Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Åtta mittbackar i Premier League som är bättre än Harry Maguire?

4v

Frågan är väl om någon annan spelare i världen just nu bättre illustrerar internets och sociala mediers totala oförmåga till nyansering än Harry Maguire. Han är tydligen alldeles rasande urusel om man nu ska tro på alla som uttalar sig fullständig övertygelse om vad som är en bra och dålig mittback, fastän det i minst nio fall av tio är allt annat än solklart på vilken form av faktisk insikt som denna övertygelse egentligen grundar sig.

Här kan självfallet diskuteras exakt varför just Harry Maguire är så väldigt usel. Det har naturligtvis långt ifrån enbart att göra med hans kvaliteter som spelare. Här finns några helt uppenbara anledningar varför många i själva verket kom fram till den där åsikten redan från start, och därefter har ägnat all tid åt att prata upp allting som bekräftat denna åsikt, och blundat för allting som skulle kunna säga emot denna åsikt.

Ett givet skäl är att Harry Maguire köptes av Man Utd. Det brukar vara mer eller mindre en garanti för att mängder av anhängare till andra klubbar bestämmer sig för att spelaren måste vara dålig därför. Ett annat givet skäl är köpesumman han då betingade, vilket får exakt samma anhängare att dubbla ner i sin övertygelse, samt lockar mängder av andra mer neutrala anhängare som mest av allt ojar sig över pengarna.

ANNONS

Ett annat kanske inte riktigt lika givet men ändå fullt möjligt skäl är att Maguire faktiskt är engelsman, vilket inte minst när det kommer till spelare brukar provocera rätt många till ganska trötta stereotyper om hur spelaren är överskattad, hypad och kanske framför allt tekniskt otjänlig. Det finns naturligtvis genom åren så många exempel på just detta att många inte längre är kapabla att se något annat än just detta.

Sanningen är förmodligen att Harry Maguire nog inte är fullt så urusel som många har bestämt sig för att han är, liksom han helt säkert heller inte är riktigt lika bra som en hel del andra har intalat sig att han nog egentligen är. Förra måndagen tittade vi på åtta anfallare som är bättre än Danny Ings. Den här måndagen tittar vi istället på åtta mittbackar i Premier League som, frågetecken, är bättre än Harry Maguire.

(8) Jannik Vestergaard

Har smugit under radarn en längre tid men har vuxit fram alltmer som den stabilaste spelaren i Southamptons backlinje. En spelare på vilken Southampton och Hasenhüttl kan bygga ett mycket starkt lag. Defensivt säker i både positionsspel och rörelsemönster och dessutom en kanske något överraskande produktiv spelare offensivt. Nordens bästa mittback i Premier League är inte en svensk, utan en dansk.

ANNONS

(7) Tyrone Mings

Man kan kanske tycka att det är en dålig dag att placera en mittback på en sådan här lista mindre än ett dygn efter att hans lag har släppt in fyra mål, men den typen av olyckliga omständigheter gör man väl kanske bäst att ignorera. Mings har i mina ögon varit en av den engelska fotbollens mer underskatta mittbackar de senaste åren, och i Aston Villa de båda senaste åren har han varit den som stått för någon kontroll i allt kaos.

(6) Ben White

Två saker är väldigt lätta att begripa. Dels att Leeds verkligen, verkligen ville värva White permanent den här sommaren. Dels att Brighton vägrade sälja White till Leeds. En sak är för mig totalt obegriplig. Nämligen att inga storklubbar svepte in och värvade White istället, i synnerhet som egentligen alla sex av dem verkligen är i stort behov av en mittback utav Whites kvalitet och karaktär. Hade varit ett kanonköp för alla klubbar.

(5) David Luiz

En många gånger utskälld spelare, och det vore väl bara fånigt att låtsas som att det inte finns goda skäl till den saken. Luiz är inte mittbacken jag skulle placera i ett lag som saknar defensiv organisation, vilket vi sett otaliga exempel på. Men placerad i ett lag med en definierad defensiv organisation, som Mikel Arteta nu har satt med Arsenal, har Luiz väldigt mycket att bidra till med sin skicklighet och med sin personlighet.

ANNONS

(4) Thiago Silva

Alla vet att Chelseas försvar läcker, men inget varför Chelseas försvar läcker. Eller jo, det vi kanske visst. En till synes total avsaknad av defensiv organisation har gjort Chelsea extremt sårbara bakåt. Detta såg vi redan förra säsongen. Silva värvades till den här säsongen för att göra något åt den saken, och de tidiga indikationerna är att han definitivt har bidragit med lite av vad man kunde vänta sig utav en spelare med Silvas meritförteckning.

(3) Conor Coady

Om det här hade varit en lista över den mest högljudde mittbacken i Premier League så hade Coady toppat listan överlägset. Ledargestalten i ett av Premier Leagues säkraste och mest stabila försvar. I dessa dagar när Liverpool begråter sin brist på bredd och riktigt bra alternativ i sin backlinje borde det vara ganska deprimerande för dem att se en av sina egna produkter vara så här bra i en klubb som inte är så värst mycket sämre än dem. Coady hade kunnat vara guld värd för Liverpool, bokstavligen.

(2) Aymeric Laporte

Om vi hade ställt upp Man Citys alla mittbackar på ett led inför den här säsongen så hade det förmodligen bara varit Laporte vi hade pekat på och sagt att han höll kvaliteten för att vara en framträdande mittback i ett lag som är tänkt att vara bäst i både England och Europa, och alla andra hade avfärdats som alldeles för osäkra. Möjligen skulle någon till kunna adderas till samtalet i nuläget, men det är alltjämt Laporte som är den lysande stjärnan i Man Citys mittförsvar.

ANNONS

(1) Virgil Van Dijk

Världens just nu bästa mittback? Alls inte omöjligt. Det finns i vilket fall som helst en god och fullt förståelig anledning varför Liverpools supportrar världen över kollektivt tog till stora gråten när nyheten om Van Dijks långa skadefrånvaro blev känd. Hastigt och kanske inte så lustigt avfärdades plötsligt Liverpools alla chanser att vinna de stora titlarna. Sant är att Van Dijk är en formidabel mittback och absolut en nyckelspelare bakom Liverpools stora framgångar de senaste åren.

Publicerad 2020-11-02 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto