilda spelare i Norwich som verkligen imponerade förra säsongen i Premier League, och som visade under den säsongen att Premier League är en nivå han klarar av att prestera på. En av flera spelare i Norwichs yngre garde och en av flera spelare många har tagit för givet skulle säljas av Norwich under sommaren. Kreativ och flärdfull forward som visar prov både på intelligens och fantasi på planen. Skulle vara ett utmärkt truppvärvning för många klubbar. Klubbar: Leeds, Southampton.

ANNONS

(5) Ismaila Sarr, Watford

Värvades med hyfsat stora fanfarer av Watford inför förra säsongen. Efter säsongen har stora klubbar som Liverpool och Man Utd visat intresse, inte utan anledning. Sarr är en spelare med uppenbar potential. Detta visade han i Watford även om han också visade prov på många gånger svagt beslutsfattande på planen. Det är däremot sådant som en spelare som Sarr kan utveckla, i synnerhet om han hamnar i en klubb som är beredd att ge honom tiden att utvecklas. Klubbar: Aston Villa, Sheffield United.

(4) Bradley Dack, Blackburn Rovers

Har gjort flera säsonger med Blackburn Rovers redan och har allmänt sett varit både lagets och en av ligans främsta spelare i EFL Championship. Offensiv mittfältare med ett öga både för att skapa mål men också göra mål. Känns som en spelare som skulle kunna växa ytterligare i Premier League på samma sätt innan honom James Maddison har lyckats göra. Skulle ha mycket att bidra med i synnerhet för klubbarna i Premier League som slår lite grann ur underläge. Klubbar: Brighton, Burnley.

ANNONS

(3) Said Benrahma, Brentford

Förmodligen den klarast lysande stjärnan i EFL Championship förra säsongen, garanterat om vi utesluter spelare i Leedströjor. En kreativ forward som låg bakom det mesta av Brentfords anfallsspel som tillsammans med Leeds svarade för ligans bästa anfall. Att Benrahma ens fortfarande är kvar i Brentford är uppseendeväckande, de allra flesta tog nog för givet att han skulle norpas omedelbart. Möjligen var en svagare insats i playoff nog för att få klubbar att börja tveka. Klubbar: Crystal Palace, Leicester.

(2) Max Aarons, Norwich

Vänsterbacken Jamal Lewis har ju redan lämnat Norwich, som däremot har en minst lika intressant spelare på högerbacken i Aarons. Bland andra Tottenham var inne och tittade länge och fuktigt på Aarons tidigare under året. Har visat hög kvalitet med Norwich och sitter på en ännu högre kapacitet för utveckling. Modern och offensivt lagd högerback som skulle uppgradera högerbackspositionen för ett flertal klubbar både på spetsen och på bredden. Klubbar: Newcastle, West Ham.

ANNONS

(1) David Brooks, Bournemouth

Ett starkt bidragande skäl varför Bournemouth åkte ur Premier League förra säsongen var att Brooks var skadad under långa stunder av säsongen. Sådan var Brooks betydelse för Bournemouths anfallsspel, som var det som framför allt fallerade för Bournemouth jämfört med tidigare säsonger. En spelare med enorm talang, skicklighet och framför allt utvecklingspotential. Vore en förstärkning både i det korta och det långa perspektivet för i stort sett varenda klubb i Premier League. Klubbar: Man Utd, Arsenal.

Publicerad 2020-10-12 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto