Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vilka åtta managers ligger sämst till inför säckasäsongen?

2v

Dags för ännu ett av dessa gudsförbannade landslagsuppehåll. Den här gången har de dessutom varit så infernaliskt sluga att de har lyckats trycka in hela tre landskamper under ett enda uppehåll. Jag är kanske inte den som i första hand vrider mina händer av förtvivlan över att professionella fotbollsspelare tvingas spela fotboll, men här kan man så klart tycka att det så smått börjar gå lite för långt.

Landslagsuppehållet i november brukar normalt sett även vara den tidpunkt på säsongen då klubbar börjar utvärdera sina alternativ på managerposten, och i vissa fall till och med börja byta ut sina managers. Det har då hunnit med att gå tillräckligt lång tid av säsongen för klubbarna att kunna utvärdera läget, se vartåt det blåser och kunna fatta ett beslut utan att det därför måste uppfattas som alldeles för galet förhastat.

Då återkommer vi så klart till frågan om det här är en normal säsong. Om nu säsongen som helhet har blivit så förskjuten som den blivit, kan det i så fall vara så att även den här så kallade säckasäsongen har skjutits framåt i tiden? Rent logiskt finns argument för att tro att så är fallet, men givet hur hoppressad säsongen ändå är så behöver det faktiskt inte ligga till på det viset.

ANNONS

I alla fall saknas det definitivt inte klubbar där det definitivt pratas om mer eller mindre nära förestående förändringar på managerposten. Möjligen är antalet klubbar som finns med i det snacket en funktion av att inte en enda Premier League-klubb faktiskt bytte manager inför säsongen. Den normala omsättning bland Premier Leagues managers som brukar ske under sommaren kanske istället är på väg att ske från och med nu.

Samtidigt är den allmänna känslan kanske också att många klubbar nog väldigt gärna, om de kan, sitter stilla i båten under dessa osäkra tider. För det finns både finansiellt och rent operativt riskminimerande skäl. När jag nu alltså gör den här listan över de åtta managers som enligt mig ligger sämst till inför säckasäsongen i nuläget, så behöver ju faktiskt inte det betyda att varenda en av dem verkligen ligger riktigt illa till.

(8) Graham Potter, Brighton

Svårt att se att det här faktiskt skulle inträffa, men det behövs åtta managers på listan och Potter är nog den manager jag ser som ändå hamnar närmast i nuläget. Brighton har inlett den här säsongen skakigt, och har svårt att få fotbollen att fungera i båda ändarna av planen. Visst kan man säga att förra säsongen ändå uppnådde vad Brighton på många sätt hoppades, men det var inte heller någon ohejdad succé. Det borde finnas en hyfsat väl grundad oro i Brighton för att åka ur Premier League. De har fyra lag nedanför sig i tabellen, och åtminstone två av dem kan anklagas för att underprestera sett utifrån både förväntningar och kvalitet. Omvänt kan inte sägas om något lag ovanför Brighton.

ANNONS

(7) Chris Wilder, Sheffield United

Inför förra säsongen trodde väl nästan alla att Sheffield United skulle åka ur Premier League, men de var inte ens i närheten av att ens riskera att åka ur Premier League. Den här säsongen trodde nästan ingen att Sheffield United skulle åka ur Premier League, men plötsligt är det som om Sheffield United inte längre kan vinna en fotbollsmatch. Nu finns för all del en rätt stor del av mig som vill tro att Wilder helt enkelt inte kan få sparken av Sheffield United, nästan oavsett hur illa situationen blir, att det förtroendekapitalet har han trots allt byggt upp på ungefär samma sätt som Eddie Howe gjorde med Bournemouth. Men man ska aldrig säga aldrig.

(6) Garry Monk, Sheffield Wednesday

Det har minst sagt mullrat runt Garry Monk under inledningen av säsongen. Hittills har han varit rätt ursäktad av att han var tvungen att jobba med tidigare lagledningars gamla spelare, men från och med den här säsongen har han fått möjlighet att bygga sitt eget lag och värderas därefter. Resultaten har varit blandade för Sheffield Wednesday. Låt gå för att stämningen säkert är lägre eftersom Sheffield Wednesday tvingades starta säsongen med tolv minuspoäng, så redan från början fanns ju en nedflyttningsatmosfär runt Sheffield Wednesday. Möjligen lättade den atmosfären under veckan när detta poängavdrag halverades.

ANNONS

(5) Sean Dyche, Burnley

Noll vinster och två oavgjorda matcher på sju omgångar, och de två oavgjorda matcherna råkar därtill vara säsongens kanske två sämsta och tråkigaste 0-0-matcher. Jag ska inte säga att Dyche nödvändigtvis vill bli sparkad, men jag har inte helt uteslutit tanken att Dyche möjligen bestämt sig för att pröva ett sataniskt experiment för att ta reda på vad som faktiskt skulle kunna krävas för att han skulle få sparken. Burnley borde nog vara för bra för att åka ur Premier League, men om Burnley fortsätter spela som de gör så kommer de riskera åka ur Premier League. Har Dyche själv motivationen att köra vidare med Burnley?

(4) Ole-Gunnar Solskjaer, Man Utd

Man Utd spelar medelmåttig fotboll, Man Utd förlorar ett antal matcher, det börjar mullras om att Solskjaer ska vara på väg att få sparken, Man Utd vinner en match som man på pappret tänkte eller kanske till och med trodde att de skulle förlora, Man Utd har fått ännu en ursäkt att fortsätta sin noga genomtänkta strategi att inte göra någonting alls, maskerad bakom en hemmasnickrad illusion om ”långsiktighet”. Den här cykeln börjar väl bli rätt bekant vid det här laget. Kanske hade Solskjaer hamnat på ett lägre nummer på den här listan om Man Utd förlorat mot Everton. Att han ändå ligger fyra beror främst på Mauricio Pochettinos snart transcendentala närvaro.

ANNONS

(3) Slaven Bilic, West Brom

Att Slaven Bilic hänger löst i West Brom verkar ställt bortom allt tvivel. Det är bara en vecka sedan Bilic gick ut med en rätt tuff attack på den egna klubbledningen på ett sätt som bara den manager gör som vet med sig att han riskerar vara på väg att få sparken, och är på väg att få det orättfärdigt enligt egen uppfattning. Bilic genomförde förra säsongen med stort förtroendekapital, men West Brom tappade oroväckande mycket fart mot slutet av säsongen och höll på att missa automatisk uppflyttning därför. Hittills den här säsongen är West Brom ett av tre lag som ännu inte vunnit en match. Har Bilic tappat omklädningsrummet och vem ersätter i så fall? Eddie Howe?

(2) Scott Parker, Fulham

När Ademola Lookman kanaliserade sin inre Yann Kermorgant senast mot West Ham så var det som en slags anthem för Fulhams hela säsong så här långt. Fulham skulle ju den här gången ha lärt sig av alla de misstag som Fulham gjorde förra gången Fulham var i Premier League. Så stod det ju i reklambroschyren. Men reklambroschyren visade sig vara en förskönad beskrivning av verkligheten, märkligt nog. Scott Parker var rasande på Lookman efter matchen, och konstigt är väl kanske inte det, då den där poängen nog hade varit väldigt viktig både för Fulham och för Parker själv, som riskerar drabbas av Khans vrede under landslagsuppehållet.

ANNONS

(1) Philip Cocu, Derby County

Cocu är för närvarande placerad i Coronakarantän, efter att ha suttit i ett möte med Derby Countys VD samt Mel Morris, som därefter testat positivt. En konspiratoriskt ställd fråga vore kanske vad det mötet egentligen handlade om?! Egentligen är det ett stort och omfattande mysterium att Cocu fortfarande är manager för Derby County, som inte alls motsvarade förväntningarna förra säsongen och har inlett den här säsongen bedrövligt, liggandes sist i tabellen. Svaret återfinner sig kanske i att Derby County är på god väg att byta ägare, så Morris har nog helt enkelt bara inte ansett att det var hans uppgift att i det här läget anställa en ny manager.

Publicerad 2020-11-09 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto